Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 8/6

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το σχολείο του ΣΥΡΙΖΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην ολοκληρωτική διάλυση του σχολείου φαίνεται ότι στοχεύει το επιτελείο το υπουργείου Παιδείας, με τον Νίκο Φίλη να δίνει (λόγω έλλειψης χρημάτων για προσλήψεις καθηγητών) περισσότερο χρόνο για… διάλειμμα στο γυμνάσιο, τη στιγμή που ψαλιδίζει τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών!».

ΕΘΝΟΣ: «Αλλάζουν όλα στις επικουρικές από τον Ιούνιο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με υπουργική απόφαση αναπροσαρμόζεται το σύνολο των συντάξεων. Άμεσες μειώσεις για όσους λαμβάνουν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ. Με ποιον μηχανισμό θα γίνουν οι παρακρατήσεις. «Κόφτης» έως και 40% για περισσότερους από 200.000 συνταξιούχους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Θα κατάσχουν επιστροφές φόρου για ΕΝΦΙΑ!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όσοι λάβουν πιστωτικά εκκαθαριστικά φέτος δεν θα εισπράξουν τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται. Το υπ. Οικονομικών θα συμψηφίσει το ποσό επιστροφής με τον ΕΝΦΙΑ του 2016, που θα βεβαιωθεί τον Αύγουστο. Στόχος της κυβέρνησης η γρηγορότερη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, αφού 1 εκατ. πολίτες θα τον πληρώσουν εφάπαξ και όχι σε 5 δόσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Διπλό «όχι» για Αλβανία-Σκόπια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η εφεκτική στάσις την οποία επιδεικνύει η Ελλάς έναντι της προκλητικής συμπεριφοράς της Αλβανίας και των Σκοπίων δεν έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Απεναντίας, οι χώρες αυτές αποδεικνύουν την απλοϊκή προσέγγισή τους στην κατάσταση, εκλαμβάνοντας την ανεκτικότητα ως αδυναμία».

Η ΑΥΓΗ: «Προτεραιότητα στο πράσινο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο και τους πολίτες, τόσο σε χώρους πρασίνου όσο και σε υποδομές κοινωφελούς χαρακτήρα, έκλεισε η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου συνεργασίας με τη Lamda Development, που υπογράφτηκε χθες από το ΤΑΙΠΕΔ και την ανάδοχο εταιρεία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το μεγάλο φαγοπότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το πόρισμα-φωτιά των 106 σελίδων του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ένας οργανισμός-χρηματοδοτούμενος από το δημόσιο ταμείο για να είναι αρωγός στην υγεία των πολιτών, μετατράπηκε σε εργαλείο πλουτισμού επιτηδείων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Περικοπές έως 40% στις επικουρικές»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «περικοπές που φτάνουν έως το 40% στις ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, στο εφάπαξ και στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν χθες, κατ’ εφαρμογήν του νέου ασφαλιστικού νόμου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οφέλη για το κεφάλαιο χασούρα για το λαό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «προκλητικές φοροαπαλλαγές, άμεσες επιδοτήσεις, μέχρι και 20 εκατ. ευρώ, σε μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η φοροαφαίμαξη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων κ.α. προβλέπει ο «αναπτυξιακός νόμος» που συζητιέται στη Βουλή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το κόλπο με το Σύνταγμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η συνταγματική αναθεώρηση και ο νέος εκλογικός νόμος αποτελούν πλέον τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να μεταφέρει τον δημόσιο διάλογο σε θέματα λιγότερο οδυνηρά από τα μέτρα. Η σύνδεση της τροποποίησης του Συντάγματος με δημοψήφισμα, το οποίο δεν προβλέπεται ως διαδικασία από το ισχύον Σύνταγμα, προκαλεί ήδη αντιδράσεις».

KONTRA NEWS: «Εισβολή εισαγγελέων σε ασφαλιστικές και τεχνικές εταιρείες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι καταδρομικές επιχειρήσεις των οικονομικών εισαγγελέων συνεχίζονται αυτή τη φορά σε γραφεία και σπίτια ιδιοκτητών μεγάλων ασφαλιστικών και τεχνικών εταιρειών που βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οικονομική ασφυξία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το 80% των πολιτών εκτιμά ότι τα πρόσφατα μέτρα θα οδηγήσουν σε νέα ύφεση. Ραγδαία αύξηση της απαισιοδοξίας για την οικονομία. «Εφιάλτης» τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Φόβοι ότι θα εκτοξευθούν στα 95 δισ.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έγινε το πρώτο «βήμα» για το έργο στο Ελληνικό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε νέα φάση εισέρχεται η υπόθεση αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, με την κυβέρνηση να αποδέχεται τελικά, έπειτα από δύο χρόνια, την υλοποίηση μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην χώρα- και όχι μόνον- ύψους 8 δισ. ευρώ».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 25/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανεβαίνουν τα ποσά για τα εφάπαξ! Αλλάζει...

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κολυμπήθρα, το λάδι και ο σταυρός...

Ο Τύπος της Τρίτης 23/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιταλικό μοντέλο για δουλειά σε 400.000 άνεργες...

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που...