Οι πρόσφυγες έκαναν «ανταρσία» στην Κοζάνη

65
προσλήψεις, ανέργων, Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων,

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουμε με το προσφυγικό, αφού δεν είναι μόνο το χάος που δημιουργείται από το κλείσιμο των ελληνοσκοπιανών συνόρων από την πΓΔΜ και το πέρα-δώθε με τους πρόσφυγες που ξεκινούν από τα νησιά και μέσω Πειραιά κινούνται προς την Ειδομένη και τώρα πρέπει να γυρίσουν πίσω στην Αττική.

Πλέον η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και την απροθυμία ή την άρνηση των μεταναστών να φιλοξενηθούν σε άλλα σημεία εντός της ελληνικής επικράτειας αφού οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να διασπείρουν τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές για να μην προκληθεί πανδαιμόνιο στην Ειδομένη, όμως οι πρόσφυγες επιμένουν να φτάσουν στα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να φτάσουν.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερα λεωφορεία που ξεκίνησαν από την Κοζάνη για την Ειδομένη, έλαβαν εντολή να σταματήσουν την πορεία τους και να γυρίσουν προς το κλειστό της Λευκόβρυσης, καθώς οι πρόσφυγες, τους οποίους μετέφεραν, δεν επρόκειτο να περάσουν τα σύνορα.

Διαβάστε επίσης:  Πλωτό παλάτι 67,5 μέτρων στο λιμάνι της Σούδας (Φώτο)

Όμως η αγανάκτηση των περίπου 150 προσφύγων που επέβαιναν στα λεωφορεία ήταν ήδη μεγάλη και βλέποντας το στόχο τους, για ένα καλύτερο αύριο, να απομακρύνεται για άλλη μια φορά, έδωσαν με τη σειρά τους εντολή στον οδηγό του λεωφορείου, να τους κατεβάσει στην εθνική οδό, στο σημείο όπου είχαν σταματήσει.

Έτσι, από τις 3:30 περίπου το μεσημέρι, ταλαίπωροι πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, επιχείρησαν να φτάσουν, από τα Κοίλα Κοζάνης στην Ειδομένη με τα πόδια, περπατώντας στην εθνική οδό. Η αστυνομία ανέλαβε αρχικά να τους μεταπείσει και να τους γυρίσει πίσω στην Κοζάνη, όμως η απόκρισή τους ήταν πως όπου κι αν πάνε, θα πάνε με τα πόδια κι έτσι 30 από αυτούς ξεκίνησαν εκ νέου για Ειδομένη, με την αστυνομία να τους «κυνηγά», για να τους πείσει πως θα τους πάει στα σύνορα.