Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, με βολή 29.45μ. στο ακόντιο, έφερε την Ελλάδα και πάλι στην κορυφή

Ένα 24ωρο μετά τα μετάλλια στη σφαίρα F32 από τους Σάκη Κωνσταντινίδη (χρυσό) και Δημήτρη Ζησίδη (χάλκινο), η ελληνική σημαία θα βρεθεί και πάλι στον πιο ψηλό ιστό.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό F54, ο οποίος με καλύτερη βολή στα 29.45μ. κατάφερε να προσθέσει ένα ακόμη παραολυμπιακό μετάλλιο στο παλμαρέ του, μετά το χάλκινο που πήρε πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο στο ίδιο αγώνισμα.

Ο Στεφανουδάκης, που ζει και γυμνάζεται στην Γαλιά Ηρακλείου Κρήτης υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Βαρβεράκη, εν τη απουσία του παγκόσμιου ρέκορντμαν Αλεξέι Κουζνέτσοφ έκανε… πάρτι!

Όχι πως δεν θα μπορούσε να το κάνει κι αν ο Ρώσος ταξίδευε στο Ρίο, αλλά από τη στιγμή που απουσίαζε το μόνο που έπρεπε να κάνει για να βρεθεί στην κορυφή ήταν να στείλει το ακόντιο κοντά στις επιδόσεις του. Και μπορεί να μην ξεπέρασε τα 29 μέτρα 75 εκατοστά που είναι το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο έφτασε πολύ κοντά και πανηγύρισε δίκαια το σπουδαιότερο μετάλλιο της καριέρας του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα το 2015, είχε άλλες τέσσερις έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 29.42μ., 27.47μ., 28.02μ. και 28.84μ.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

«Με την άνοδό σας στο πιο ψηλό ολυμπιακό βάθρο, και μάλιστα με κορυφαία επίδοση, αποδείξατε, με τον πιο εμβληματικό τρόπο, την δύναμη της ελληνικής ψυχής και την διαχρονική και γνήσια αφοσίωσή της στο ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες” αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, στον Μανώλη Στεφανουδάκη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

“Ο Μανώλης Στεφανουδάκης μας κάνει ξανά περήφανους με το χρυσό στον ακοντισμό” αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Tσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ακόμη πιο ψηλά η Ελλάδα στο Ρίο με τον Μανώλη Στεφανουδάκη. “Χρυσός” Μανώλης» έγραψε στο twitter του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης για την κατάκτηση από τον Μανώλη Στεφανουδάκη του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μπακοχρήστος από… χαλκό

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα να έχει πάνω της 170 κιλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι 162 κιλά σήκωσε και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Κάρα, ο οποίος όμως είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος σχεδόν κατά ένα κιλό (52.57κ ο Μπακοχρήστος, 53.79κ. ο αντίπαλός του).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Euroleague: Η ομάδα θαύμα της διετίας στη κορυφή της Ευρώπης!

Σ' έναν τρομερό τελικό ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της χρονιάς, η Εφές λύγισε...

Με το βλέμμα στην κορυφή: Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον παίκτη που έψαχνε εδώ και 3 χρόνια

Τα κομμάτια του παζλ μοιάζουν να κουμπώνουν σχεδόν ιδεατά… Ήταν κάτι που κατέστη εμφανές,...

Αυτή είναι η σειρά που έριξε από την κορυφή το “Game of Thrones” (βίντεο)

Στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών, με τις βαθμολογίες από κοινό και...

Στην κορυφή της Ευρώπης η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη στις γυναίκες και ο Βέλγος Κοέν Ναρτ στους άνδρες αναδείχθηκαν κορυφαίοι...