Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021
19.9 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Οκτωβρίου τερματίζεται ο Β’ Πόλεμος του Οπίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1860.... Τερματίζεται ο Β' Πόλεμος του Οπίου: Οι βρετανικές δυνάμεις καταστρέφουν το Γουάνμινγκγιαγκ, την καταπληκτική καλοκαιρινή αυτοκρατορική κατοικία, στο Πεκίνο της Κίνας. Προχωρούν...

Ο Τύπος της Πέμπτης 29/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Καμμένος ο …Φίλης».

Η εφημερίδα γράφει ότι «καμένος από χέρι πρέπει να θεωρείται από τώρα ο Νίκος Φίλης μετά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία. Είχε προηγηθεί επιστολή-φωτιά του κ. Ιερώνυμου προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με βαριές εκφράσεις εναντίον του, καθώς και συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πάνο Καμμένο ενώ εξελισσόταν η συζήτηση στην Ολομέλεια, που συνοδεύτηκε από κανονικό «άδειασμα» του υπουργού Παιδείας από τον υπουργό Άμυνας».

ΕΘΝΟΣ: «Ιερό…Ροκ για τα Θρησκευτικά».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ Εκκλησίας και υπουργείου Παιδείας για τον νέο τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών, που αλλάζει ριζικά τη φιλοσοφία του μαθήματος, από τη φετινή κιόλας χρονιά. Οι οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα νέα δεδομένα διδασκαλίας προκάλεσαν την πραγματική οργή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος μιλά για κατάργηση του μαθήματος και αναφέρει ότι γίνεται μια προσπάθεια κατήχησης και στράτευσης των μαθητών σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Επίτροποι θα καθορίζουν τον κατώτατο μισθό».

Η εφημερίδα γράφει ότι «»ρήτρα απόκλισης» με αποδοχές δύο ταχυτήτων στη σχεδιαζόμενη επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, καθορισμό νέου υπό-κατώτατου μισθού, επιτροπή-μεσολαβητής που θα καθορίζει τα όρια αυξήσεων ή μειώσεων στις διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ-εργοδοτών και αυστηρούς όρους για την επέκταση μιας συλλογικής σύμβασης προτείνει η 8μελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στο πόρισμά της για τις αλλαγές στα εργασιακά».

ΕΣΤΙΑ: «Εμπαιγμός από την ΕΕ στο προσφυγικό».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «συμφώνως προς τα επίσημα πλάνα, κείμενα και στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 θα έπρεπε να έχουν επαναπροωθηθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία προς τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ συνολικώς 160.000 πρόσφυγες» και η εφημερίδα διερωτάται:» Πόσοι τελικώς «μετοίκησαν» προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;» και απαντά: » Συμφώνως και πάλι προς τον επίσημο απολογισμό της Κομμισσιόν, μόλις 4.455 από την Ελλάδα και 1.196 από την Ιταλία».

Η ΑΥΓΗ: «Παιδεία για όλους. Παιδεία για την ελίτ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την παιδεία των «ίσων ευκαιριών» που σημαίνει ότι «όλα τα παιδιά που έχουν την ικανότητα να έχουν και τη δυνατότητα να σπουδάσουν» προέβαλε ο πρωθυπουργός ως όραμα της κυβέρνησης και ως στόχευση των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία».Η εφημερίδα συμπληρώνει επίσης ότι: «ένα σύστημα πολλών ταχυτήτων και επιπέδων, που στο όνομα της «αξιολόγησης» θα περιλαμβάνει αλλεπάλληλα «ξεσκαρταρίσματα» όσων δεν μοχθούν ώστε στην κορυφή της πυραμίδας να αναδεικνύονται οι πραγματικά «άριστοι» προέβαλε ως πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Παιδεία ο Κυρ. Μητσοτάκης , δηλώνοντας παράλληλα ότι θα ανατρέψει ως πρωθυπουργός όλα όσα πράττει η τωρινή κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σχολείο ισότητας και ποιότητας. Τα Θρησκευτικά στη Βουλή».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «καθησυχαστικός προς τους ιεράρχες και καλύπτοντας πλήρως τον υπ. παιδείας Ν. Φίλη, εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας τους διακριτούς ρόλους. Σύντομα ραντεβού πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου για την αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών.Ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με τον κ. Ιερώνυμο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι ξένοι επενδυτές δεν αγοράζουν το success story της κυβέρνησης και αποκλείουν την Ελλάδα από τις επιλογές τους, καθώς η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας υποχωρεί εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής και κυρίως λόγω της υπερφορολόγησης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κλιμακώνει η κυβέρνηση την προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «κλίμα αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού καλλιεργεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της επίσημης διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο, στις 17 Οκτώβρη, με αφορμή την ολοκλήρωση του πορίσματος από την «Επιτροπή σοφών». Η κυβέρνηση, όμως, κρύβει πως ό,τι και να λέει το πόρισμα αυτό έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα απομεινάρια…μιας σκιαμαχίας».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «χρειάστηκαν επτά ολόκληρες ώρες για να συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα σε ένα μόνο θέμα: να προχωρήσουν στην αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ο Πρωθυπουργός στην τριτολογία του ανέφερε ότι θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις με την Εκκλησία. Αν και προηγουμένως ο υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει ότι την ευθύνη στο θέμα έχει η Πολιτεία».

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «ΔΕΚΟ-ΔΕΚΟ τον καημό μας. Το Υπερταμείο θα αποφασίζει για διοικήσεις, τιμολογιακές πολιτικές, την ανάπτυξη ή την πώληση των επιχειρήσεων του Δημοσίου».

Η εφημερίδα γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: «το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Τρίτη ήταν η ικανοποίηση μιας ακόμα σειράς απαιτήσεων των δανειστών. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι οι απαιτήσεις αυτές από το 2010 προβάλλονται μεθοδικά ως σχέδιο σωτηρίας ή διάσωσης της Ελλάδας. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι, παρά τη συμμόρφωση των ελληνικών κυβερνήσεων σ΄αυτές τις απαιτητικές οδηγίες, η σωτηρία δεν έρχεται….»

kontranews: «Λαμογιές Κοντομηνά. Έριξε τον Καραμανλή θέλει να ρίξει και τον Αλέξη!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αν ο Κοντομηνάς δεν είχε ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ με ψέματα και λαμογιές τον Κώστα Καραμανλή, με το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου, κατά πάσα πιθανότητα η χώρα θα είχε γλιτώσει από την Τρόικα και το ΔΝΤ. Γιατί αν δεν είχε παραιτηθεί στο μέσο της θητείας του και είχε το χρόνο να πάρει ορισμένα ΕΛΑΦΡΑ οικονομικά μέτρα, ο Γιωργάκης Παπανδρέου δεν θα γίνονταν ποτέ Πρωθυπουργός και θα είχαμε γλιτώσει από τα μνημόνια και τους ξένους κατακτητές, που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό μας στην εξαθλίωση που όλοι σήμερα ζούμε».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κόφτες στους μισθούς. Αλλάζει το τοπίο στο καθεστώς των συμβάσεων εργασίας».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μερική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε εθνικό, κλαδικό και ομοιοεπαγγελματικό επίπεδο με δύο , όμως «κόφτες » στους μισθούς-την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού και την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων που, εφόσον είναι δυσχερής, θα επιτρέπεται να καταβάλουν χαμηλότερες αποδοχές στο προσωπικό τους – εισηγείται η Επιτροπή των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «12 καυτά σημεία στο εργασιακό».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η κατάργηση της διοικητικής έγκρισης από το υπουργείο Εργασίας των ομαδικών απολύσεων, η διατήρηση της απαγόρευσης της ανταπεργίας (Lock out), το δικαίωμα των εργοδοτών να μη καταβάλλουν μισθούς σε μη απεργούς εργαζόμενους με βάση το άρθρο 656 του Αστικού Κώδικα ως μέσο πίεσης κατά των υπόλοιπων εργαζομένων που απεργούν, η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας αλλά και η διατήρηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία μόνο «ως έσχατο μέτρο» επίλυσης των εργατικών διαφορών αποτελούν τα βασικά σημεία του υπομνήματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που παρέλαβε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και παρουσιάζει σήμερα η Ναυτεμπορική».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καιρός: Τοπικές βροχές και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς σήμερα

Καιρός με τοπικές βροχές σήμερα και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς σήμερα. Τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την...

Εθνικό σχέδιο δράσης για τη στήριξη της οικογένειας – Τα μέτρα που εξετάζει η...

Εθνικό σχέδιο δράσης για τη στήριξη της οικογένειας. Δωρεάν κατοικίες από τα ακίνητα του Δημοσίου σε νέους γονείς. Ειδικό βοήθημα και επιπλέον αφορολόγητο για...

Βιασμοί ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Ο θείος έστελνε σε φίλο του τα βίντεο της κακοποίησης

Eρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστεί ο παραλήπτης του υλικού με τις αρρωστημένες πράξεις του 51χρονου θείου των παιδιών. Πιθανή εμπλοκή ενός ακόμη προσώπου, πλην...

Ατύχημα σε αγώνα Motocross στα Γιαννιτσά: Αδελφός οδηγού ο 16χρονος

Σοκ στα Γιαννιτσά από το ατύχημα σε αγώνα Motocross και τον σοβαρό τραυματισμό δύο θεατών. Όπως είπε ο κ. Νίκος Τσιγκόσογλου ο οποίος ήταν αυτόπτης...
Λινού: Να φοράτε διπλή μάσκα σε λεωφορεία και τρένα

Κορωνοϊός: Έρχονται οι “Μωβ περιοχές”

Το καθεστώς των… «Μωβ περιοχών» φαίνεται πως θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Δεδομένης της απόφασης...
Κορωνοϊός - "Καλά κρατεί": 1.784 νέα κρούσματα και 39 θάνατοι

Κορωνοϊός: 1.712 κρούσματα, 27 θάνατοι, 357 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες...

Καιρός: Βελτιώνεται από σήμερα – Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 18/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-10-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μηνιαίο κέρδος έως 78 ευρώ για...

Ο Τύπος της Κυριακής 17/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 17-10-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αμυντικό τείχος στις προκλήσεις...

Ο Τύπος του Σαββάτου 16/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-10-2021 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Καταιγίδα» αποφάσεων για αναδρομικά ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ:...

Ο τύπος της Παρασκευής 15/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 15-10-2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι ΗΠΑ "ακύρωσαν" το CASUS BELLI" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή