Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 10/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ημέρα ανεξαρτησίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πλανητάρχης ο Τραμπ με την αντισυστημική και αντιισλαμική ψήφο των Αμερικανών, που φώναξαν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω». Υστερικές αντιδράσεις από το ευρωπαϊκό κατεστημένο! Τρομοκρατημένοι η Μέρκελ και οι Γερμανοί βιομήχανοι».

ΕΘΝΟΣ: «Σοκ και… Τραμπ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «το κυβερνητικό σχέδιο του νέου πλανητάρχη και ο…. τρίτος δρόμος προς τον καπιταλισμό. Οι πρώτες αντιδράσεις από κυβερνήσεις, αγορές και μέσα ενημέρωσης. Ειδικοί επιστήμονες αναλύουν τι σημαίνει για την Ελλάδα ο θρίαμβος των Ρεπουμπλικάνων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τυφώνας Τραμπ σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ελλάδα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ένας απρόβλεπτος πλανητάρχης σε έναν ταραγμένο πλανήτη. Σχέδιο 100 ημερών για τείχος με Μεξικό, φραγμούς σε ξένα προϊόντα, μείωση φόρων για επιχειρήσεις. Αμηχανία σε Βερολίνο, Βρυξέλλες, χαμόγελα Πούτιν, πανηγύρια Λεπέν, Φάρατζ».

ΕΣΤΙΑ: «Η επιστροφή του έθνους-κράτους»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «υπάρχει ένα αόρατο νήμα που συνδέει την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, την επικράτηση του «Brexit» στο βρεταννικό δημοψήφισμα και την άνοδο στην εξουσία εθνοκεντρικών κομμάτων στην Ουγγαρία και στην Πολωνία».

Η ΑΥΓΗ: «Σκοτεινή εποχή»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αμηχανία και αβεβαιότητα διεθνώς από την εκλογή Τραμπ. Αλ. Τσίπρας: «Η Ελλάδα προσβλέπει σε ενίσχυση της συνεργασίας επί τη βάσει των αξιών της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τραμπ και δέος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «παγκόσμια αγωνία για τις κινήσεις του νέου πλανητάρχη. Σοκ στο Βερολίνο, στάση αναμονής στις Βρυξέλλες. Πανηγυρισμοί από Πούτιν, Ερντογάν και Λεπέν. Ομπάμπα: Τώρα όλοι στηρίζουμε Τραμπ»,

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Θρίαμβος Τραμπ και παγκόσμιο σοκ»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «περισυλλογή και ανησυχία προκάλεσε στις δυτικές πρωτεύουσες η απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Ενωτική η πρώτη ομιλία του. Μηνύματα συνεννόησης από Ομπάμα, Κλίντον».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οι λαοί να μην παγιδεύονται ανάμεσα στη «Σκύλλα και τη Χάρυβδη» »
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ΚΚΕ: Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα πανηγυρίζουν για την επικράτηση του Τραμπ, όσο και εκείνες που κλαίνε για τη μη επικράτηση Κλίντον, κρύβουν ότι και οι δύο υποψηφιότητες εκπροσωπούσαν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του αμερικανικού κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο Τραμπ και εμείς»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απογοήτευση στην κυβέρνηση από την ανατροπή στις ΗΠΑ, καθώς αλλάζει το βάρος της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα. Η Ευρώπη προσπαθεί να βρει τις νέες ισορροπίες στις οικονομικές σχέσεις και την ασφάλεια».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Το σοκ Τραμπ συγκλονίζει την Ευρώπη»
Η εφημερίδα γράφει ότι «πανικός σε Ρώμη, Παρίσι, Χάγη και Βερολίνο εν όψει των εκλογικών τους αναμετρήσεων. Προβληματισμός στην Αθήνα για τη «νέα» γραμμή της Ουάσιγκτον σε χρέος και εθνικά»

KONTRA NEWS: «Ειρήνη, δουλειά και ανατροπές φέρνει στον κόσμο ο Ντόναλντ Τραμπ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νικητής των αμερικανικών εκλογών η μεσαία τάξη σε όλο τον κόσμο! Τη «δουλειά» του Τσίπρα να καθαρίσει τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, θα την… αναλάβει τώρα σε παγκόσμια κλίμακα ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος».

VOICE: «Οι μαφιόζοι αποφάσισαν…»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «απειλές, πιέσεις και εκβιασμοί πάνω από τη λευκή τήβεννο του ΣτΕ. Το μπαράζ επιθέσεων που έζησαν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το μεγάλο αίνιγμα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στο μικροσκόπιο αναλυτών και κυβερνήσεων το «φαινόμενο Τραμπ». Terra incognita οι οικονομικές και γεωστρατηγικές θέσεις του. Ανησυχεί το Μαξίμου με τις απόψεις του για το ελληνικό χρέος. Αναμονή για Κυπριακό, ελληνοτουρκικά».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το «Brexit» των Αμερικανών»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ποιος είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η συστημική Ευρώπη «πάγωσε». Πάρτι της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς. Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ αντέδρασαν θετικά».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 19/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Οι Τούρκοι άρχισαν πάλι τις γνωστές...

Ο Τύπος της Πέμπτης 18/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Αντιπυραυλικός θόλος" στα σχέδια του Δένδια!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...

Ο Τύπος της Δευτέρας 15/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ρίγος Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ Γ'...

Ο Τύπος της Κυριακής 14/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 14-4-2023 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μπλόκο και καβγάδες για τις άδειες...