Ο Θάνος Ασκητής στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

67
Θάνος Ασκητής, αλλαγή ταυτότητας φύλου,

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αλλαγή ταυτότητας φύλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής.

Ο κ. Ασκητής εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το θέμα δεν αντιμετωπίζεται ψύχραιμα και ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση από όλα τα κόμματα, ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι λάθος, αλλά λάθος είναι οι επιλογές των κριτηρίων του νόμου.

 

Σχετικά με το όριο ηλικίας που αναφέρεται στο νομοσχέδιο, ότι οι έφηβοι θα μπορούν στα 15 τους χρόνια να επιλέγουν αν θα κάνουν αλλαγή φύλου, δήλωσε:

«Όταν ένας άνθρωπος παρεμβαίνει στον άξονα της υγείας του και θέλει να διαφοροποιηθεί, εκεί πρέπει να υπάρξουν κριτήρια. Και τα κριτήρια είναι καθοριστικής σημασίας αν ένα παιδί είναι τόσο μικρό. 15 χρονών είναι η καρδιά της εφηβείας, ο έφηβος είναι ασταθής, περνάει μια μεγάλη ποικιλία κριτηρίων ψυχικών ενδιαφερόντων του και αναζητάει τον εαυτό του. Παρασύρεται σε μιμητικές συμπεριφορές, παγιδεύει τους γονείς του και δυστυχώς πολλές φορές από πίσω κρύβονται και πολλά στοιχεία ψυχοπαθολογίας, όπως κατάθλιψη κτλ. Άρα αυτή η ηλικία είναι εξαιρετικά πρώιμη», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι η αλλαγή φύλου θα πρέπει να γίνεται άνω των 17-18 ετών.

Διαβάστε επίσης:  Κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού

«Εκεί ο καθένας αποκτά την ψυχολογική του ρύθμιση να είναι περισσότερο ώριμος και υπεύθυνος. Αυτά τα φαινόμενα είναι παροδικά, πολλοί έφηβοι μετά αλλάζουν γνώμη. Η προσαρμογή είναι πολύ δύσκολη, ένας άνθρωπος αλλάζει τη ζωή του. Είναι ευαίσθητο θέμα, χρειάζονται πολλές γνώμες ειδικών. Ναι στο νομοσχέδιο, όχι στις πρώιμες αποφάσεις» επεσήμανε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: