Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Οι αλλαγές στις τηλεπικοινωνίες τα επόμενα χρόνια

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να κάνει σύντομα ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός.

Η ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων αυξάνεται. Οι ασφαλείς και γρήγορες συνδέσεις, το ίντερνετ των πραγμάτων, η αποθήκευση των δεδομένων είναι τα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τους καταναλωτές, αναφέρει σε αφιέρωμά του το Euronews .

Στο συνέδριο Capacity Europe στο Λονδίνο, οι πολυεθνικοί γίγαντες του χώρου αποκάλυψαν τα επόμενα στάδια της επανάστασης. Δίκτυα 5G, νέοι τύποι cloud και οπτικές ίνες.
Το επίπεδο αλλά και οι επιδόσεις των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να βελτιωθούν θεαματικά τα επόμενα χρόνια.

Η άφιξη του 5G, κατά πάσα περίπτωση, το 2020 θα φέρει επανάσταση και θα δημιουργήσει προοπτικές που ούτε τις φανταζόμαστε αυτή την στιγμή. Κομβικό ρόλο θα παίξει επίσης η περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

«Προσπαθούμε να προβλέψουμε προς τα πού θα κατευθυνθεί η αγορά. Εμείς πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μόνο λόγια, αλλά είναι κάτι αληθινό. Έρχεται και έχει ήδη εμπορική διάσταση σε πολλούς τομείς, ειδικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα» εξηγεί η Βανέσα Μπαρμπέ, διευθύντρια προϊόντος, στο συνέδριο Capacity Europe.

Το 5G που βασίζεται στις οπτικές ίνες σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα, πάνω από 10 φορές μεγαλύτερη από το 4G, μείωση του χρόνου αναμονής και μεγαλύτερες δυνατότητες.
Για να διαχειριστούμε ένα τέτοιο σύνθετο οικοσύστημα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη υπολογισμών και ικανότητα αποθήκευσης.

«Η τεχνολογική εξέλιξη, όπως το 5G και το Ίντερνετ των πραγμάτων για παράδειγμα, χρειάζεται μεγαλύτερη υπολογιστική δύναμη από την σκοπιά των επιδόσεων, καθώς χρησιμοποιούμε σταδιακά πιο έξυπνα μηχανήματα. Θα υπάρχουν λοιπόν και στο μέλλον μεγάλες υποδομές όπως τα κέντρα μεγάλων δεδομένων, που επεξεργάζονται τις περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δύναμη υπολογισμών πέρα από αυτές τις υποδομές, στην περιφέρεια αυτού του δικτύου» εξηγεί ο Τζουζέπε Βαλεντίνο, αντιπρόεδρος της Sparkle.

Η τεχνολογία Blockchain είναι το εργαλείο του διαδικτύου που εγγυάται την ασφάλεια των οικονομικών συναλλαγών. Τώρα βρίσκει νέα πεδία εφαρμογής, όπως για παράδειγμα στον τομέα της προστασίας δεδομένων αναφέρει ο Κέβιν Βέιτσον, επικεφαλής λειτουργίας της MEF:

«Η τεχνολογία Blockchain παίζει τώρα ρόλο στον τρόπο που συνεργάζονται οι επιχειρήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, στο πώς οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας συνεργάζονται επιχειρηματικά, και κάνουν συναλλαγές. Αναδεικνύει έναν νέο τύπο τεχνολογίας που θα διευκολύνει κάθε είδους επιχειρηματική συναλλαγή στον τηλεπικοινωνιακό χώρο».

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων στην Ε.Ε. η ανάγκη να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των χρηστών έχει αυξηθεί. Το ίδιο και ο αγώνας να περιοριστούν οι διαδικτυακές απάτες.
«Η προστασία των δεδομένων είναι μια ισχυρή τάση αυτή την στιγμή με τον Γενικό Κανονισμό να εφαρμόζεται στην Ε.Ε. και την Ευρώπη. Όλοι για αυτό συζητούν.
Οι πελάτες μας στο τέλος θέλουν να προστατεύονται οι χρήστες που τους εμπιστεύονται», τονίζει η Βανέσα Μπαρμπέ.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, των μεγαλύτερων μεταφορικών εταιριών στον κόσμο, οι απάτες στον τηλεπικοινωνιακό τομέα κοστίζουν κάθε χρόνο 18 δις ευρώ. Μέχρι στιγμής, η παγκόσμια βιομηχανία δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει από κοινού αυτό το πρόβλημα.«Οι διεθνείς απάτες αντιπροσωπεύουν στον συγκεκριμένο τομέα πάνω από το 50% των συνολικών απωλειών στις τηλεπικοινωνίες.

Οι διεθνείς απάτες που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες αποτελούν την πλειοψηφία, καθώς αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος από τις εγχώριες απάτες:Η άποψή μου είναι ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια στρατηγική, μια στρατηγική συνεργασίας ανάμεσα στα διαφορετικά μέρη, από τις εταιρίες τηλεφώνων, μέχρι τις μεταφορικές και τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Εάν συνεργαστούμε όλοι μας, θα λύσουμε το πρόβλημα. Εάν όμως ο καθένας λειτουργήσει μόνος του θα είναι πολύ δύσκολο» υπογραμμίζει η Κάτια Γκονζάλες-Γκουτιέρες, επικεφαλής υπηρεσιών και λειτουργιών πρόληψης της απάτης στην BICS.Ο αγώνας της μελλοντικής μορφής των τηλεπικοινωνιών έχει ξεκινήσει. Σύντομα θα βιώσουμε ένα νέο παγκόσμιο οικοσύστημα που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΕΕ: Tο Κοινοβούλιο ενέκρινε νέο κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) – Τι κατοχυρώνει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό περί τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που κατοχυρώνει την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενισχύοντας παράλληλα την καινοτομία. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το κείμενο, στο οποίο...
Τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο

Έτσι κλέβουν τους κωδικούς από τις κάρτες SIM – Μεγάλη προσοχή

Διαστάσεις παίρνει η νέα μορφή απάτης που ονομάζεται «SIM Swapping», με την οποία οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στους κωδικούς κάρτες SIM των συνδρομητών κινητής...
Facebook Pages: Αλλάζουν όλα - Τα Likes θα ανήκουν στο παρελθόν

Meta: Επανέρχονται Facebook και Instagram μετά το παγκόσμιο μπλακάουτ

Σε κανονική λειτουργία επανέρχονται το απόγευμα της Τρίτης οι υπηρεσίες της Meta Platforms έπειτα από πρόβλημα αδιευκρίνιστης φύσης που κλείδωσε τους χρήστες έξω από...

Social media: Τι είναι το φαινόμενο “popcorn brain” που ανησυχεί τους επιστήμονες;

Aν αισθάνεστε καταβεβλημένοι από τον ασταμάτητο ρυθμό των social media και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε σε μια μόνο εργασία ή σκέψη, μπορεί να έχετε «popcorn brain». Το φαινόμενο...

Προσοχή: Διαγράψτε άμεσα αυτές τις 13 εφαρμογές από το κινητό σας – Σας κλέβουν

Διαγράψτε άμεσα αυτές τις 13 εφαρμογές από το κινητό σας, σας κλέβουν με την ομάδα της McAfee να εντοπίζει αυτές τις εφαρμογές οι οποίες...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα του 2030 – Τα τέσσερα σενάρια

Συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας κατά περίπου 180 δισ. ευρώ σε μια περίοδο 15ετίας, εκτιμάται ότι μπορεί να έχει η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης...

Facebook: Αναστάτωση με το PIN που ζητάει το Messenger

ο Facebook ζητά από τους χρήστες να εισάγουν PIN για να εμφανιστούν και να φορτωθούν οι συνομιλίες τους καθώς για λόγους ασφαλείας, το ιστορικό συνομιλιών δεν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μικρό το ποσοστό των πολιτών που επιλέγουν αλλαγές στη κινητικότητα

Η YouGov, σε συνεργασία με το Freedom of Mobility Forum, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας...

ΕΝΦΙΑ 2024: Τι αλλάζει στα φετινά εκκαθαριστικά – Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι περισσότερα

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ για πάνω από επτά εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων πλησιάζει καθώς η...

Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματα θα συμπληρώνονται σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Αλλάζουν τα πάντα στο τρόπο υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Αυτόματα θα ενημερωθεί η φορολογική δήλωση...

Σαρωτικές αλλαγές στο Πεντάγωνο: Φεύγουν ο Φλώρος και όλοι οι αρχηγοί – Επικρατέστεροι Χούπης και Κατάρας

Κάποτε έπιανε πουλιά στον αέρα, τώρα του φεύγουν από τα χέρια… Ο λόγος για...