Ο Τύπος της Τετάρτης 13/4

23
Τύπος, Τετάρτη, 3/5,

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Επί ξύλου κρεμάμενοι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αδιέξοδο και χθες! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει δύο νομοσχέδια (Ασφαλιστικό και Φορολογικό) που συγγράφει πάντως από κοινού με τα τεχνικά κλιμάκια του «κουαρτέτου». Τη Μεγάλη Εβδομάδα (το πιθανότερο) η επαχθής συμφωνία με τους δανειστές».

ΕΘΝΟΣ: «Οι ανατροπές σε φόρους, συντάξεις, δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αναλυτικοί πίνακες με τους νέους φόρους για τα εισοδήματα του 2016. Ψαλίδι στις επικουρικές σε 260.000 συνταξιούχους με το νέο Ασφαλιστικό. Παράταση προστασίας για τα «κόκκινα» δάνεια με ενέχυρο την 1η κατοικία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σκηνικό 2015 και στο βάθος… Κάλπες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εσπευσμένα σήμερα στον Ολάντ ο Τσίπρας, ενώ στο τραπέζι του Μαξίμου βρίσκεται και η ηρωική έξοδος μέσω εκλογών. Η κυβέρνηση βρήκε μαγικές λύσεις για μέτρα 3,6 δισ. ευρώ με «ελαφρύνσεις» για το 90% των πολιτών, ενώ… ξέχασε τους έμμεσους φόρους 1,8 δισ. ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Διχοτόμησις στο Αιγαίο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ουδέποτε οι Τούρκοι προβαίνουν σε προκλήσεις χωρίς κάποιο απώτερο σχέδιο. Είναι βεβαίως γνωστό ότι ο τελικός τους στόχος είναι η διχοτόμησις του Αιγαίου ώστε να θέσουν υπό τον δικό τους έλεγχο (επιχειρησιακό και οικονομικό) όλη την θαλασσία περιοχή ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού».

Η ΑΥΓΗ: «Τρικλοποδιά ΔΝΤ με πρόσχημα το χρέος»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μείωση φόρου ή πολύ μικρή επιβάρυνση για το 99% των μισθωτών και συνταξιούχων. Γ. Κατρούγκαλος: Προστασία για το 90% των συνταξιούχων, πλήρης διασφάλιση των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση καταθέτει ασφαλιστικό και φορολογικό στη Βουλή όπως έχουν συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αλλαγή πίστας στη διαπραγμάτευση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δύο νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα καταθέσει η κυβέρνηση. Οι δανειστές διατυπώνουν αντικρουόμενες απόψεις για τα μέτρα και το χρέος, με αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση να αλλάζει επίπεδο λίγο πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Πολιτική λύση σε επίπεδο κορυφής θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός που συναντάται με τον Φρανσουά Ολάντ».

Διαβάστε επίσης:  Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κίνηση υψηλού ρίσκου από Τσίπρα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την κατάθεση, την επόμενη εβδομάδα, δύο νομοσχεδίων που θα περιλαμβάνουν τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στο ασφαλιστικό, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τους πιστωτές, προανήγγειλε χθες η κυβέρνηση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προς συμφωνία κυβέρνησης- κουαρτέτου που φέρνει νέα «σφαγή»
του λαού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «παρά την προσωρινή διακοπή των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, χτες τα ξημερώματα, το σίγουρο είναι ότι έχει ήδη διαμορφωθεί η κοινή βάση των νέων ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι οποίες μάλιστα θα έχουν και άμεση εφαρμογή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σκηνικό ρήξης»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μνήμες από το μαρτυρικό καλοκαίρι του 2015 επαναφέρει η διακοπή των διαπραγματεύσεων χωρίς συμφωνία με την τρόικα και η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες».

KONTRA NEWS: «Πλυντήριο κλεμμένων χρημάτων είχαν κάνει το ALTER»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μας, ύστερα από την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα και την έκδοση βουλεύματος, σε βάρος του Κώστα Γιαννίκου, του Θανάση Αθανασούλη και του Γιώργου Βαλσαμίδη, που τους έπιασαν τα πράσα να έχουν πάρει από το ταμείο του ALTER 8.500.000 ευρώ και τα έχουν στείλει σε κρυφούς λογαριασμούς τους, στην Ελβετία, η εφημερίδα μας αποκαλύπτει σήμερα άλλη μια πτυχή αυτής της ιστορίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ισορροπία τρόμου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θρίλερ με την τρόικα μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας. «Κόκκινη» γραμμή για Τσακαλώτο αφορολόγητο όριο 9.100 ευρώ. «Χρησμός» Μοσκοβισί για την οικονομία. Στη Βουλή δύο νομοσχέδια για φόρους και συντάξεις- Τελικές αποφάσεις σε έκτακτο Eurogroup 25-26 Απριλίου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πόκερ σε θολό τοπίο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την πρόθεσή της να δείξει ανυποχώρητη από τις κόκκινες γραμμές της, τουλάχιστον στο φορολογικό και ασφαλιστικό, για τα οποία την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν νομοσχέδια στη Βουλή, δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο».