Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Τσίπρα να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

278
Μητσοτάκης: Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία

Να παραιτηθεί από τη θέση του, πριν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας για πρώτη φορά από την ημέρα της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, ζήτημα πρόωρων εκλογών.

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήστε να παραιτηθείτε κ. Τσίπρα. Πριν οδηγήσετε τη χώρα σε καταστροφή. Οδηγήσατε αδίκως τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές…Τώρα υπάρχει λόγος…Η Ελλάδα δε σας αντέχει άλλο και αφού αυτή η Βουλή δε μπορεί να δώσει τη λύση, να δώσει λύση ο λαός. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, πετώντας το γάντι στον κ. Τσίπρα.

Με μία ομιλία ιδιαίτερα υψηλών τόνων, στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε απανωτά πυρά εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδόμησε σημείο προς σημείο το σύνολο της πολιτικής της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατηγορώντας ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου και τους δύο εταίρους πως παραδίδουν μία χώρα σε διάλυση και απομονωμένη στην Ευρώπη, αδυνατώντας να δώσουν έστω και την παραμικρή λύση στα πολλά και ανοιχτά μέτωπα, που ταλανίζουν τους πολίτες.

«Σε μία κανονική χώρα η λειτουργία της Δικαιοσύνης δε θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης της Βουλής. Στα ευρωπαϊκή κράτη όλοι σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από μία κανονική Δημοκρατία. Δεν είστε κατήγορος, αλλά κατηγορούμενος. Παραδίδεται μία χώρα διάλυσης. Είστε κατηγορούμενος γιατί παριστάνεται πως δήθεν διαπραγματεύεστε. Γιατί προδώσατε τα όνειρα και τις ελπίδες αυτών που σας πίστεψαν, αλλά βιώνουν στην πράξη τη χειρότερη εκδοχή του λαϊκισμού. Είστε ο βασικός υπεύθυνος για τη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της πρωτολογίας του στη Βουλή, εγκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει πει «τα χειρότερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Διαβάστε επίσης:  Κοτζιάς: "Η συμπεριφορά της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα ή και λάθος"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ δε φείσθηκε πυρών εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δηλώνοντας ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη μνημειώδη ανικανότητά σας» και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, είπε απευθυνόμενος στους Α. Τσίπρα- Π.Καμμένο πως : Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση».

Απευθύνοντας προειδοποίηση δε σε αμφότερους τους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι: «Η Ελλάδα θα μείνει δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα ό,τι κι αν έχετε στο μυαλό σας» ενώ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι είναι θρασύς μιλώντας για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής καθώς είναι ο …εκπρόσωπος του νεοαυριανισμού.

Το μόνο που ενδιαφέρει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η παραμονή στην εξουσία, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως ο δήθεν αγώνας εναντίον στη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι το τελευταίο καταφύγιό τους.

«Δεν χρωστάμε , δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ και σηκώνοντας το «γάντι» στην αναγγελία του κ. Τσίπρα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, τον ρώτησε «εάν θα ελέγξει τα δάνεια και του Alter».