Ο Τσίπρας στην “Le Monde”: Η Ευρώπη είναι σαν υπνοβάτης που οδεύει στον γκρεμό

50
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τη νέα πρόκληση στην Αγιά Σοφιά έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω των δηλώσεων του στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, παραχώρησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη διάσκεψη των χωρών του Νότου στην Ελλάδα όπου θα συμμετέχουν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews, Μαρία Δεναξά, στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την προσφυγική κρίση, την κρίση ασφάλειας, την τρομοκρατία και την οικονομική κρίση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η Ευρώπη ζει μια βαθύτατη κρίση, είναι σαν υπνοβάτης που οδεύει προς τον γκρεμό» προειδοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός  και ζητά μια χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και μια χαλάρωση της λιτότητας κυρίως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη της ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης:  Κώστας Καραμανλής: «Η Τουρκία ίσως θέλει να στήσει σκηνικό Ιμίων»

«Αν δεν δώσουμε προτεραιότητα στην απασχόληση, η Ευρώπη απειλείται με αποσύνθεση με άλλα δημοψηφίσματα απόρριψης της ΕΕ και αντιευρωπαικές κυβερνήσεις στους κόλπους της ΕΕ»