Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 28/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το 100% των ΔΕΚΟ σε ξένα χέρια».

Η εφημερίδα γράφει ότι «ανεξάρτητα από την ομοβροντία-ενίοτε, αλληλοαναιρούμενων- δηλώσεων από υπουργούς για την τύχη των ΔΕΚΟ που μεταβιβάζονται στο Κατοχικό Ταμείο, την υπό ίδρυση Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ Α.Ε.), η νομοθεσία είναι σαφής: Το Κατοχικό Υπερταμείο αποκτά τον πλήρη έλεγχο των κρατικών εταιριών όπως και της κρατικής ακίνητης περιουσίας, και η διοίκησή του (που ελέγχεται από τους δανειστές) θα αποφασίζει για την τύχη τους».

ΕΘΝΟΣ: «Βάλτε τέλος στις ατομικές συμβάσεις».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ύστερα από προηγούμενη διαβούλευση με ειδικούς, τάσσονται κατά πλειοψηφία οι διεθνείς εμπειρογνώμονες στο πόρισμά τους για τα εργασιακά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έβαλαν…καπέλο στις μειώσεις των επικουρικών».

Η εφημερίδα γράφει ότι «λάθη στην επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που οδήγησαν όχι μόνο σε πρωτοφανείς περικοπές ως και 50,24% αλλά και σε μειώσεις συντάξεων κάτω από το όριο προστασίας του νόμου, δηλαδή κάτω από τα 1.300 ευρώ, αποκαλύπτουν τα εκκαθαριστικά πληρωμών με τα νέα ποσά που παίρνουν πλέον οι συνταξιούχοι, μετά το άγριο κούρεμα που τους επιβλήθηκε από το νόμο Κατρούγκαλου».

ΕΣΤΙΑ: «Διαρκής ανοχή στην τρομοκρατία».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε λίγες ημέρες θα παρουσιασθεί στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ένα βιβλίο που, συμφώνως προς τον δημοσιογράφο συγγραφέα του , θα προβάλλει τις θέσεις του αμετανοήτου τρομοκράτου Δημήτη Κουφοντίνα. Ο Σάββας Ξηρός έχει εκδώσει το δικό του βιβλίο, υπό τον τίτλο «Πολιτική ευθύνη» , που επίσης παρουσιάσθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Την ίδια στιγμή, τα θύματα της «17 Νοέμβρη» έχουν λησμονηθεί».

Η ΑΥΓΗ: «Άλμα στο κενό από τη Ν.Δ.».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με πυροτεχνήματα ετοιμάζεται η Ν.Δ. να ρίξει απόψε αυλαία σε ακόμη έναν κύκλο άγονης αντιπολίτευσης από τη σειρά «αριστερή παρένθεση» που εμπνεύστηκε πριν από δυο χρόνια ο Αντ. Σαμαράς και συνεχίζει με μεράκι ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνεπικουρούμενος από τις γνωστές δημοκρατικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το νερό που καίει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «παρά λίγο κυβερνητική κρίση εξαιτίας της ένταξης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Οι βουλευτές Τσιρώνης και Δημαράς, που απειλούσαν να καταψηφίσουν , κλήθηκαν στο Μαξίμου. Ο Ευκλ. Τσακαλώτος τροποποίησε εν μέρει τη διάταξη και οι δύο «αντάρτες» ανέκρουσαν πρύμναν. Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διαδήλωσαν κατά της παραχώρησης δημόσιας περιουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να συμπεριληφθεί η προστασία των κοινωνικών αγαθών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι μισοί πληρώνουν φόρο για όλους».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μπορεί τα έσοδα του προϋπολογισμού να ήταν εντός στόχου τον Αύγουστο, ωστόσο τον ίδιο μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ. Σε σύνολο 8 εκατ. φορολογουμένων, περίπου 4 εκατ. έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, γεγονός που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει εκτροχιαστεί εξαιτίας της υπερφορολόγησης των υπολοίπων 4 εκατ.  Εις Βάρος 774.000 φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να πει: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη χτεσινή Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα, χαρακτήρισε εξαπάτηση την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί ότι «σπάει αυτά». Αυτά που εμφανίζει ως «αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις» είναι στην πραγματικότητα υλοποίηση της αντιλαϊκής κατεύθυνσης της απελευθέρωσης αγορών με διαφορετικό τρόπο και προς το συμφέρων των επιχειρηματικών ομίλων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κωλοτούμπα ΑΕ. Έξι ΔΕΚΟ σε ξένα χέρια για 99 χρόνια καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε κακήν κακώς για μια υποδόση- Άφωνος στη Βουλή ο Πρωθυπουργός».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «χθες το απόγευμα καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαιρετούσε με ενθουσιασμό τον άλλοτε σύντροφό του Στάθη Λεουτσάκο στο καφενείο της Βουλής, δεν θα φανταζόταν με τίποτα τι θα ακολουθούσε λίγα λεπτά αργότερα. Αν και στη φράση του υπουργού Οικονομικών «Λεουτσάκο, είσαι φίρμα εδώ μέσα!» παριστάμενοι υποστηρίζουν ότι το χαμόγελο του στελέχους της Λαϊκής Ενότητας ήταν ιδιαιτέρως πονηρό».

Kontranews: «Βιομηχανία σκανδάλων στήνουν ΝΔ και διαπλοκή. Ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τελείωσε η βασιλεία τους;».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι αποκαλύψεις του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή, ότι τα κανάλια της διαπλοκής εκτελούν εκβιαστικά συμβόλαια δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα καρτέλ το οποίο εφαρμόζει πρακτικές της Ναπολιτάνικης μαφίας, χτυπώντας λυσσαλέα όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πυξίδα για την «Μαρινόπουλος»».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «άνοιξε ο δρόμος για τη μεγαλύτερη διάσωση επιχείρησης στη σύγχρονη ιστορία του τόπου και μαζί το «παράθυρο» για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της ελληνικής οικονομίας. Το σχέδιο εξυγίανσης του Μαρινόπουλου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εξασφάλισε την έγκριση της πλειονότητας των πιστωτών εκτιμάται πώς θα αποτελέσει «οδηγό» για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που ταλανίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέα «έκρηξη» στα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το ένα ρεκόρ μετά το άλλο εξακολουθούν να καταρρίπτουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, καθώς το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου εκτινάχθηκαν στα 91,6 δισ. ευρώ πιστοποιώντας την «ασφυξία» που επικρατεί στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και πλήττει ανεπανόρθωτα και την αγορά».
Newsroom Αθήνα 9.84

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...