ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης 15.000 ανέργων πτυχιούχων με 500 ευρώ το μήνα

74
ΟΑΕΔ: Προσλήψεις για 25 ειδικότητες

ΟΑΕΔ: «Φρένο» στην αιμορραγία που έχει προκαλέσει τα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας η μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων με υψηλά τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, επιχειρεί να βάλει ο ΟΑΕΔ (oaed.gr) προχωρώντας τους ερχόμενους μήνες σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα της οικονομίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ-Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ το πρώτο στη σειρά ανάλογο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη και απασχόληση για 15 τουλάχιστον μήνες 15.000 εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων με έμφαση σε πτυχιούχους ηλικίας έως 29 ετών.

Οι πτυχιούχοι των οποίων θα εγκριθεί η πρόσληψη σε επιχορηγούμενες από τον ΟΑΕΔ ιδιωτικές η κοινωνικού χαρακτήρα επιχειρήσεις θα απασχοληθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και θα αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα, εάν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 400 ευρώ, εάν είναι κάτω των 25 ετών.

Διαβάστε επίσης:  Κομισιόν: Κάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τέλος Απριλίου 2019 για τη θερινή ώρα

Οι επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη κόστους των προσλαμβανόμενων ανέργων. Ωφελούμενοι του προγράμματος απασχόλησης των 15.000 ανέργων του ΟΑΕΔ θα είναι όσοι πτυχιούχοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού για τουλάχιστον τρεις μήνες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι που λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Ειδικά για τους τελευταίους θα προβλεφθεί ο χρόνος της επιδοτούμενης απασχόλησης να υπερβαίνει τους 15 μήνες.