Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020
26 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1994.... Το χειρότερο ναυάγιο στην Ευρώπη σημειώνεται στη Βαλτική Θάλασσα, όταν το πλοίο "Εστόνια" που εκτελεί τακτικό δρομολόγιο από το Ταλίν της Εσθονίας...

Ο Τύπος της Πέμπτης 10/3

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τανάλια για ανασφάλιστα ΙΧ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αντιμέτωποι με “τσουχτερά” πρόστιμα και ποινές θα βρεθούν σύντομα πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων! Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων, με τα οποία θα ζητά -εντός 15 μερών- την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ”.

ΕΘΝΟΣ: “4 νάρκες για το Ασφαλιστικό”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οι δανειστές επιμένουν σε άγριο “ψαλίδι” στις επικουρικές και απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Ζητούν χαμηλότερες νέες συντάξεις. Διαφωνούν με τις εκπτώσεις στις εισφορές αγροτών & αυτοαπασχολούμενων. Εντάσεις για τον επανυπολογισμών των συντάξεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εγκλωβίστηκαν σε μειώσεις συντάξεων”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις με τρία σενάρια που “δείχνουν” περικοπές από 10% ως 30% κατά μέσο όρο και σκληρό παζάρι για να “διασωθούν” με μικρότερες μειώσεις οι κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.000 ή τα 1.200 ευρώ φέρνει ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών”.

ΕΣΤΙΑ: “Απύθμενο τουρκικό θράσος. Ανθελληνικό παραλήρημα υπουργού στην Άγκυρα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “την στιγμή που οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας συναντώντο στην Σμύρνη, ο υπουργός Οικονομικών Νατζί Αγμπάλ απήγγελλε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ποίημα που καλούσε τους ομοεθνείς του να ανατινάξουν τα καμπαναριά για να σιγήσουν οι καμπάνες”.

Η ΑΥΓΗ: “Το απόστημα θα σπάσει”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αδιαπραγμάτευτη και αταλάντευτη είναι για την κυβέρνηση η απόφαση να σπάσει τους σκοτεινούς μηχανισμούς διαπλοκής και να ενισχύσει την απόδοση δικαιοσύνης σε όλες τις υποθέσεις που σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη, προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον “και ενδεχομένως αγγίζουν ακόμη και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ψαλίδι στις επικουρικές, διετής χάρη στις κύριες”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “θετικό πρόσημο μπαίνει στη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, αφού οι εκπρόσωποί τους συνεχίζουν τη συζήτηση για τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα θέματα του ασφαλιστικού.΄Οπως προκύπτει, όμως, οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να περικοπούν σε ποσοστά δυσθεώρητα σε σχέση με τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ένταση μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας. Τις παραμονές της κρίσιμης Συνόδου για το προσφυγικό”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αρνητικά φορτίζεται το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, όσον αφορά τη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, μια εβδομάδα πριν από την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής, στην οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πρόταση νόμου για αποκατάσταση του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η πρόταση νόμου κατατέθηκε χτες στη Βουλή και προβλέπει επίσης την επαναφορά των δώρων σε μισθωτούς-συνταξιούχους και την κατάργηση αντεργατικών διατάξεων. Τρεις φορές στο παρελθόν οι κυβερνήσεις απέρριψαν τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Τα είπα-ξείπα εκθέτουν τον Παπαγγελόπουλο”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τα είπα-ξείπα του αρμόδιου υπουργού, που σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων τον αφήνουν έκθετο, αποκαλύπτονται στα έγγραφα που κατέθεσε στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου ο Βαγγέλης Βενιζέλος σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Στο μεταξύ στη Βουλή και σε επίπεδο πολiτικών αρχηγών μεταφέρει τη σύγκρουση για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση, βαδίζοντας συγχρόνως στην κινούμενη άμμο του Προσφυγικού και της αξιολόγησης”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δεν έχει τι να βάλει η Ελλάς στο καρναβάλι”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπει η κυβέρνηση την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση, αρχής γενομένης από χθες. Το κυβερνητικό επιτελείο ελπίζει ότι το αργότερο μέχρι το ελληνικό Πάσχα (1η Μαΐου) η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να ανοίξει στη συνέχεια η συζήτηση για το χρέος”.

kontranews: “Ρίξτε ρε 100 φορτηγά χοντρό χαλίκι για να μην ζουν σαν τα γουρούνια μέσα στις λάσπες οι πρόσφυγες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “κάθε βράδυ, κάθε που βρέχει και βλέπουμε ξαπλωμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες μας, στα ζεστά σπίτια μας ή ξάπλα στα κρεβάτια μας, τις χιλιάδες των ξεριζωμένων προσφύγων, άνδρες και γυναίκες με παλιόξυλα και με παλιόχαρτα να προσπαθούν με τα χέρια και τα νύχια τους να διώξουν τα νερά γύρω από τις σκηνές τους, που ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ και στάζουν γιατί οι περισσότερες δεν είναι αδιάβροχες, μας ΠΝΙΓΕΙ η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΘΟΛΩΝΕΙ το μυαλό μας και βρίζουμε όχι σαν …Κεφαλλονίτες, αλλά σαν παλιοί ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ!”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τουριστική έκρηξη. Αναμένονται 27,5 εκατ. φέτος-Στα 15 δισ. τα έσοδα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “απογειώθηκε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση των ελληνικών αεροδρομίων διακινώντας 1,75 εκατομμύρια επιβάτες και καταγράφοντας αύξηση 19,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “e-δαγκάνα για φοροφυγάδες. Τι προβλέπει το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μεγαλοοφειλέτες, ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί, δάνεια και χρηματιστηριακές συναλλαγές θα βρεθούν άμεσα στο στόχαστρο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της αξιολόγησης”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο! ΓιορτάζουνΝεόφυτος, Χαρίτων, Χαριτώ.Επέτειοι και Λοιπές...
Μόσιαλος: «Να κρατήσουν 12 εβδομάδες τα μέτρα. Αν ανοίξουν τα σχολεία να γίνει μόνο για την Γ΄Λυκείου»

Μόσιαλος: 300 υποψήφια εμβόλια για τον κορονοϊό, τα 11 στην τελική φάση

Τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα δρόμου που γίνεται διεθνώς προκειμένου να βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εξηγεί ο Ηλίας Μόσιαλος,...

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού σήμερα Δευτέρα. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά...
Κορωνοϊός: Έπεσε η μέση ηλικία των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 39 έτη

Κορωνοϊός: Έπεσε η μέση ηλικία των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 39 έτη

Ανησυχία επικρατεί για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και κυρίως για τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, που δίνουν μάχη...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 27-9-2020

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 27-9-2020

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Τζόκερ που μοιράζει στους τυχερούς της πρώτης κατηγορίας περισσότερα από 4.600.000 ευρώ. Οι τυχεροί...
Κορωνοϊός: 218 κρούσματα- 3 θάνατοι

Κορωνοϊός: 218 κρούσματα- 3 θάνατοι

Ακόμη 218 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας....
Νέος σεισμός ανοικτά της Χαλκιδικής

Νέος σεισμός ανοικτά της Χαλκιδικής

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο, ανοικτά της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού...

Ακολουθήστε μας

7,358ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 28/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Ξεφτίλα στο Καστελόριζο " ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "...

Ο Τύπος της Κυριακής 27/9

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σούδα και εξοπλιστικά στο μενού με Πομπέο

Ο Τύπος του Σαββάτου 26/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΟΡΠΙΛΗ στον Ερντογάν ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...

Ο Τύπος της Παρασκευής 25/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Πρόδωσες κι εσύ τη Μακεδονία " ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή