Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Οφείλουμε όλοι να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου απέναντι στον ιό

Είναι προφανές ότι η πανδημία στη χώρα μας παραμένει σε έξαρση.

Διαπιστώνεται, ταυτόχρονα, ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα των συμπολιτών μας αυτών. Γενικότερα, η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς.

Και αυτό είναι καλά γνωστό σε όλους αφού οι ειδικοί επίμονα επισημαίνουν ότι βασικοί λόγοι μετάδοσης είναι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός. Εξίσου βέβαιο είναι ότι ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα και οφείλουμε όλοι να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου. Απέναντι στον ιό.

Εξαιτίας της δυσμενούς αυτής εξέλιξης το Εθνικό Σύστημα Υγείας -κυρίως στην Αττική- δέχεται εξαιρετικά μεγάλη πίεση που προβλέπεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
Από την περασμένη εβδομάδα εφαρμόζεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που από την αρχή είχε σχεδιαστεί και το Ε.Σ.Υ. ενισχύεται με την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα.
Οι κλίνες Μ.Ε.Θ. από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική οι Μ.Ε.Θ. Covid από τις 229 πριν από ένα μήνα, έφτασαν τις 362.

Μπήκε στην εφημερία το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non-covid, ενώ το Σισμανόγλειο θα δέχεται αποκλειστικά πλέον covid περιστατικά. Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως covid θεραπευτήρια. Σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες.

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς των ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση του κορονοϊού να ενσωματωθούν για κάποιο διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται.

Δίνουμε την τελευταία μάχη πριν τη λήξη του πολέμου. Και στη μάχη αυτή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χιλιάδες άνθρωποι ζουν με έναν δυνητικά θανατηφόρο ιό που μεταδίδεται και από τις οδοντόβουρτσες

Περίπου 70.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν συνειδητοποιούν ότι νοσούν από μια ιάσιμη ασθένεια...

Κορονοϊός: Οι επώνυμοι που δίνουν μάχη με τον ιό

Μάχη απέναντι στη δύσκολη ασθένεια του κορονοϊού δίνουν γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο των...