Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Ο Λαλιώτης διαψεύδει ότι είναι υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Απορρίπτει κατηγορηματικά ο Κώστας Λαλιώτης πληροφορίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και τον φέρουν να τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κώστας Λαλιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων: Το σχόλιο της Εφημερίδας σας στο «ΒΗΜΑτοδότη» της περασμένης Κυριακής δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και την πραγματικότητα.

Η δική μου σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη, με την ΚεντροΑριστερά και με το ΚΙΝΑΛ είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιατάρακτη, είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής και της ΚεντροΑριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα με την αυτοδύναμη στρατηγική τους και τον καταλυτικό διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο τους.

Αυτό προϋποθέτει- όπως επισημαίνει ο Κώστας Λαλιώτης- οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, σαφείς προγραμματικές θέσεις με όρους αντιπαράθεσης και σύγκρουσης, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ και τη Δεξιά.

Ακολουθεί η επιστολή Λαλιώτη στο Βήμα

  1. Στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 17.2.2019 στο «ΒΗΜΑτοδότη», στην τελευταία σελίδα έχει δημοσιευτεί ένα ανώνυμο σχόλιο με αναφορά στο όνομά μου.
    Το σχόλιο με τίτλο «Κριτική στο Λαλιώτη» αναφέρει τα εξής :
    «Πυκνώνουν οι φωνές κριτικής στο ΠαΣοΚ για τη στάση του Κώστα Λαλιώτη. Τελευταίως, όπως λέγεται, δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα και τάσσεται ευθέως υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν κάνει εκπτώσεις στα καλά λόγια που λέει για τον Τσίπρα».
    Κρίνω τη γραπτή μου απάντηση (μετά και την τηλεφωνική μας συνομιλία) και αυτονόητη και επιβεβλημένη. Εύχομαι και ελπίζω στο όνομα της αλήθειας και στο όνομα της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας να τη δημοσιεύσει η έγκριτη Εφημερίδα σας στην αντίστοιχη σελίδα.
  2. Το σχόλιο της Εφημερίδας σας στο «ΒΗΜΑτοδότη» της περασμένης Κυριακής δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και την πραγματικότητα.
    Μπορεί να αποτελεί αποκύημα φαντασίας του ευφάνταστου (… αλλά και ανώνυμου) Συντάκτη σας, που εζήλωσε μια κυριακάτικη δόξα ενός παραμυθά.
    Όμως ο Συντάκτης σας μπορεί να είναι, άθελά του, αφελές θύμα μιας μεθοδικής παραπληροφόρησης και παραπλάνησης από κάποιους κύκλους, που αποπειράθηκαν να τον χρησιμοποιήσουν για να προβάλλουν τα δικά τους ψευδή και διατεταγμένα σενάριά τους.
    Σε κάθε περίπτωση ο ανώνυμος Συντάκτης σας είτε ως ευφάνταστος παραμυθάς είτε ως αφελές θύμα ματαιοπονεί.
  3. Η δική μου σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη, με την ΚεντροΑριστερά και με το ΚΙΝΑΛ είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιατάρακτη, είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.
    Οι ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες και συνδέονται άρρηκτα με μια 45χρονη ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
    Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής και της ΚεντροΑριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο τους, την αυτοδύναμη στρατηγική τους και τον καταλυτικό διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο τους.
    Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, σαφείς προγραμματικές θέσεις με όρους αντιπαράθεσης και σύγκρουσης, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ και τη Δεξιά.
    Βεβαίως ο θετικός αυτοπροσδιορισμός με τον αυτόνομο λόγο, την αυτοδύναμη στρατηγική και τον διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ιστορικές αντιστροφές της ταυτότητάς μας και της στρατηγικής μας. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει συγκυριακά, αδιέξοδα και ανιστόρητα μέτωπα Κυβερνητικής συνεργασίας, που εγκλωβίζουν και ακυρώνουν τη δυναμική, τη διαδρομή και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξής μας.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΚεντροΑριστερά θα αποκτήσουν ξανά ευρύτατο και ζωτικό ιδεολογικό, κοινωνικό, πολιτικό και προγραμματικό χώρο.
    Μόνον με αυτούς τους καθαρούς στρατηγικούς στόχους μπορούν να ταυτιστούν και να συμπορευτούν συμμετοχικά και ενεργά εκατομμύρια πολίτες, που έχουν διαχρονικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Παράταξή μας.
    Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ, η ΚεντροΑριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ.
    Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και μια Προοδευτική – Ριζοσπαστική ΚεντροΑριστερά θα μπορούν να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, δυναμική και προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: “Αυτογκόλ” με το …βάπτισμα

Εσωκομματική συζήτηση προέκυψε από τις δηλώσεις Κασσελάκη για το βάπτισμα του –όταν ανέφερε πως...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης Τσίπρας

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο»...

Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση της Prorata που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ ποσοστό έως 32%

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπησ που...