Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για έως και 200.000 νεκρούς

27
Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για έως και 200.000 νεκρούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ προετοίμασε τους Αμερικανούς για έως και 200.000 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

“Εάν πετύχουμε να περιορίσουμε μέσω περιοριστικών μέτρων μέτρων το αριθμό των νεκρών σε 100.000, θα έχουμε κάνει καλή δουλειά”, δήλωσε χαρακτηριστικά από τον Λευκό Οίκο, συμπληρώνοντας ότι τα εν λόγω μέτρα θα παραταθούν έως την 30η Απριλίου. 

O αμερικανός πρόεδρος τεκμηρίωσε την παράταση αναφερόμενος σε μία μελέτη του Imperial College του Λονδίνου, η οποία, βέβαια, είχε δημοσιευθεί από τις 16 Μαρτίου, ενώ εκείνος δήλωνε ότι θα άρει σύντομα τους περιορισμούς για να προστατεύσει την οικονομία της χώρας. Στη μελέτη εκτιμάται ότι εάν δε ληφθούν μέτρα, ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ θα φτάσει τα 2,2 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης:  Ο Μητσοτάκης ενημερώνει Smart Covid-19 Management Group

Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει εξελιχθεί σε επίκεντρο της πανδημίας για τις ΗΠΑ, με τις τοπικές αρχές να προειδοποιούν επανειλημμένως ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.  Ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, περιέγραψε με δραματικούς τόνους χθες όσα συμβαίνουν εκεί. “Εδώ στη Νέα Υόρκη ζούμε κυριολεκτικώς σε συνθήκες πολέμου”, δήλωσε. 

Περαιτέρω ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς στο Σικάγο και τη Νέα Ορλεάνη. 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή, ανέρχονται σε 142.737, ενώ 2.489 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 4.562 έχουν αναρρώσει.