Ο Τσίπρας, η Blacklist και οι άνθρωποί του!..

24
Ο Αλέξης ελπίζει στην ολική ανατροπή

Το έχουμε πει πολλές φορές, πριν και μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι η Συμφωνία αυτή θα ωθήσει σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Αλλαγές που ήδη έχουν επηρεάσει όλα τα κόμματα.

Την ίδια ώρα αλλαγές, σε άλλο επίπεδο, προκύπτουν και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσίπρας εμπιστεύεται ολοένα και λιγότερους ανθρώπους.

Για να καταλάβετε θα σας κάνω αναφορά στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Blacklist, ο βασικός χαρακτήρας, ένας πρώην πράκτορας, έχει μετατρέψει σε μότο την ατάκα «σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν πλευρές. Υπάρχουν μόνο παίκτες».

Δεν γνωρίζουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι φαν της σειράς, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει μια ανάλογη οπτική ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά.

Γι’ αυτό αναφέραμε πιο πάνω ότι ο πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου έχει στενέψει, και ο Αλέξης Τσίπρας χαρίζει την εμπιστοσύνη του σε ελάχιστους “παίκτες” από αυτούς που βρίσκονται κοντά του. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που μπορούν να αντέξουν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο είναι πράγματι λίγοι.

Διαβάστε επίσης:  Μηταράκης: Παγώνουμε έως την Παρασκευή τις επιτάξεις ακινήτων

Αντιθέτως, οι προεκλογικού χαρακτήρα συσκέψεις στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι σχεδόν καθημερινές. Μαθαίνουμε πως στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έθεσε έναν στόχο, τον οποίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί εφικτό. Μέχρι την προκήρυξη των εκλογών να μειωθεί η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο ελάχιστο.

Στις κλειστές συσκέψεις κάνουν λόγο για κάτω από πέντε μονάδες. Πιο συγκεκριμένα δηλαδή, το πρωθυπουργικό επιτελείο θα παλέψει με νύχια και με δόντια να αντιστρέψει το προβάδισμα της ΝΔ, ή τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση να μην εξασφαλίσει αυτοδυναμία. «Αν μετά το μνημόνιο και το Μακεδονικό χάσουμε στο παρά τσακ ε τότε νικήσαμε», λέει κυβερνητικός παράγοντας.

Φυσικά «ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται», αλλά ισχύει και ότι τα όνειρα είναι δωρεάν και δεν κοστίζουν!