Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021
15 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1828.... Ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, προσωρινή έδρα της κυβέρνησής του, ως ο πρώτος Κυβερνήτης του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

O LNA ελέγχει το αεροδρόμιο της Τρίπολης: Μαζικές λιποταξίες Σύριων τζιχαντιστών

Πήρε το προβάδισμα ο Χαφτάρ στη Λιβύη – Χάος με τις λιποταξίες των μισθοφόρων της Τουρκίας…

Ευμετάβλητη είναι η κατάσταση η Λιβύη μετά την μυστική ρωσική παρέμβαση με όπλα αιχμής, η οποία βοήθησε στο έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, δίνοντας ένα καίριο πλήγμα στην Τουρκία και τα σχέδια της.

Στις 30 Μαΐου, η Πολεμική Αεροπορία LNA επιτέθηκε σε περιοχές που βρίσκονται συγκεντρωμένες οι δυνάμεις του GNA και οι εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την αποθήκευση οχημάτων και πυρομαχικών ανατολικά της πόλης Misurata, αφήνοντας πίσω της κρανίου τόπο.Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) απέκτησε τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου στην Τρίπολη, σύμφωνα με το κανάλι 218TV της Λιβύης το απόγευμα στις 31 Μαΐου.

Αναφέρεται ότι στις 31 Μαΐου το απόγευμα συνεχίστηκαν οι σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων LNA και των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) προς τις κατευθύνσεις της Ramla και προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου και της περιοχής Alcazarma.

Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, σκοτώθηκαν αρκετοί πολέμαρχοι του GNA που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις της πόλης al-Zawiya. Ο LNA προέλασε κατά μήκος του εθνικού δρόμου προς το αεροδρόμιο και διεκδίκησε και πήρε τελικά τον έλεγχο του Διεθνούς Αεροδρομίου της Τρίπολης.

Εν τω μεταξύ ο LNA ανακοίνωσε επίσης ότι κατέρριψε ένα ακόμη τουρκικό drone κοντά στο αεροδρόμιο Bani Walid, με αποτέλεσμα ο αριθμός μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων που καταστράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες να φτάσει στα 4 και ο συνολικός στα 111.

Η προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ ευρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας Τρίπολη και ανατολικά της Misurata, όπου ζουν 80.000 Τουρκογενείς Λίβυοι.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την κατάληψη της βάσης αεροπορική βάση al-Watiya, η οποία άλλαξε την πορεία του πολέμου, αλλά οι δυνάμεις του LNA ξεκίνησαν μια τρομερή αντεπίθεση για να καταλάβουν την Τρίπολη που είναι και ο αντικειμενικός σκοπός του πολέμου.
Αυξάνονται οι απώλειες για Σύριους Τζιχαντιστές
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι επικρατεί ένα τρομερό χάος στην περιοχή που ελέγχει ο GNA, ενώ έχουμε δεκάδες ανυποταξίες και αυτομολήσεις μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, ιδίως υπό το φως των δύσκολων συνθηκών για αυτούς και της αποτυχίας της Τουρκίας να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα μαζί τους.
Έχουμε επίσης καταγεγραμμένο έναν μεγάλο αριθμό θανάτων και τραυματισμών μεταξύ των Σύριων από τον στρατό του Χαφτάρ, οι οποίοι το τονίζουμε για όσους δεν το κατανοούν, πολεμούν για την πατρίδα τους πρώτα και μετά όλα τα άλλα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο αποκάλυψε σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του παρατηρητηρίου, ο αριθμός των νεκρών Σύριων ανταρτών που μετέφερε οι τουρκική κυβέρνηση έφτασε τους 339 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών κάτω των 18 ετών, ενώ μεταξύ των νεκρών ήταν και πολέμαρχοι.

Όπως θα δείτε παρακάτω, αφού τα πεδία των μαχών μεταξύ GNA-μισθοφόρων και LNA έγιναν “κρανίου τόπος”, ετοιμοθάνατος Σύριος μισθοφόρος καταριέται τον Ερντογάν λίγο πριν σταματήσει να αναπνέει.

Οι νεκροί προέρχονταν από τις φατρίες “Ταξιαρχία Αλ Μουτασίμ, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράτ, Ταξιαρχία Βόρειων Γερακιών, Αλ Χαμάτ και Σουλεϊμάν Σάχ”, σημειώνοντας ότι οι νεκροί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε αρκετούς άξονες στα εδάφη της Λιβύης.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία συνεχίζει να στρατολογεί και μεταφέρει Σύριους μισθοφόρους στο έδαφος της Λιβύης, και ο τρέχων αριθμός μισθοφόρων που έχει αποστείλει η Άγκυρα στη Λιβύη εκτιμάται σε 11.200 μισθοφόρους, καθώς και ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στα τουρκικά στρατόπεδα για εκπαίδευση ανέρχονταν σε περίπου 2300.
Σε περίπτωση που έχουμε δε μαζικές επιθέσεις στην τουρκική βάση στην Τρίπολη, η Τουρκία έχει σχέδια για κανονική στρατιωτική εισβολή, την οποία ήδη έχουν προετοιμάσει Τούρκοι επιτελείς. Τότε η αντίδραση από Αίγυπτο και Μόσχα θα είναι απείρως μεγαλύτερη και ισχυρότερη αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έρχονται οι πανευρωπαϊκές κάρτες πληρωμών

Τον Ιανουάριο, οι ελληνικοί πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (π.χ. τράπεζες), σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα Εκκαθάρισης Διατραπεζικών Πληρωμών, ΔΙΑΣ ΑΕ, ξεκίνησαν να συμμετέχουν, με...

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας: Γιατί άλλαξε ο τόπος της συνάντησης – Πού θα...

Στην Κωνσταντινούπολη είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα όπου αρχίζει ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών που διακόπηκαν πριν από μια πενταετία με την...

Χαμός σε γάμο: Νύφη μαχαίρωσε το γαμπρό – Νόμιζε πως την απατά αλλά έκανε…...

Η πιο ευτυχισμένη ημέρα του ζευγαριού έμεινε στην ιστορία, για τους λάθος λόγους. Μπορεί η ημέρα του γάμου για ένα ζευγάρι να θεωρείται ως η...

“Θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους”: Ο νέος ιός μετά τον κορωνοϊό που τρομάζει τον...

"Η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή!" Κορωνοϊός: Όλοι συμφωνούν ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους του εφιάλτη του ιού. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν...

Φρίκη στο Μεξικό: 19 απανθρακωμένα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 19 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο στη Μιγκέλ Αλεμάν, πόλη του Μεξικού κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πολιτείας...
Έλληνας, μετεωρίτες, NASA, Ανταρκτική,

Ανταρκτική: Μυστηριώδη ζώα βρέθηκαν στον βυθό

Αρκετά μυστηριώδη ζώα μεγάλου μεγέθους συνέλεξαν Αυστραλοί βιολόγοι, κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ανταρκτική από το θαλάσσιο πυθμένα της περιοχής. Σε βάθος 1.500 μέτρων, ανακάλυψαν...

Κορωνοϊός: Προστατεύουν οι υφασμάτινες μάσκες από τις μεταλλάξεις; – Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός...

Οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές, ακόμη και απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, καθώς ο τρόπος μετάδοσης του...

Βρείτε μας

7,718ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Aegean: Προσωρινή αναστολή των δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Σε προσωρινή αναστολή των δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»...

Για την αναβάθμιση του αερολιμένα της Σαντορίνης ενημερώθηκε ο Μητσοτάκης

Για την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση του αερολιμένα Σαντορίνης, που είναι προγραμματισμένο...

Λουκέτο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μεγάρων την Τρίτη

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας...

Αερολιμένας Αθηνών: Κανόνες υγιεινής λόγω κορωνοϊού

Η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας,...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή