Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 14/4

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ομολογία προδοσίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου, ο μοιραίος Γιώργος Παπακωνσταντίνου , προχώρησε σε μία καταφανέστατη ομολογία προδοσίας, με μία δήλωση – σοκ για το Μνημόνιο του Καστελόριζου».

ΕΘΝΟΣ: «Νόμος & Τάξη για τη δράση των ΜΚΟ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «υποχρεώνονται να υποβάλουν αναλυτικά στοιχεία με τα μέλη τους, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς. Το ελληνικό κράτος θα υποδεικνύει πού θα δραστηριοποιούνται και με ποιον τρόπο. Αυστηρός έλεγχος για όλα τα κονδύλια που παίρνουν από Ελλάδα και ΕΕ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αναδρομικό ψαλίδι στους συνταξιούχους Δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι περικοπές ύψους 33% για τους 265.000 δικαιούχους θα υπολογιστούν από 1ης Ιανουαρίου. Αναλυτικοί πίνακες με τα νέα μειωμένα μερίσματα και τα ποσά που θα λάβουν στα τέλη Ιουνίου».

ΕΣΤΙΑ: «Διασυρμός του Κοινοβουλίου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: ο κατήφορος που έχει πάρει το ελληνικό Κοινοβούλιο μοιάζει να μην έχει τελειωμό. Ουδείς φαίνεται να έχει την βούληση να σταματήσει τον διασυρμό που υφίσταται συστηματικά ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός στην χώρα. Και αυτό είναι ίσως το πιο ανησυχητικό όλων».

Η ΑΥΓΗ: «Η Αθήνα τηρεί τα συμφωνηθέντα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, η οποία κράτησε μία ώρα. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει τάχιστα προς το συμφέρον όλων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Γαλλικό κλειδί για την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο επέρριψε πάλι ευθύνες στο ΔΝΤ γιατί δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά και ο Φρανσουά Ολάντ επέμεινε ότι ισχύει η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού και ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πόλεμος νεύρων πριν από την Ουάσιγκτον»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «χαμηλό βαρομετρικό διαμορφώνεται μεταξύ Αθήνας και εταίρων, ενόψει των κρίσιμων επαφών στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέο «δωράκι» στο κεφάλαιο με απαλλαγή από πρόστιμα και τέλη»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το ένα μετά το άλλο …και μάλιστα με διαδικασίες… «στη ζούλα» – φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα απανωτά «δωράκια» προς το μεγάλο κεφάλαιο- ενόψει και του «ψητού» (νέος «αναπτυξιακός νόμος» κ.ο.κ.), την ίδια στιγμή που ετοιμάζει νέα αντιλαϊκή επίθεση σε Ασφαλιστικό και λαϊκό εισόδημα με νέα φοροκαταιγίδα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ικέτης στο Παρίσι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «επίσκεψη- αστραπή στο Παρίσι πραγματοποίησε χθες ο Πρωθυπουργός στην καμπή ενός καταστροφικού δεκαημέρου για την κυβέρνηση. Ό,τι
άρχισε πολύ άσχημα με την αμφιλεγόμενη υπόθεση των υποκλοπών συνομιλιών του ΔΝΤ, συνεχίστηκε με τη μεταμεσονύκτια ανακοίνωση της διακοπής των συνομιλιών της κυβέρνησης με την τρόικα».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Θέλει να μας… τα κόψει σύρριζα»

H εφημερίδα γράφει ότι «στο πολιτικό παζάρι για αξιολόγηση και χρέος, που κλιμακώνεται με επόμενο σταθμό την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στρέφεται η προσοχή, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο τα ξημερώματα της Τρίτης».

ΚΟΝΤΡΑ ΝΕWS: «Εκλογές Αλέξη αν συνεχίσουν τους εκβιασμούς οι τοκογλύφοι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι « σε περίπτωση κατά την οποία Αγγλία και Ελλάδα εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε το λεγόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα πάει για διάλυση, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο γενικευμένης χρεοκοπίας».

VOICE: «Άσε τον θείο… και πιάσε τα 500.000.000»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μελέτη της ΓΓΔΕ αποκαλύπτει τα ποσά που μπορούν να εισπραχθούν από το τέλος των 0,05 ευρώ. Ποιοι κάνουν τα χατήρια του ΟΠΑΠ όταν οι θεσμοί ζητάνε «αίμα» και πιέζουν για μέτρα άνω των 5 δισ. ευρώ».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βαραίνει το κλίμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Κριστίν Λαγκάρντ: Φόβοι για νέα πολιτική αβεβαιότητα. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Μόνη λύση η πιστή τήρηση της συμφωνίας. Πιέρ Μοσκοβισί: Εφαρμόστε τώρα όλες τις μεταρρυθμίσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στο τραπέζι πλαφόν 8% του ΑΕΠ για το χρέος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ελπίζοντας ότι επιστρέφοντας την Κυριακή στην Ελλάδα θα έχει εξασφαλίσει την επανέναρξη των διαβουλεύσεων με το κουαρτέτο».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 19/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις γνωστές...

Ο Τύπος της Πέμπτης 18/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Αντιπυραυλικός θόλος" στα σχέδια του Δένδια!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...