Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Ο Τύπος της Τρίτης 25 Οκτωβρίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κατοχικές στερήσεις για 230.000 παιδιά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «δραματικά στοιχεία για φτώχεια και ανεργία! Το ψωμί ψωμάκι για εκατομμύρια πολίτες. ΕΒΕΘ: Κόβουν από παντού τα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης για να επιβιώσουν. Κρέας στο φαγητό ούτε για δείγμα! Δοξάζονται το ρύζι και τα (φθηνά) ζυμαρικά».

ΕΘΝΟΣ: «Ακραίες απαιτήσεις από τους δανειστές»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ψυχρολουσία για την ελληνική πλευρά από το «κουαρτέτο». Αρνούνται την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ζητούν μειωμένο ωράριο απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα με χρηματοδότηση από το κράτος!. Φρενάρουν τις κλαδικές συμβάσεις και τις απεργίες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Άγριος εμφύλιος για τις υπουργικές καρέκλες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «φουντώνει η εσωκομματική αντιπαράθεση με επίκεντρο τον ανασχηματισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις. Κείμενο-βόμβα από τους «53»: «Να υποστηρίξουμε τον Σκουρλέτη κόντρα στις απαιτήσεις των δανειστών και των… προθύμων». Και σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση Καπάκου από την ΕΡΤ».

ΕΣΤΙΑ: «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ η Λέσβος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «για μια μακρά περίοδο της ιστορίας της, η Καθολική Δύσις θεωρούσε ότι μπορούσε να εξασφαλίσει την ύφεση αμαρτιών μέσα από το λεγόμενο συγχωροχάρτι (indulgentia) που χορηγούσε ο Πάπας».

Η ΑΥΓΗ: «Νοσταλγοί του ιδιώνυμου»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σιωπηρή αποδοχή από τη ΝΔ των δηλώσεων Γεωργιάδη: «Σε οποιοδήποτε μέρος τους κομμουνιστές τους βάζουν φυλακή». Παραλήρημα Α.-Μ. Ασημακοπούλου: Παρομοίασε την κυβέρνηση με τον Χίτλερ και τους διαφωνούντες με τους Εβραίους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τα καψώνια του Ταγματάρχη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σφοδρότατες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην ΕΡΤ προκαλεί η απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και μάλιστα με θυροκόλληση της απόλυσής του από δικαστικό κλητήρα. Ο ίδιος αφήνει υπαινιγμούς ότι πήγε στην ΕΡΤ «για δουλειά κι όχι για δουλειές».»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Διχασμένη η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μεταξύ των απαιτήσεων της τρόικας και εσωκομματικών συμπληγάδων καλείται να πορευθεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας προκειμένου να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Οι «53+» υπέρ Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις. Μέτωπα με τρόικα σε προϋπολογισμό, εργασιακά».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Το αντεργατικό πλαίσιο η βάση για τις επόμενες ανατροπές»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η διαπραγμάτευση, που ξεκίνησε και επίσημα την Κυριακή, είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων» είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων (κυβέρνησης, εργοδοτών και πλειοψηφίας ΓΣΕΕ) είτε τις «ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές», είτε όλα μαζί, οδηγεί στην παγίωση της εργασιακής ζούγκλας και στην διεύρυνσή της, προς όφελος του κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ηλεκτροσόκ Σκουρλέτη και 53+ στον ΣΥΡΙΖΑ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αναταράξεις προκαλεί στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων. Ο αποκλεισμός του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη από το Μαξίμου και τον ηγετικό πυρήνα του κόμματος έχει δημιουργήσει ένα εσωκομματικό μέτωπο αντίδρασης».

KONTRA NEWS: «Νέα αποκάλυψη. 2 κορυφαίοι ΠΑΣΟΚΟΙ έχουν στο Λουξεμβούργο μαύρους λογαριασμούς»
Η εφημερίδα γράφει ότι «δύο κορυφαία στελέχη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στα νύχια των ξένων τοκογλύφων και επέβαλαν τα ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, θα βρεθούν σύντομα κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σε τροχιά σύγκρουσης»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πιέζει το ΔΝΤ για αφορολόγητο όριο στα 5.000 ευρώ. «Βέτο» και για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Σκληρή γραμμή για τον ακατάσχετο λογαριασμό στις επιχειρήσεις. Εμπλοκή στα εργασιακά».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σύσταση για κατάργηση 15 προνοιακών επιδομάτων»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σημαντικές αλλαγές στον προνοιακό χάρτη της Ελλάδας περιέχουν οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον εξορθολογισμό των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων στη χώρα μας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Πέμπτης 28/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: " "Στόχος σας δεν είμαι εγώ, αλλά...

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για...

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα...