Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Ο Τύπος της Πέμπτης 17/11

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σόϊμπλε ως…. Πλανητάρχης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο αδίστακτος Γερμανός υπ. Οικονομικών ακυρώνει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. «Όποιος υπόσχεται ελάφρυνση χρέους κάνει κακό»».

ΕΘΝΟΣ: «Η επίσκεψη που ανέβασε την Ελλάδα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ο απολογισμός του ταξιδιού Ομπάμα στην Αθήνα. Ενίσχυσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στην κρίσιμη μάχη για το χρέος και την ανάπτυξη. Ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας τις θυσίες στα χρόνια της κρίσης και τη συνεισφορά τους στο Προσφυγικό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψίχουλα κοροϊδίας αντί για ΕΚΑΣ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μόλις 35 ευρώ έως 70 ευρώ το μήνα και μόνο έως το τέλος του έτους. Σε 89.764 χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν από 115 ευρώ έως 230 ευρώ από το ΕΚΑΣ. Καλύπτουν μόνο το 30% της απώλειας δίνοντας προπληρωμένες κάρτες αγορών για είδη διατροφής».

ΕΣΤΙΑ: «Τι μας δίδαξε ο Πρόεδρος Ομπάμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εκφώνησε κατά την διάρκεια της οκταετούς θητείας του δύο ιστορικής σημασίας και υψηλού συμβολισμού ομιλίες στο εξωτερικό. Έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Δύση για το πώς πρέπει να προασπίσει τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Η ΑΥΓΗ: «Είναι η Δικαιοσύνη, ανόητοι. Το μήνυμα Ομπάμα στον κόσμο από την Αθήνα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η Δημοκρατία είναι το σοφότερο πολίτευμα και ο τρόπος να καταπολεμηθούν οι παρενέργειες της παγκοσμιοποίησης»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αμφισβητείται το γερμανικό δόγμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βολές δέχεται ευθέως και εμμέσως η πολιτική Μέρκελ- Σόιμπλε. Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ βλέπει θετικά «το ΔΝΤ που πιέζει προς περισσότερο ρεαλιστικούς στόχους το 2018». Μεγαλύτερη ευελιξία θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ λάβρος κατά του Βερολίνου εμφανίζεται ο Ματέο Ρέντσι».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Παγκόσμιο μήνυμα υπέρ Δημοκρατίας από την Αθήνα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «ο θεσμός της Δημοκρατίας από τη γέννησή του στην Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη σημερινή μετεξέλιξή του, και οι σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να υπερβεί βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αντιλαϊκός και επικίνδυνος απολογισμός»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε ο Ομπάμα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, τις υπέρογκες ΝΑΤΟικές δαπάνες, τη συνέχιση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο Ομπάμα φεύγει οι Γερμανοί επιμένουν»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με αρκετές ελληνικές λέξεις, αιχμές για τον Ντόναλντ Τραμπ και αναφορές στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια δημοκρατική πολιτεία στο διεθνές περιβάλλον, ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρέτησε την Αθήνα αφήνοντας πίσω του το στίγμα της πολιτικής του παρακαταθήκης».

KONTRA NEWS: «Αλέξη τώρα ή ποτέ! Να φύγουμε από την Ευρωζώνη αν η Μέρκελ δεν σταματήσει τη λιτότητα και αν δεν διαγράψετε το χρέος».

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο παγκόσμιος πρεσβευτής της Ελλάδας, Μπαράκ Ομπάμα έστειλε από την Αθήνα το μήνυμα προς την Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ, απαιτώντας άμεσες αποφάσεις για το δημόσιο χρέος, που έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση και ολοκληρωτική διάλυση στη χώρα μας».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Γερμανικός ποιμενικός στο χρέος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αμετακίνητος ο Σόιμπλε, επιμένει σε ρύθμιση μόνο μετά τις εκλογές στη χώρα του. Σε κινήσεις χαλάρωσης για λιτότητα- προσφυγικό προχωρούν και οι Γιούνκερ, Ρέντζι».

VOICE: «Η μεγάλη επιστροφή-Λαυρέντης Λαυρεντιάδης»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το δικό του…. Τζόκερ φαίνεται ότι παίζει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, κατά κόσμον της Σοφοκλίτσας, Λούα Λούα. Τόσα και τόσα έχουμε δει σε αυτόν τον τόπο. Γιατί να μη δούμε και το μεγάλο come back του Λαυρέντη στις μπίζνες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η μάχη του Βερολίνου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ελπίδες στην Αθήνα για μεσολάβηση Ομπάμα στην καγκελάριο για ρύθμιση του χρέους. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να θέσει σήμερα το θέμα στους πιστωτές. Εντύπωση προκαλεί η εκ των προτέρων άρνηση Σόιμπλε».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αμετακίνητο το Βερολίνο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει κακό στην Ελλάδα, ήταν η αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις συστάσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, από την Αθήνα, για την απομείωση του χρέους».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...