Οι πρόσφυγες απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη – Τι είπε ο Πάπας για προσφυγικό

320
συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίας, πρόσφυγες, Ειδομένη,

Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, στην Ειδομένη προχώρησαν πρόσφυγες που διαμαρτύρονται ζητώντας να αρχίσει η ροή διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Δεκάδες πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, εκεί όπου 7.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί, είναι απελπιστική καθώς η ροή πραγματοποιείται με το σταγονόμετρο.

Η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή από χθες, στις 8 το βράδυ ενώ προηγουμένως, οι αρχές της γειτονικής χώρας, επέτρεψαν την είσοδο σε μόλις 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.

Απέραντο hot spot η Ελλάδα

απέραντο,hot spot, Ελλάδα,Την ίδια στιγμή, σε ένα απέραντο hot spot μετατρέπεται η χώρα μας, καθώς ξεπερνούν τους 25.000 οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί.
Στον Πειραιά, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς με πούλμαν προσφύγων, που οδηγούνται στα Διαβατά. Ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ ξεπερνά τις δύομιση χιλιάδες.

Στην Αθήνα, αυξητικός είναι ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που κατευθύνονται προς την Πλατεία Βικτωρίας όπου βρίσκονται περίπου 500ιοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Γιάννης Μουζάλας

πρόσφυγες, Μουζάλας,“Μέσα στον επόμενο μήνα ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας θα φθάσει στις 50 με 70 χιλιάδες” εκτίμησε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, και τόνισε την ανάγκη αναλογικού καταμερισμού των προσφυγικών ροών σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Μαΐου

“Μη φιλική έως και εχθρική” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης την μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να συγκαλέσει σύνοδο Βαλκανικών χωρών, όπου συμφωνήθηκε με Σλοβενία, Κροατία, Σερβία και ΦΥΡΟΜ να επιτρέπουν τη διέλευση έως 580 ανθρώπων την ημέρα. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη η Τουρκία να δεχθεί ένα σύστημα επαναεισδοχής μεταναστών και να καταπολεμήσει τα δίκτυο λαθρο-διακινητών.

Η Νέα Δημοκρατία

ΝΝ, πολιτικό συμβούλιο, πολιτικών αρχηγών,Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ζήτησε σήμερα η ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος

Πάπας, προσφυγικό, Ελλάδα,Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. “Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών”, είπε χαρακτηριστικά.