Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

«Ο «Ρασπούτιν» ήταν πανταχού παρών στην Εισαγγελία Διαφθοράς»

Σοβαρές καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη έκανε ο
αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς,
Ιωάννης Αγγελής, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, στον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή.

«Ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς», τόνισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο Γιάννης Αγγελής δεν κατονόμασε ποιος είναι ο περιβόητος «Ρασπούτιν» και παρέπεμψε σε πρόσωπα που τον γνώριζαν, όπως είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι ο «Ρασπούτιν» είχε παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθορά, ενώ φέρεται να υποστήριξε, ότι υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε σήμερα επί 4,5 περίπου ώρες για την υπόθεση της Novartis, Ευάγγελο Ζαχαρή.
«Όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται»

Ο Ευάγγελος Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου του Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, ο Ευάγγελος Ζαχαρής ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επίσης, ο Ιωάννης Αγγελής επανέλαβε αυτό που ήδη είχε αναφέρει προ μηνών στις εμπιστευτικές αναφορές του προς την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ότι «πως όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», προσθέτοντας με νόημα ότι «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Αναφορικά με το ρόλο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής ανέφερε ότι η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που είχε αναφέρει σε συνάντηση ποιος είναι ο «Ρασπούτιν».

Μάλιστα, φέρεται στην κατάθεση του να επισήμανε ότι σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε δύο συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Η μία συνάντηση έγινε παρουσία της Μαρίας Παπασπύρου και η δεύτερη με τη Ξένη Δημητρίου. Κατά τις συναντήσεις αυτές ο αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του «Ρασπούτιν» και η επιρροή που ασκούσε στην Ελένη Τουλουπάκη.

Μάλιστα, ο Μιχάλης Καλογήρου φέρεται να είπε ότι «θα τα ανέφερε όλα παραπάνω…», αφήνοντας να νοηθεί τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του και με τους λοιπούς ( Δημητρίου κ.λπ.) φέρεται να είπε: «Φίλη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Ακόμη, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα τον ίδιο».

Ο Ιωάννης Αγγελής επισήμανε ότι κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν».

Επίσης, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να προσκόμισε στοιχεία και έγγραφα προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του. Ενδεικτικά, κατέθεσε έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την Ελένη Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ραίκου και του ίδιου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο Ιωάννης Αγγελής επιβεβαίωσε ενώπιων του Ευάγγελου Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και επανέλαβε, ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νοvartis.

Μετά την σημερινή κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή, ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στον Ευάγγελο Ζαχαρή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις...

Οι Σαμαρικοί δίνουν γραμμή για δισταυρία Μπελέρη και Μουρούτη

Πληροφορίες ότι ο μηχανισμός του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να κινητοποιείται υπέρ της δισταυρίας Μπελέρη – Μουρούτη φτάνουν προς όλες τις πλευρές του πολιτικού ρεπορτάζ. Οι...

H επιβλητική μεζονέτα 250 τ.μ. του Κασσελάκη (βίντεο)

Το νέο σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι άνοιξε στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης. Λίγο πριν την ζωντανή συνέντευξη στο LiveNews,...

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον Τύπο μέσω των social media που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετάει...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λαμία για το δημογραφικό, ήταν ό,τι πιο σημαντικό...

Ερώτηση: Παραμένει ο Κώστας Καραμανλής «φυσικός επικεφαλής» της Συντηρητικής Παράταξης, δεκαπέντε χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές και έναν χρόνο μετά την… εθελούσια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σκευωρία Novartis: Eίχαν προαποφασίσει τις διώξεις, ποια στοιχεία «καίνε» τον «Ρασπούτιν», πιθανή η διεύρυνση των ευθυνών

Τρομερά και φοβερά πράγματα για τον ελληνικό πολιτικό βίο αποκαλύπτουν τα στοιχεία της δικογραφίας...

Ολόκληρη η κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis και τον “Ρασπούτιν”

Την πολυσέλιδη κατάθεση-υπόμνημα με την οποία περιγράφει την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης...

Ο Σαμαράς κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»: Στη Βουλή ολοταχώς η δικογραφία για την άθλια σκευωρία της Novartis

Oλοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ΕυάγγελοΖαχαρή...

Νέος εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος

Νέος εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ...