Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Ο Τύπος της Παρασκευής 14/10

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φοβερό παρασκήνιο για Μνημόνιο- δραχμή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βόμβα από τα WikiLeaks για το τηλεφώνημα Κλίντον (με εντολή του πλανητάρχη) στον Τσίπρα: Πες «ναι» και ξέχνα το «όχι» του δημοψηφίσματος. Σκόρπιες πληροφορίες για «συμφωνία» επιστροφής σε εθνικό νόμισμα με δώρα τα πετρέλαια».

ΕΘΝΟΣ: «Ο νέος χάρτης για ενισχύσεις σε 41 κλάδους»
Η εφημερίδα σημειώνει: «επιδότηση έως 55% για επενδυτικά σχέδια στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα. Τα ποσοστά χρηματοδότησης για όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα μυστικά του αναπτυξιακού νόμου για τους αγρότες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σάλος στο πολιτικό σκηνικό από βιβλίο με «αξιολογήσεις» του Γάλλου προέδρου που κυκλοφόρησε χθες. «Η Ελλάδα μας κατέθεσε αίτημα εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία» εκμυστηρεύθηκε ο Ρώσος πρόεδρος στον Ολάντ».

ΕΣΤΙΑ: «Τα κριτήρια του ανασχηματισμού»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ευθύνη του κ. Τσίπρα έναντι της χώρας. Προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αλλά και το ηγετικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποδέχονται την πρόκληση που τους θέτει η ηγεσία της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως».

Η ΑΥΓΗ: «Βούληση και σχέδιο για κοινωνική ευημερία»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μήνυμα προς τους δανειστές: «τηρήστε τις δεσμεύσεις σας για το χρέος. Το «θα δούμε» δεν θα γίνει αποδεκτό». Προτεραιότητες: η στήριξη της εργασίας με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, η συνέχιση του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ένας ΣΥΡΙΖΑ αλλιώτικος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε εμμέσως ανασχηματισμό τονίζοντας ότι «κανένας υπουργικός θώκος δεν είναι δεδομένος». Ανέλαβε την ευθύνη για τη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και αναγνώρισε ότι «δεν μπορεί να χαράζεται κυβερνητική πολιτική χωρίς το κόμμα»».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το παρασκήνιο με Ολάντ, Πούτιν»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « πολλά ερωτήματα, αλλά και έντονο παρασκήνιο, για όσα διημείφθησαν το δραματικό διάστημα περί το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναδεικνύονται από όσα φέρεται να έχει αποκαλύψει ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ σε δημοσιογράφους της «Μοντ»»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΚΚΕ: Επαναφέρουμε την πρόταση για πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «εκβιασμοί, διορίες και δεσμευτικοί όροι-θηλιά στον λαιμό των λαϊκών οικογενειών αποτελούν τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη (μη) προστασία της λαϊκής κατοικίες. Κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων. Φορολογία 45% στο κεφάλαιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πολιτικά θραύσματα μιας σκοτεινής επίθεσης»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «προβληματίζει και ανησυχεί η νέα σκοτεινή επίθεση με στόχο τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Η βόμβα που εξερράγη χθες στην είσοδο της κατοικίας όπου διαμένει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, εκτός των άλλων προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις για το γεγονός ότι προσφάτως είχαν αποσυρθεί οι αστυνομικοί που είχαν επιφορτισθεί με τη φύλαξή της».

KONTRA NEWS: «Βρέθηκαν τα μαύρα λεφτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το γιγαντιαίο σκάνδαλο με το μαύρο χρήμα, που γέμιζε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φέρνει στην επιφάνεια η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, επιχειρηματιών, εργολάβων, μεσαζόντων και άλλων νταλαβεριτζήδων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δεκαετής κλοιός για τους οφειλέτες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ηλεκτρονικό «σκανάρισμα» στα περιουσιακά στοιχεία όλων των οφειλετών του Δημοσίου. Ανοίγουν θυρίδες, ελέγχονται τραπεζικές καταθέσεις. Διαχωρίζονται οι οφειλές ύψους 92 δισ. σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Οι τράπεζες ρίχνουν το γάντι σε κακοπληρωτές»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μόνο η «έμπρακτη μετάνοια» θα σώσει από τις εις βάρος τους νομικές ενέργειες τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που ευθύνονται με περίπου 20 δισ. προβληματικών δανείων».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...