Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
31.4 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 13/9

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ούτε ένα δάκρυ για τις συντάξεις».

Η εφημερίδα γράφει ότι «αφού υφάρπαξε τις ψήφους εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, υποσχόμενος ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα πληγούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη τα ακριβώς αντίθετα και τώρα κοροϊδεύει κι από πάνω τους απομάχους της εργασίας, παρουσιάζοντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) μια «μαγική εικόνα» για τις μειώσεις στις συντάξεις!».

ΕΘΝΟΣ: «Νέο δόγμα με ανατροπές στην ΕΛ.ΑΣ.».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τις αλλαγές που φέρνει στην ΕΛ.ΑΣ. η επικείμενη αναδιοργάνωση, εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος». Παράλληλα , προαναγγέλλει πως οι αναδιατάξεις θα συνεχιστούν και στο Πυροσβεστικό Σώμα, ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα αξιολόγησης των VIPs που διαθέτουν αστυνομική συνοδεία, ενώ απαντάει και στην κριτική που του ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση για το «άβατο» των Εξαρχείων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Γκάφα Τσίπρα με το πάγωμα χρεών».

Η εφημερίδα γράφει ότι «γκάφα ολκής που στέλνει στην αγορά το μήνυμα «μην πληρώνετε στα Ταμεία μέχρι το τέλος του έτους» αποτελεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι οι οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που θα καταστούν ληξιπρόθεσμες σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ μέχρι τις 31/12/2016 παγώνουν και ότι οι εν λόγω οφειλέτες θα μπορούν να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα καταβάλλοντας από 1ης/1/2017 μόνον τις τρέχουσες εισφορές τους».

ΕΣΤΙΑ: «Ευκαιριακή χρήσις των αποζημιώσεων».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η εργαλειοποίησις των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας από τον κ. Τσίπρα για τον προσπορισμό πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, είναι μια στάσις βαθειά προσβλητική. Εφ΄όσον θέλει να ενεργοποιήσει την σχετική διαδικασία, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πώς να το πράξει».

Η ΑΥΓΗ: «Πρώτη φορά κανονικά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «θα έπρεπε να αποτελεί ρουτίνα, αλλά το να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα κτηριακά προβλήματα, με καθηγητές και βιβλία από την πρώτη μέρα, ισοδυναμεί για την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών με έναν μικρό άθλο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τάγματα υπεράσπισης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής φάνηκε χθες στο δικαστήριο. Στελέχη της, που υπερασπίζονται ως δικηγόροι τους κατηγορούμενους ομοϊδεάτες τους, προσπάθησαν με ειρωνείες να απαξιώσουν τον Αιγύπτιο ψαρά, που κατέθετε ως μάρτυρας, ο οποίος έχει σωθεί με βαριά τραύματα από δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου στο Κερατσίνι».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρεμιέρα με αλχημείες στα σχολεία».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της χώρας. Ωστόσο, το «λούστρο» της επικοινωνιακής βιτρίνας του υπουργείου Παιδείας έχει δόση αλχημείας. Εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικές παρατάξεις κατηγορούν τον υπουργό Νίκο Φίλη ότι παρότι προχώρησε σε προσλήψεις αναπληρωτών-7.340 μέχρι στιγμής-υπολείπονται ακόμη 13.500 για την κάλυψη των κενών, ενώ τα υπόλοιπα σχετικά μέτρα οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δεσμεύσεις» για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα και νέα προνόμια στο κεφάλαιο».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του παρουσίασε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του στη ΔΕΘ, κάνοντας καθαρό ότι βασικές του «συντεταγμένες» είναι τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και υποστηρίζοντας ότι η υποταγή του λαού σ΄αυτά είναι περίπου «μονόδρομος » επειδή οδηγούν τάχα στο «ξέφωτο» της «δίκαιης ανάπτυξης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τι απαντούν οι δικαστές του ΣτΕ στις παρεμβάσεις:» Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των εκτιμήσεών τους».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τη σφοδρή αντίδραση δικαστών από όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Δικαστικοί κύκλοι επέλεξαν να απαντήσουν με σοβαρότητα σε όσους με αθέμιτες δηλώσεις τους επιχειρούν παρεμβάσεις στο έργο τους. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης -αντιπολίτευσης για το θέμα».

Kontranews: «Να διαγραφούν τα κόκκινα χρέη ζητάει τώρα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «διαγράψτε τα κόκκινα δάνεια, ζητάνε οι Ευρωπαίοι από τις τράπεζες! Ένας-ένας στην Ευρώπη το καταλαβαίνουν ότι τα χρέη μας είναι δυσβάσταχτα, παράνομα και επαχθή, οφειλές που ο εξαντλημένος από τα μνημόνια, ελληνικός λαός, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει να αποπληρώσει!»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οδηγία από ΕΚΤ για τα «κόκκινα » δάνεια».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σημαντικές εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προοιωνίζεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υποβάλει σε δημόσια διαβούλευση έγγραφο κατευθύνσεων προς τις τράπεζες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ακριβότερος ο ΕΝΦΙΑ του 2017».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και το 2017 θα κληθούν να καταβάλουν στο Δημόσιο πάνω από 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο «λογαριασμός» του ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι ακριβότερος κατά 180 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με φέτος».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μαρκόπουλο: Ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο σπίτι που έγινε έκρηξη

Εργαστήριο ναρκωτικών φαίνεται ότι λειτουργούσε στη μονοκατοικία όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη χθες το βράδυ στη λεωφόρο Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Αττικής με συνέπεια να τραυματιστούν...

Αποτελεσματικό και αναγκαίο το εμβόλιο του κορωνοϊού και σε ασθενείς με κακοήθειες

Την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού έναντι του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με κακοήθειες αναλύουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού...

Η φωτογραφία της ημέρας: Καλημέρα από την πανέμορφη Πορτάρα Νάξου

Καλημέρα από την πανέμορφη Πορτάρα Νάξου 26 Μαΐου 2022

Φρίκη στην Κρήτη: Έδεσε το σκυλί του και το έσερνε με το εν κινήσει...

Σοκ έχει προκαλέσει το νέο αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Κρήτη. Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις κακοποίησης ζώων συντροφιάς, σε Χανιά και Ηράκλειο, και...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία. Άγιος Αλφαίος ο Απόστολος Δεν υπάρχουν...

Καιρός: Μίνι καύσωνας – Στους 37 βαθμούς “σκαρφαλώνει” ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα 26/5 με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά...

Πρώην παίκτης ριάλιτι συνελήφθη στη Ρόδο – Αγγλίδα τον κατήγγειλε για βιασμό

Ένας 30χρονος που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την συμμετοχή του σε δημοφιλές ριάλιτι αλλά και σε πρωινή εκπομπή, συνελήφθη, από αστυνομικούς στη Ρόδο,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
988ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 26/5

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-5-2022 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τίτλοι - εξπρές για τα χωράφια ΤΑ...

Ο Τύπος της Τετάρτης 25/5

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-5-2022 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις συντάξεων το 2023 ΤΑ ΝΕΑ: «Καταιγίδα» Η...

Ο Τύπος της Τρίτης 24/5

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-5-2022 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παραλήρημα Ερντογάν ΤΑ ΝΕΑ: Ιδού ο ένοχος Η...

Ο Τύπος της Δευτέρας 23/5

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-5-2022 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΔΙΠΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε 700.000 συντάξεις ΤΑ ΝΕΑ:...