Ο Σόιμπλε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις προσφυγικές ροές

79
Σόιμπλε, μετεξέλιξη, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας,

Τη δραματική μείωση των προσφυγικών ροών ζήτησε ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αριθμός πρέπει άμεσα να μειωθεί διότι αλλιώς η Ευρώπη δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών: «Πρέπει να προσέξουμε ώστε η Ευρώπη να θεωρείται σημαντική» και πρόσθεσε:

Αν δε μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων  δεν θα μπορέσουμε πια να τα καταφέρουμε

Η συνέντευξη του Β. Σόιμπλε δόθηκε με την ευκαιρία της συνάντησης υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών η οποία θα διεξαχθεί στην Σανγκάη.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επίσης σημείωσε: «Υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση» και σημείωσε: «Οι κίνδυνοι θα αυξηθούν αν δεν επιλυθεί η διαμάχη η οποία επικρατεί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Μαΐου

Μιλώντας για τη Συρία, ο Σόιμπλε σημείωσε ότι η χώρα του «έχει δεσμευθεί ότι θα προσφέρει  2,3 δισ. ευρώ στα πλαίσια της διεθνούς βοήθειας».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε μιλώντας για την οικονομία της Ευρώπης: «Έρχεται κάποτε η στιγμή όπου τα όλο και περισσότερα χρέη μετατρέπονται σε κρίση αξιοπιστίας. Σ’ αυτό βοηθά μόνο ένα πράγμα: πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό που έχουμε συμφωνήσει – και επιτέλους να το εφαρμόσουμε».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του δήλωσε φανερά ενοχλημένος και απέρριψε τις εισηγήσεις για διοχέτευση φθηνού χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες στην αγορά.