Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
10.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1822.... Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα, με διάταξη του Συντάγματος της Επιδαύρου.  

Ο Τύπος της Πέμπτης 2/2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κόβουν και την Αντιγόνη (του Σοφοκλή) από τα σχολεία!

Η εφημερίδα γράφει ότι «νέο πλήγμα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, μετά την κατάργηση της διδασκαλίας του «Επιταφίου» του Περικλή στη γ΄λυκείου. Αυτή τη φορά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτική (ΙΕΠ) βάζει στο στόχαστρο την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, που διδάσκεται στη β΄λυκείου».

ΕΘΝΟΣ: «Εισφορές 11 ταχυτήτων για τα μπλοκάκια».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με βάση το καθαρό εισόδημα του 2015 και τα ποσοστά εισφορών που ισχύουν για ασφαλισμένους σε πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ θα πληρώσουν εισφορές για τους πρώτους δύο μήνες του 2017 όλα τα «μπλοκάκια» ανεξάρτητα από το πλήθος των εργοδοτών τους. Κι αυτό επειδή η πρώην ΑΠΔ για το 2017 υποβάλλεται τέλη Φεβρουαρίου, ενώ και οι υπηρεσίες δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμες για την εφαρμογή της διαδικασίας του επιμερισμού».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψευδο-υποσχέσεις και οι προσλήψεις στην Παιδεία».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μηδενικές προσλήψεις στην εκπαίδευση και την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες η ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, καθώς ο δεύτερος φέρεται να απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να προχωρήσει το ΑΣΕΠ τις διαδικασίες».

ΕΣΤΙΑ: «Ελλάς και Κύπρος στα σχέδια Τραμπ».

Η εφημερίδα διερωτάται αν «ευρίσκονται η Ελλάς και η Κύπρος εντός του πεδίου ενδιαφερόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ; Ή μήπως ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε γερμανικές και ολλανδικές εφημερίδες ότι τάχα ο νέος πλανητάρχης σχεδιάζει να εκμεταλλευθεί την ελληνική κρίση για να αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ; Οι πληροφορίες που τίθενται υπ΄όψιν της «Εστίας» και είναι σε γνώση της Κυβερνήσης και της Αντιπολίτευσης, είναι λίαν ενθαρρυντικές».

Η ΑΥΓΗ: «Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Κληρονόμος της διαπλοκής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σε δεινή πολιτική και προσωπική θέση βρέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) και μέσων ενημέρωσης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σαν να κλέβεις εκκλησία».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «έχασε κατά κράτος χθες στη Βουλή ο αρχηγός της Ν.Δ. Προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει τη συζήτηση για το πολιτικό χρήμα στη β΄αξιολόγηση. Δεν απάντησε επί της ουσίας για τα «θαλασσοδάνεια , όπως επίσης δεν τοποθετήθηκε στην πρόταση του πρωθυπουργού για εθνικό μέτωπο ώστε να αποκρουστούν οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σκιαμαχίες Τσίπρα στη Βουλή».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «επίθεση στην αντιπολίτευση με ανακύκλωση της σκανδαλολογίας, εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , παρά το γεγονός ότι η Εξεταστική Επιτροπή, για το πόρισμα της οποίας έγινε η χθεσινή συζήτηση, απέβη άκαρπη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ολοκληρωμένο αντιλαϊκό σχέδιο που υλοποιείται βήμα-βήμα για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τα διάφορα πιθανά σενάρια για το αν, πότε και πώς θα κλείσει η «αξιολόγηση» δεν μπορούν να κρύψουν από το λαό ότι η σκληρή πραγματικότητα που ζει, η παραπέρα φτωχοποίησή του, δεν είναι κάποια σενάρια. Είναι ολοκληρωμένο αντιλαϊκό σχέδιο, που υλοποιείται βήμα το βήμα για λογαριασμό του κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Στην κόψη των εκλογών».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει εκλογές. Το είπε ξεκάθαρα τις τελευταίες ημέρες στους συνεργάτες του το επανέλαβε και χθες στη Βουλή. Κυρίως για να απαντήσει στο αίτημα για κάλπες που προβάλλει μετ΄επιτάσεως η αξιωματική αντιπολίτευση. Το συμπέρασμα; Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πρωτίστως να δεχτεί και υποχωρήσεις, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Μεγάλο παιχνίδι στη Σύνοδο της Μάλτας για αξιολόγηση-ελληνοτουρκικά».

Η εφημερίδα γράφει ότι «πολύ «ζορισμένη» αναμένεται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε αύριο στη Μάλτα. Κύριο θέμα το προσφυγικό αλλά στο παρασκήνιο αναμένεται να τρέξουν κι άλλα βαριά θέματα, από τα οποία θα απουσιάζουν τα δικά μας».

kontranews: «Μην υπογράψεις τίποτε Αλέξη άστους να γίνουν όλοι τους ρεζίλι!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αυτοί που κατέστρεψαν ολοσχερώς την ελληνική οικονομία, με τον εφιάλτη των μνημονίων, εξαθλίωσαν την κοινωνία και λήστεψαν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, επανέρχονται με θράσος τις τελευταίες μέρες, απαιτώντας νέες μεγαλύτερες θυσίες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στρεβλή ανάπτυξη».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «εστιασμένη σε μη παραγωγικούς και εσωστρεφείς τομείς , όπως η εστίαση, η λιανική τροφίμων και το λιανεμπόριο, δείχνει να παραμένει η ελληνική επιχειρηματικότητα, αποφεύγοντας να στραφεί μαζικά σε εξαγωγικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έρχονται επενδύσεις 2,2 δισ ευρώ».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Τα 2,21 δισ. ευρώ άγγιξε το ύψος των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν για ένταξη στον νέο επενδυτικό νόμο, μια ένδειξη που αντανακλά την προσπάθεια της επιχειρηματικής κοινότητας να αναστρέψει τη δυσμενή εικόνα αποεπένδυσης που καταγράφει η χώρα και η οποία σύμφωνα με την PwC, επηρέασε τον τομέα των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-2-2021

Ο Τύπος της Τρίτης 23/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-2-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 1.208 μόνιμοι με 4 νέους διαγωνισμούς Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ Η ΑΥΓΗ: Ούτε παραίτηση ούτε συγγνώμη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...
"Έφυγε" από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης

“Έφυγε” από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, ο δημοσιογράφος Κώστας Ψωμιάδης. Ο Κώστας Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Μετά το πέρας των γυμνασιακών...

Κυριάκο άνοιξε και τα μπουζουξίδικα να κάνουμε όλοι rapid test όπως στην τηλεόραση. Μας...

Oι άνθρωποι της τηλεόρασης συνεχίζουν όπως πρώτα (και καλύτερα!) τη ζωούλα τους. Δουλειά, διασκέδαση και κονόμα μαζί! Κάνουν το κέφι τους, κάνουν τις εκπομπές τους,...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-2-2021

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-2-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις έως 218 ευρώ για 950.000 συντάξεις Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-2-2021

Ο Τύπος της Κυριακής 21/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-2-2021 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ φέτος οι τουρίστες ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Παζάρι με τις ΗΠΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η "Μήδεια"...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-2-2021

Ο Τύπος του Σαββάτου 20/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-2-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πληρωμές για αυξήσεις & αναδρομικά Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: #Μe Τoo, η ώρα του εισαγγελέα Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο:...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-2-2021

Ο Τύπος της Παρασκευής 19/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-2-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιστροφές φόρου έως και 1.930 ευρώ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επί μισόν αιώνα ψάχνουν τον αρμόδιο για το κλάδεμα Η...

Βρείτε μας

7,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-2-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 6 ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για τα ενοίκια Η...

Ο Τύπος της Τρίτης 23/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-2-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 1.208 μόνιμοι με 4 νέους διαγωνισμούς Η...

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-2-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις έως 218 ευρώ για 950.000...

Ο Τύπος της Κυριακής 21/2

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-2-2021 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ φέτος οι τουρίστες ΤΟ...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή