Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Οι αποκαλύψεις Βουλευτή της αντιπολίτευσης για την “μυστηριώδη” πτήση από τη Βενεζουέλα

Ερωτήματα γύρω από το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το περασμένο Σάββατο γεννούν οι ισχυρισμοί στελεχών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ότι το εν λόγω αεροσκάφος μετέφερε μεγάλη ποσότητα χρυσού από το Καράκας.

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο Reuters, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Άνχελ Ντανιέλ Αλβαράδο Ρανγκέλ είχε υποστηρίξει ότι ο χρυσός απομακρύνθηκε από την κεντρική τράπεζα της χώρας μέσα σε κυβερνητικά οχήματα, μεταξύ της Τετάρτης και της Παρασκευής της προηγούμενης εβδομάδας, με στόχο να πωληθεί στο εξωτερικό παράνομα, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερα στοιχεία για το πού μπορεί να μεταφέρθηκε ή ποιος θα τον αγόραζε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Καλίστο Ορτέγα, βρισκόταν στο εξωτερικό. Άλλες αναφορές στελεχών της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρα επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς, καταγγέλλοντας ότι το καθεστώς Μαδούρο βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά από τη χώρα και εκτιμώντας πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου.

«Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», δήλωσε στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, σχολιάζοντας πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο και κατηγορώντας την Αθήνα ότι ευθυγραμμίζεται με το καθεστώς στο Καράκας. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», είπε.

Σημειώνεται ότι στους ισχυρισμούς από την πλευρά της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η οποία κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα για την υπόθεση του αεροσκάφους, μεταξύ των οποίων και το εξής:

«Γνωρίζει το Μαξίμου τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ότι το καθεστώς Μαδούρο με το συγκεκριμένο αεροσκάφος βγάζει παράνομα από τη χώρα χρήματα και χρυσό και φυγαδεύει συγγενείς αξιωματούχων;».

Πάντως, με σημερινή της ανακοίνωση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μία συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης. Η ΥΠΑ επιβεβαιώνει πως στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jorge Arreaza, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου, όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού.

Η Υπηρεσία σημειώνει ακόμα ότι πλην των επιτετραμμένων, στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος με 15 επιβάτες (βίντεο)

«Ένα Il-76 στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Ιβάνοβο ενώ είχε απογειωθεί για προγραμματισμένη...

Φλόριντα: Συνετρίβη αεροσκάφος σε περιοχή με τροχόσπιτα – Αναφορές για πολλά θύματα

Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη την Πέμπτη σε περιοχή όπου οι άνθρωποι ζουν σε τροχόσπιτα στο...

Καλαμάτα: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας. Νεκρός...

Αεροδρόμιο “Μακεδονία”: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους λόγω επιθετικής συμπεριφοράς δύο επιβατών

Εκτάκτως προσγειώθηκε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς δύο Ρώσοι έδειξαν επιθετική συμπεριφορά κατά τη...