Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020
11.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Νοεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1900.... Μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός ανακαλύπτεται στα Κύθηρα, που χρονολογείται στα 300 π.Χ.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο κύριος σκοπός της πρωσικής κυβέρνησης είναι η ολοκληρωτική διάλυση της πατρίδας μας – μέσω της υφαρπαγής όλων των περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς επίσης των εδαφών, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, με αφετηρία τα Σκόπια.

Επικαιρότητα

Εισαγωγικά αδυνατούμε να καταλάβουμε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους οποίους η έξοδος από την τρίτη δανειακή σύμβαση τον Αύγουστο είναι συνώνυμη με το τέλος των μνημονίων και του «πτωχευτικού δικαίου» που τα διέπει – αφού έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις έως το 2060, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό του πτωχευτικού δικαίου είναι το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, για το οποίο έχει επίσης δεσμευθεί η χώρα και βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, η ξαφνική αλλαγή στάσης της εναντίον των μνημονίων και εναντίον της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας είναι μεν ευπρόσδεκτη, αφού αποδεικνύει πως επί τέλους κατάλαβε τι συμβαίνει, αλλά δεν παύει να είναι περίεργη – ενώ φαίνεται να έχει αλλάξει ρόλους με την κυβέρνηση, πριν ακόμη αυτή εκλεγεί το 2015 με τα χιλιάδες ψέματα που είπε στους Έλληνες.

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, υπενθυμίζουμε πως οι Γερμανοί κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τα πάντα για να διαιρέσουν όλους εμάς τους Έλληνες, υποδαυλίζοντας τις μεταξύ μας αντιπαλότητες – όχι μόνο επειδή τα συμφέροντα τους είναι τεράστια και προϋποθέτουν το διαμελισμό της Ελλάδας (μετά τη Μακεδονία θα ακολουθήσουν η Ήπειρος, η Θράκη, τα νησιά κοκ.) αλλά, επίσης, από την εκδικητικότητα που χαρακτηρίζει τη φυλή τους.

Ειδικότερα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, παρά τα μεγάλα μας ελαττώματα, εμείς είμαστε αυτοί που στάθηκαν πρώτοι εμπόδιο στη δημιουργία της γερμανικής Ευρώπης – φέρνοντας στην επιφάνεια τα τερατώδη προβλήματα και την αποικιοκρατική ισχύ του ευρώ. Επίσης ότι, εμείς επαναφέραμε στις μνήμες των Ευρωπαίων το ναζιστικό παρελθόν των Γερμανών και την ιστορία τους που μοιάζει με ποινικό μητρώο – επί πλέον το ότι προετοιμάζουν το 4ο Ράιχ, αυτή τη φορά με οικονομικά όπλα.

Εκτός αυτού, εμείς ανασύραμε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, τις οποίες στη συνέχεια απαίτησαν οι Πολωνοί και οι Ρώσοι – ενώ ξανά εμείς δείχνουμε τη μεγαλύτερη μεταξύ των Ευρωπαίων συμπάθεια προς τους Ρώσους (ακολουθούν οι Ιταλοί), οι οποίοι αποτελούν κόκκινο πανί για τη Γερμανία. Το γεγονός δε ότι, οι Η.Π.Α. τάσσονται σταδιακά υπέρ της προσέγγισης της Ρωσίας με την Ευρώπη και τη Δύση, ανησυχεί όσο τίποτα άλλο τους Γερμανούς – οπότε το «πλήγμα» εναντίον των Ρώσων μέσω των Σκοπίων τους είναι απολύτως απαραίτητο.

Ας μην ξεχνάμε εδώ πως οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι προκλήθηκαν από την αντιπαλότητα των Γερμανών με τους Ρώσους – ενώ τα Βαλκάνια διαδραμάτισαν έναν πολύ σημαντικό, καίριο ρόλο. Τέλος, εμείς καθυστερήσαμε στο παρελθόν τα στρατεύματα του Χίτλερ, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη της Ρωσίας – κάτι που δεν ξέχασαν ποτέ οι Γερμανοί, όσο παράδοξο και αν μας φαίνεται, επειδή ουσιαστικά είμαστε ένας ήπιος και ειρηνικός λαός.

Στα πλαίσια αυτά, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ο κύριος σκοπός της πρωσικής κυβέρνησης είναι η ολοκληρωτική διάλυση της Ελλάδας – μέσω της υφαρπαγής όλων των περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς επίσης των εδαφών, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, με αφετηρία τα Σκόπια. Γνωρίζουν άλλωστε πως εάν δεν μας «απογυμνώσουν» ιστορικά και πολιτισμικά, δεν θα καταφέρουν ποτέ να μας πετάξουν στα σκουπίδια της ιστορίας – όπως επίσης ότι, ένας απείθαρχος λαός έχει μεν πολλά μειονεκτήματα, αλλά ασφαλώς δεν υποδουλώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, εάν περάσει η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, θα πρόκειται για την αρχή του τέλους μας ως Έθνος – κάτι που αποκλείεται να έχει καταλάβει η κυβέρνηση μας, αφού διαφορετικά ασφαλώς δεν θα είχε σκύψει δουλικά το κεφάλι, αποδεχόμενη το έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό και τη δήλωση του, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ανακίνησε το θέμα των Σκοπίων για να μη μένει ανεπίλυτο, δεν τον πιστεύουμε αφού ούτε ανόητος είναι, ούτε μωρός – απλά συμπεριφέρεται όπως εκείνος ο υπουργός της ΝΔ που είχε πει ότι, εάν δεν υπήρχε το ΔΝΤ και τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ολοκληρώνοντας, αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ο κίνδυνος ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου που διαγράφεται στον ορίζοντα – αφού τα πολιτικά κόμματα έχουν πολωθεί, πολλά στελέχη τους δεν κατανοούν τι ακριβώς συμβαίνει νομίζοντας πως πρόκειται για τις συνήθεις πολιτικές συγκρούσεις, ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι σωστά ενημερωμένη. Για παράδειγμα, αρκετοί πιστεύουν απλοϊκά πως

«οι κομμουνιστές που έχουν καταλάβει την εξουσία θέλουν να εκδικηθούν για την ήττα τους στον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1940, οδηγούμενοι από έναν ψυχικά ασθενή κακοποιό που όχι μόνο δεν φοβάται και δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό αλλά, αντίθετα, τρέφεται από τις διαδηλώσεις εναντίον του, επειδή τονώνουν το ναρκισσισμό, την αλαζονεία και τη μοναρχική συμπεριφορά του».

Ασφαλώς αυτού του είδους τα πιστεύω και οι ατεκμηρίωτες αναφορές είναι κακοπροαίρετες, εντελώς λανθασμένες και άδικες, αφού αυτός που κινεί τα νήματα έχοντας ιδιαίτερο ταλέντο να τα καταφέρνει, δεν είναι άλλος από την πρωσική κυβέρνηση – η οποία είναι ο νούμερο ένα και μοναδικός εχθρός μας, ενώ η κυβέρνηση μας, πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός, προφανώς δεν έχουν την πρόθεση να προδώσουν την Ελλάδα, αλλά απλά εκβιάζονται πιστεύοντας στις δόλιες υποσχέσεις των Γερμανών για την οικονομία μας (έξοδος από τα μνημόνια κλπ.).

Ως εκ τούτου πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία, να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να σταματήσουν οι μεταξύ μας αντιπαλότητες και να βρεθεί η σωστή λύση για την πατρίδα μας – από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, καθώς επίσης από όλους εμάς μαζί, οι οποίοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Είναι πάντως αστείο να θεωρούμε πως θα αλλάξει η γερμανική πολιτική στην Ευρώπη προς το καλύτερο, εάν τελικά ανατραπεί η καγκελάριος – αφού γνωρίζουμε πως δεν άλλαξε ούτε με την «απόσυρση» του κ. Σόιμπλε αλλά, αντίθετα, έγινε ακόμη αυστηρότερη.

analyst.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πόσο εμετικοί: χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει νεκρούς για να κατηγορεί την κυβέρνηση!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την …γελοία αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Φανταστείτε σε πόλεμο με τους...
Οι κτηνίατροι της ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, 1982) σε θέσεις κλειδιά

Οι κτηνίατροι της ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, 1982) σε θέσεις κλειδιά

Όποια πέτρα κι εάν σηκώσεις το ΠΑΣΟΚ θα βρεις, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη γνωστοποίηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ...

Κωνσταντοπούλου: «Αν ήταν υπουργός Υγείας ο Πολάκης θα είχαμε πεθάνει όλοι»(ηχητικό)

Κωνσταντοπούλου: «Αν ήταν υπουργός Υγείας ο Πολάκης θα είχαμε πεθάνει όλοι» https://www.youtube.com/watch?v=UQhU_luyPrU&feature=emb_logo&ab_channel=parapolitika.gr

Δεν κάνει πλέον νούμερα

Πολλά νεύρα είχε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Το δράμα του Βαρουφάκη

Δέκα, 15, άντε 50-100 νοματαίοι και μπροστά ο φάρος της δημοκρατίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ετοιμος να ελεήσει τον πολύπαθο Ελληνα με ένα...

Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται….

Ακραίες εκφράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση που χαρακτηρίζει «συνταγματική εκτροπή» την απαγόρευση των συναθροίσεων που είναι πανομοιότυπη με όσα έκανε η κυβέρνηση...
Σε προληπτική καραντίνα ο Δένδιας

Σε προληπτική καραντίνα ο Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μπήκε σε προληπτική καραντίνα από σήμερα, μετά από συνάντηση με άτομο, το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πως να εξαφανίσετε τον γυναικείο εχθρό του καλοκαιριού

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στο δέρμα είναι, η κυτταρίτιδα. Η...

ΑΠΟΨΗ: Ο εχθρός είναι η αδράνεια

Γραμμένο σε τοίχο στη Σταδίου το σύνθημα: ο εχθρός είναι η αδράνεια....

Μαραντόνα: Αυτός θα ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου… (φωτό)

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας ο Ντιέγκο Μαραντόνα απάντησε σε ένα...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή