Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Athens

Οι πρώτοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη

Τις έξι υποψήφιες ομάδες που θα βρεθούν στον δρόμο του στον 2ο προκριματικό του Champions League γνωρίζει πλέον ο Παναθηναϊκός.

Αρχικά, ο εν λόγω γύρος αποτελείται από μόλις δύο ζευγάρια, έτσι οι «πράσινοι» γνωρίζουν από σήμερα ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του. Οι δύο χώρες που θα προκύψει ο σύλλογος που θα βρει μπροστά του, είναι η Ουκρανία και το Βέλγιο.

Τρεις είναι οι ομάδες που μάχονται για τον τίτλο στο ουκρανικό πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η Σαχτάρ έχει 66 βαθμούς, η Ντνίπρο με 64 και η Ζόρια με 61. Φυσικά, πολλά θα κριθούν από το ντέρμπι κορυφής την ερχόμενη Κυριακή, με το «τριφύλλι» να τίθεται αντιμέτωπο με αυτή που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Παρόμοια είναι τα πράγματα και στο Βέλγιο. Αντβέρπ και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ βρίσκονται στην κορυφή με 45 βαθμούς και παίζουν μεταξύ τους την ερχόμενη Κυριακή. Στην τρίτη θέση είναι η Γκενκ με 42, έχοντας αφήσει πίσω της την Μπριζ. Όπως και στην πρώτη περίπτωση, έτσι και σε αυτή, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια.

Φυσικά, υπάρχουν και δύο σενάρια, προκειμένου το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι στους ισχυρούς στον 3ο προκριματικό.

Αυτά είναι τα εξής:

 Αν αντίπαλος είναι η Ντνίπρο, τότε οι 8,000 βαθμοί των Ουκρανών θα στείλουν το ζευγάρι στους ανίσχυρους.

 Αν αντίπαλος είναι η Σαχτάρ, τότε το “τριφύλλι” θα τοποθετηθεί (ως ζευγάρι με τους Ουκρανούς) στο γκρουπ των ισχυρών, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη προϋπόθεση.

 Αν αντίπαλος είναι η Ζόρια ή οποιαδήποτε ομάδα από το Βέλγιο, τότε χρειάζεται τη δεύτερη θέση στη Γαλλία να καταλάβει η Λανς κι όχι η Μαρσέιγ, ώστε το ζευγάρι με το “τριφύλλι” να έχει υψηλότερο συντελεστή και να συμπληρώσει το γκρουπ των τεσσάρων ισχυρών.

Στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού υπάρχουν ήδη οι Μπράγκα, Ρέιντζερς και μία εκ των Άγιαξ ή Αϊντχόφεν, ενώ στους ανίσχυρους η Στουρμ Γκρατς και η ομάδα που θα είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα Σερβίας (Μπάτσκα Τοπόλα ή Τσουκαρίτσκι).

Περισσότερα θα γνωρίζουμε τις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα έχει ξεδιαλύνει πολύ περισσότερο το τοπίο σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...
παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας, 1971,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1971 ο Παναθηναϊκός εξέρχεται ισόπαλος της Έβερτον με 0-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του Λίβερπουλ, προκρίνεται στην ημιτελική φάση του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κλονίστηκε η Ευρώπη από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Μετά το μακελειό σε συναυλικό χώρο στη Μόσχα, την ευθύνη του οποίου ανέλαβε παρακλάδι...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1971 ο Παναθηναϊκός εξέρχεται ισόπαλος της Έβερτον με 0-0 και σε συνδυασμό...

Μεγάλη νίκη με σκορ 89-81 για τον Παναθηναϊκό επί της Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 89-81 επί της Μπαρτσελόνα στο...

Δημοσκόπηση Ipsos/ Euronews για ευρωεκλογές: Κυριαρχία ΝΔ στην Ελλάδα, ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ε.Ε.

Το 63% των εδρών θα συνεχίσουν να κατέχουν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση...