Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων

15
Μητσοτάκης: Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων

Παροχή πρόσθετης ρευστότητας 10 δις στις επιχειρήσεις αλλά και δέσμη νέων μέτρων για τους εργαζομένους που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του μηνύματος που απηύθυνε στους Έλληνες πολίτες.

Μετά και την ένταξη για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αυξάνει τα περιθώρια στήριξης της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού με διάθεση 3 δις για την στήριξη στην πραγματική οικονομία, τα οποία προστίθεται στα 3,8 δις που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ τουλάχιστον 3 δις θα διατεθούν και από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό:

-Ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου επεκτείνεται και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

-Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας, ενώ και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

Διαβάστε επίσης:  Μανώλης Γλέζος: Σήμερα η κηδεία του μεγάλου αγωνιστή της Αντίστασης - Σε στενό οικογενειακό κύκλο

-Οκτακόσια ευρώ θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες.

-Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται.

-Έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έστειλε εκ νέου μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας, τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας και προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί κανέναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη παραμένοντας στο σπίτι και κατέστησε σαφές ότι «απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».