Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 15/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΡΩΣΙΚΗ ρουλέτα για ένα κανάλι».

Η εφημερίδα γράφει ότι «νέο μείζον θέμα με πολιτικές αλλά και ποινικές προεκτάσεις, που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, δημιουργείται για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η σοβαρότατη καταγγελία για προβληματικό «πόθεν έσχες», που εντούτοις έγινε αποδεκτό, έχει προκαλέσει αίσθηση και πλήθος ερωτημάτων, τα οποία παραμένουν αναπάντητα από την κυβέρνηση».

ΕΘΝΟΣ: «Η παρακράτηση σε μερίσματα-επικουρικές. Αναδρομικές μειώσεις».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η πρώτη δόση των αναδρομικών για όσες επικουρικές συντάξεις μπήκαν στην προκρούστεια κλίνη και μειώθηκαν αναμένεται -εκτός απροόπτου-με την πληρωμή του Οκτωβρίου (4/10)» και η εφημερίδα προσθέτει ότι «τέλος Σεπτεμβρίου έρχεται η «λυπητερή» για 280.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που εισπράττουν μέρισμα από το ΜΤΠΥ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ξήλωσαν νύχτα τον βασικό μέτοχο!».

Η εφημερίδα γράφει ότι «ενώ ο Αλέξης Τσίπρας διατυμπάνιζε από το βήμα της ΔΕΘ το σύνθημα «τέρμα στους αεριτζήδες και τα νταβατζιλίκια» , αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνησή του είχε ήδη ψηφίσει διάταξη με την οποία κατήργησε και τις τελευταίες ρυθμίσεις του νόμου Καραμανλή για το βασικό μέτοχο που απαγόρευε σε κατασκευαστές να συμμετέχουν σε μέσα ενημέρωσης!».

ΕΣΤΙΑ: «Η αγωνία των γονέων και ο ρατσισμός. Ερωτήματα για τα γεγονότα του Ωραιοκάστρου».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε μείζον πολιτικό θέμα έχει αναδειχθεί η έκφρασις αγωνίας των γονέων μαθητών του Ωραιοκάστρου για την φοίτηση των παιδιών τους στον ίδιο χώρο με ανηλίκους πρόσφυγες χωρίς την βεβαιότητα ότι έχουν προηγηθεί οι προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις και εμβολιασμοί».

Η ΑΥΓΗ: «Μαύρο σε γαλάζιο φόντο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στα θολά νερά των ξενοφοβικών απόψεων και των ακροδεξιών πρακτικών που εκδηλώθηκαν από τον «γαλάζιο» δήμαρχο Ωραιοκάστρου και εκφράστηκαν από δύο συλλόγους γονέων εις βάρος προσφυγόπουλων συνεχίζει η κινείται η Ν.Δ. , παρά τον σάλο που έχει προκληθεί στη δημοκρατική κοινωνικά και την έρευνα που διέταξε χθες η προϊσταμένη εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η Ευρώπη σε υπαρξιακή κρίση».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «πρόταση για τον διπλασιασμό του «πακέτου» που φέρει το όνομά του έκανε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο Ζ.-Κλ. Γιούνκερ, αποφεύγοντας να ενοχλήσει τη…φίλη Γερμανία. Οι αναφορές για πιο κοινωνική Ευρώπη ήταν η αφορμή να αρχίσει η διαδικασία αποδόμησής του από ευρωπαϊκά ΜΜΕ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Γιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ενότητα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «τις προτάσεις του για την αναστήλωση του κύρους της Ευρωπαϊκής΄Ενωσης, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, παρουσίασε στη χθεσινή ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ. «η Ε.Ε. βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση» είπε, για να προσθέτει πώς η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ενότητα. Υπογραμμίζοντας ότι οι ερχόμενοι δώδεκα μήνες είναι κρίσιμοι, ο κ. Γιούνκερ παρουσίασε σειρά μέτρων που «θα οδηγήσουν», όπως σημείωσε, «σε περισσότερη Ευρώπη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η εξαπάτηση του λαού «προαπαιτούμενο» για τις νέες ανατροπές».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η παράταση στο χρόνο έναρξης της επίσημης διαπραγμάτευσης για τα Εργασιακά, εν αναμονή της έκδοσης του πορισμάτων των «ειδικών» και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις, δεν μπορεί να κρύψει τις προειλημμένες αντιλαϊκές αποφάσεις».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κουρεύει τις ελπίδες για ρύθμιση του χρέους».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Γιάννης Δραγασάκης επιμένει στις εκτιμήσεις του για χαμηλές προσδοκίες στο θέμα της ρύθμισης του χρέους κόντρα στις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Και οι δύο πλευρές πάντως υποστηρίζουν ότι σχέσεις τους είναι ανέφελες».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Κοράκια στην ενέργεια. Θεσμοί, ξένα funds, εγχώρια οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ξεγυμνώσουν ενεργειακά τη χώρα».

Η εφημερίδα γράφει ότι «το κεφάλαιο «ενέργεια» , ένα παιχνίδια για γερά νεύρα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, άνοιξε με το σκληρό πόκερ να παίζεται σε δυο επίπεδα. Το πρώτο αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και το δεύτερο αφορά τη σκληρή διαπραγμάτευση για τις τρεις πολύφερνες νύφες, τη ΔΕΗ , τα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ».

kontranews: «Όλη η αλήθεια για τα κανάλια τη διαπλοκή τις τράπεζες και τα κόμματα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αποφασισμένος να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για το εκδοτικό πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, είναι ο εκδότης Γιώργος Κουρής που καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ρήγμα με το ΔΝΤ».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ρήξη με το ΔΝΤ, εφόσον αυτό επιμείνει στις ακραίες θέσεις του, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας. Η χθεσινή συνάντηση με τους δανειστές ήταν διερευνητική, ωστόσο το κρίσιμο ραντεβού κλείστηκε για τις 17 Οκτωβρίου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κοντά στη χρυσή τομή».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέσα στις περίπου 36 ώρες που απομένουν μέχρι να αποχωρήσουν οι επικεφαλής των θεσμών από την Αθήνα θα βρεθεί συμβιβαστική λύση, ώστε να κατατεθούν τα δυο φορολογικά νομοσχέδια στη Βουλή ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επικρατούσε στο οικονομικό επιτελείο μετά και τον χθεσινό γύρο συναντήσεων και παρά την κυνική στάση των εκπροσώπων των δανειστών ως προς τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 29/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " Η αλήθεια γκρέμισε όλα τα σενάρια...

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...