Οι Ελληνικές αρχές θα εξετάσουν ξανά τον Φαλτιανί

83
ελληνικές αρχές,Εβρέ Φαλτσιανί,

 

Σε νέα εξέταση του Εμβρέ Φαλτσιανί προχώρησαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προχωρήσουν σε βάθος τις έρευνες για αφορολόγητο και μαύρο χρήμα για όσους βρίσκονται ως καταθέτες στη λίστα Λαγκάρντ ή και σε άλλες λίστες, σύμφωνα με το skai.gr.

Κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη έχει ήδη μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να λάβει δεύτερη κατάθεση από τον Φαλτσιανί και να ζητήσει από αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθετες πληροφορίες για λογαριασμούς και καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Η εξέταση Φαλτσιανί αναμένεται να προσδώσει νέα σημαντικά στοιχεία στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών για τις λίστες των καταθετών που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Ο Φαλτσιανί, πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, ήταν εκείνος που αφαίρεσε πολύτιμα αρχεία καταθετών από την τράπεζα δίδοντας την ευκαιρία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να διεξάγουν με επιτυχή τρόπο έρευνες για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.

Διαβάστε επίσης:  Τι περιλαμβάνει το γαλλικό "πακέτο" για την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Για τη χώρα μας η πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ αποτελεί το αρχείο ελληνικού ενδιαφέροντος που παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και βρίσκεται σε προχωρημένη έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου μετέβη εκ νέου το κλιμάκιο των εισαγγελέων στο εξωτερικό για εξέταση του Φαλτσιανί.

Ο Φαλτσιανί είχε εξετασθεί από κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παρίσι όπου παρείχε πρόσθετα στοιχεία για τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.

Τα στοιχεία αυτά μελετήθηκαν από τους Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβησαν για δεύτερη φορά στο εξωτερικό προς εξέταση του Φαλτσιανί, προκειμένου να διευκρινίσουν κρίσιμα και σημαντικά στοιχεία για συγκεκριμένους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ που είναι και σε άλλες λίστες όπως εκείνη της ελβετικής τράπεζας UBS.