Ο Τύπος της Τρίτης 23/2

63
Τύπος, Τετάρτη, 3/5,

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μάχες στα μπλόκα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έβαλε νερό στο κρασί της η κυβέρνηση. Μεταβατική πενταετία (αντί τριετίας) για το νέο καθεστώς! Ασφαλιστικές εισφορές δύο ταχυτήτων (16% και 20%), διατήρηση του ΟΓΑ και αφορολόγητο 9.500 ευρώ για όλους! Άγνωστο αν θα πει «ναι» σε αυτά η τρόικα».

ΕΘΝΟΣ: «Η σκοτεινή δράση των αδίστακτων εκβιαστών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιαστών εξαρθρώνει η ΕΛ.ΑΣ. Ήδη έχουν συλληφθεί ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι που κατηγορούνται ότι απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από εταιρείες του Δημοσίου αλλά και από τραπεζικούς ομίλους υπό την απειλή «αποκαλύψεων» σε δίκτυο ελεγχόμενων ΜΜΕ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα 40 «κλειδιά» για επιδοτήσεις ΕΣΠΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες της χρηματοδότησης για μικρομεσαίους, νεοφυείς και τουριστικές επιχειρήσεις. Ποιες δαπάνες καλύπτονται και τι ισχύει για αυτοαπασχολούμενους και άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ. Δυνατότητα προκαταβολής
έως 40%. Οι προθεσμίες υποβολής και οι διαδικασίες έγκρισης».

ΕΣΤΙΑ: «Τα τρακτέρ πιο ισχυρά από τις γραβάτες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα σε κεντρικούς δρόμους της επικρατείας, ακόμη και στις εθνικές οδούς, προκαλώντας σοβαρή παρακώλυση των συγκοινωνιών».

Η ΑΥΓΗ: «Αφορολόγητο 9.500 και διατήρηση ΟΓΑ έως το 2021»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «δέσμη μέτρων που κατατείνουν στην προστασία του εισοδήματος για τη συντριπτική πλειονότητα του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα
τους κατ’ επάγγελμα αγρότες πρότεινε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους άνω των
50 μπλόκων με τους οποίους συναντήθηκε χθες στο Μαξίμου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με μικρό καλάθι πίσω στα μπλόκα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εν αναμονή των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των αγροτών βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους 52 μπλόκων. Υπολείπονται πολύ περισσότεροι που δεν προσήλθαν και περιμένουν πρόσκληση. Αρνητική η πρώτη απάντηση από τα Τέμπη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εικόνες ασφυξίας σε Πειραιά, Ειδομένη»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «συνθήκες ασφυξίας δημιουργούνται πλέον τόσο στον Πειραιά όσο και στην Ειδομένη, καθώς τα τουρκικά σύνορα παραμένουν ορθάνοιχτα και οι προσφυγικές ροές αυξάνονται θεαματικά, ενώ η ΠΓΔΜ κλείνει τα δικά της, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών σε ελληνικό έδαφος».

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Τετάρτης 16/5

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μέτρα που δεν δίνουν διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης, που παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, σημειώνει: Τα μέτρα, που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση για τη «στήριξη του αγροτικού κόσμου», αποτελούν ελιγμό κάτω από την πίεση του αγροτικού κινήματος».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κούφιο το βέτο, κλείνουν τα σύνορα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε «κάποια άλλα» σύνορα -και όχι στα ελληνοτουρκικά- θα πρέπει να επιχειρηθεί η προστασία της Σένγκεν, εφόσον εντός δύο εβδομάδων δεν αναχαιτιστούν οι προσφυγικές ροές, σύμφωνα με δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μαζιέρ που δείχνουν ότι και η γερμανική πλευρά δυσκολεύεται πλέον να περάσει τη γραμμή των ανοικτών συνόρων».

KONTRA NEWS: «5 ώρες ο Αλέξης κουβέντιαζε με τους αγρότες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά ένας Πρωθυπουργός ανοίγει την πόρτα του Μαξίμου και την καρδιά του στην αγροτιά. Για 5 ολόκληρες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε υπομονετικά και έκανε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους που έστειλαν τα αγροτικά μπλόκα από ολόκληρη την Ελλάδα».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αποφάσεις στα μπλόκα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «περίοδος χάριτος έως το 2021 για τις αυξημένες εισφορές και την αυτοτέλεια του ΟΓΑ. Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι αγρότες, τονίζοντας «είμαστε μακριά από τη συμφωνία». Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις για εκπτώσεις σε εξαγωγές και εμπόριο».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ασφαλιστικό δύο ταχυτήτων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ασφαλιστικό δύο ταχυτήτων για όλους τους αγρότες με κατάργηση των επτά ασφαλιστικών κατηγοριών που υπάρχουν σήμερα και σταδιακή προσαρμογή σε βάθος πενταετίας προβλέπει η νέα βελτιωμένη πρόταση της κυβέρνησης που παρουσίασε χθες στους εκπροσώπους των αγροτών ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας».