Ο Παπαγγελόπουλος προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη

26
Ο Παπαγγελόπουλος προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Τον πρωταγωνιστή των πολιτικο-δικαστικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών κατονόμασε ο Αντώνης Σαμαράς με τη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και ήταν τέτοιο το πολιτικό «κατηγορώ» του πρώην πρωθυπουργού που ανάγκασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – περί ου ο λόγος– να σπάσει τη σιωπή του.

Έτσι λίγη ώρα μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισε να κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η απαντητική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος αφενός αρνήθηκε ότι σήμερα υπάρχει «Ρασπούτιν» στον χώρο της Δικαιοσύνης αφετέρου υποστήριξε ότι αυτή η συζήτηση είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας κάποιων «να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες».

Δίχως να κατονομάζει κάποιον αλλά εκφράζοντας έναν υπαινιγμό που μοιάζει «απειλητικός», ο Δ. Παπαγγελόπουλος δηλώνει πως όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή του θα «απολαύσουν» τώρα -όπως χαρακτηριστικά λέει– «τα λόγια μου και τα γραπτά μου», προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη «για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν».

Διαβάστε επίσης:  Έως 11 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες

Αναλυτικά η δήλωση Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και σε ελεύθερη μετάφραση κάποιοι συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν.

»Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα. Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο. Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

»Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές. Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα “απολαύσουν” τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου.

»Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν».