Ο Ουζουνίδης και τα… μωρά του!

54

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Χατζηγιοβάννη, Κουντουριώτη, Στάικο και παρουσίασε έναν πολύ διαφορετικό και ελκυστικό Παναθηναϊκό στο 4-0 επί της Κέρκυρας.

Η ανάγκη τα έφερε έτσι. Ωστόσο, δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να πολεμήσει με αυτούς που έχει. Ακόμα και να ρίξει στην μάχη στρατιώτες που δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Μέσα στα καθήκοντα του είναι πια και αυτά του παιδαγωγού, αφού δεν έχει να διαχειριστεί έτοιμους ποδοσφαιριστές, αλλά παιδιά με μηδαμινή εμπειρία από γήπεδα Super League και φανέλες που ζυγίζουν πολλά κιλά, όπως αυτή του Παναθηναϊκού.

Το τελευταίο σφύριγμα στο χορταστικό 4-0 του «τριφυλλιού» απέναντι στην Κέρκυρα είδε τον Παναθηναϊκό να έχει στο γήπεδο τον Χρήστο Κουντουριώτη και τον Πασχάλη Στάικο. Το ντεμπούτο του τελευταίου στην φετινή Super League ανέβασε τον αριθμό των παικτών που έχει χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα στους 29, μόλις μετά από 18 αγωνιστικές! Ωστόσο, δεν είναι αυτό το θέμα.

Στην βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού» υπήρχαν 6 Έλληνες (Βλαχοδήμος, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Δώνης, Χατζηγιοβάννης), ενώ με τις αλλαγές των Στάικου και Κουντουριώτη σημαίνει ότι αγωνίστηκαν στο ίδιο παιχνίδι τέσσερις παίκτες από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, κάτι που είχε να συμβεί κάτι… αιώνες!

Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς τους Πίσπα, Εμμανουηλίδη, Ευαγγέλου, οι οποίοι έχουν ήδη πάρει λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα, τον Μπουζούκη που ήταν στον πάγκο απέναντι στην Κέρκυρα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά και τον Σέχου που υπολογίζεται ως λύση για την επίθεση, τότε φτάνουμε σε διψήφιο αριθμό παικτών από την ακαδημία που λογίζονται πια ως ενεργά μέλη της πρώτης ομάδας.

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 12/2/19

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το καλοκαίρι 7 πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού κλήθηκαν να υπογράψουν τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια, ενώ μερικούς μήνες μετά στα μέσα Νοέμβρη άλλοι 14 μικροί από τις ακαδημίες ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο.

Μία σαφής αλλαγή πολιτικής, που είναι μονόδρομος με δεδομένο τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι», με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δείχνει πρόθυμος να βγάλει όλα τα… μωρά στην πίστα, ακόμα και σε θέσεις άγνωστες για αυτούς (όπως ας πούμε ο Χρήστος Δώνης σε ρόλο επιθετικού), ψάχνοντας για καλύτερες μέρες.

Ένας καπετάνιος, που όχι μόνο δεν πήδηξε από το καράβι, όταν αυτό άρχισε να μπάζει νερά, αλλά ο οποίος παλεύει με νύχια και με δόντια και υπό αντίξοες συνθήκες να φέρει πάλι το καράβι σε ήρεμα νερά, με πλήρωμα που πρώτη φορά πέφτει στα βαθιά…