Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Οι ρυθμοί χελώνας του Μπένου, το Τζακ Ποτ του Λοβέρδου, και ο ξαφνικός… έρωτας της «Καθημερινής» για τον Αλέξη

Οι ρυθμοί χελώνας του Μπένου, το Τζακ Ποτ του Λοβέρδου, Καθημερινής,Αλέξη,

Χαμηλές επιδόσεις κατέγραψαν τα «ραντάρ» του Μαξίμου στην (φιλόδοξη) διαδικασία ανασυγκρότησης της καμένης Βόρειας Εύβοιας. Και για το λόγο αυτό αποφάσισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δύο μήνες μετά τις ανακοινώσεις του για την αποκατάσταση των ζημιών, να βγει μπροστά, «σπρώχνοντας» και τον μηχανισμό πέριξ του Σταύρου Μπένου που κινείται με ρυθμό χελώνας. Μάλιστα ο Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει και επίσκεψη – αστραπή στην περιοχή, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου, για να αξιολογήσει ιδίοις όμασι την εξέλιξη των έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

@ Τζακ Ποτ χθες για τον Λοβέρδο αφού η καθαρή θέση του υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου που αυστηροποιεί τις ποινές για τα εγκλήματα βαριάς μορφής, εξέθεσε τους δύο βασικούς του αντιπάλους του. Οι οποίοι δια των αντιπροσώπων τους (Σκανδαλίδης, Καμίνης) επέμεναν σε μια ερμαφρόδιτη θέση, με ήξεις – αφίξεις που προκάλεσαν δυσθυμία μέχρι και σε μεγάλο κύκλο υποστηρικτών τους.
Οι «σύντροφοι»… δικαιωματιστές που κατά το παρελθόν έβγαλαν μέχρι και ανακοίνωση υποστήριξης του αρχιδολοφόνου Κουφοντίνα – παίρνοντας στον λαιμό τους μέχρι και την αείμνηστη Φώφη – μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί σε πιο κόμμα κατέχουν θεσμική θέση. Και τι επιθυμεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, απέναντι σε δολοφόνους, βιαστές και πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία.

@ Η αποκάλυψη της στήλης για την ενεργοποίηση Λαλιώτη στο πλευρό του Ανδρουλάκη , (αυτός ήταν ο «αμπελουργός» που γράφαμε χθες) προκάλεσαν τα σκωπτικά σχόλια συνεργάτη του Παπανδρέου ο οποίος έδωσε «πληρωμένη» απάντηση στα περί ηλικιακής ανανέωσης μέσω της παρακάτω εξίσωσης: «Λαλιώτης + Σκανδαλίδης = 70 ετών + 69 ετών= 139 ετών. Η επιτομή της ανανέωσης.»

@ Την ίδια πάντως στιγμή που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της μάχης για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ, σε εξέλιξη είναι όπως μαθαίνουμε, η συγκρότηση ενός δικτύου πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επιχείρησαν (ανεπιτυχώς) να πραγματοποιήσουν… εισοδισμό στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της «Προοδευτικής Συμμαχίας», η οποία ως γνωστόν πήγε… άπατη. Στην πλειοψηφία τους είναι στελέχη του «κλίματος» ΓΑΠ, και εφόσον αυτός επικρατήσει, δηλώνουν αποφασισμένοι να επανακάμψουν δυναμικά.

@ Μπορεί το κλίμα μεταξύ Κουμουνδούρου και του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ (του Γιάννη Αλαφούζου) να παραμένει… εμφυλιοπολεμικό, η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» όμως (του Θέμη Αλαφούζου) εσχάτως δείχνει μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν γνωρίζουμε εάν για αυτό «ευθύνεται» ο έτερος Αλέξης (ο Παπαχελάς) ή η ιδιοκτησία της εφημερίδας. Αλλά το προχθεσινό «αποκλειστικό» της εφημερίδας, με τα 30 ονόματα των νέων στελεχών που θα πλαισιώνουν τον Τσίπρα, το «πάσαραν» ξεκάθαρα οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου ως «ανταπόδοση» στην φιλική στάση που τηρεί έναντι τους η εφημερίδα.

@ Δεν είναι μόνο η ενεργοποίηση των 30 νέων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς θα «καπελώσουν» τους νυν τομεάρχες, ή η απόφαση του Τσίπρα να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα την Ακρίτα. Αφού έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει και μια μεταγραφή…. Αεροδρομίου.
Ο λόγος για τις επαφές της Κουμουνδούρου με έναν εκ των … ηγητόρων της Αντιμνημονιακής φρενίτιδας, και τιτάνα της πολιτικής Νότη Μαριά.
Όπως πληροφορηθήκαμε ΣΥΡΙΖΑ και Μαριάς, βρίσκονται μια ανάσα πριν ξαναδώσουν τα χέρια.

@Σφοδρή αναμένεται η σύγκρουση σήμερα στην Βουλή για την Εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ , με την Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται αποφασισμένη στο να απαιτήσει την επέκταση της και για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα το Μαξίμου φαίνεται να έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προεδρεύσει της Επιτροπής, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

@ Στη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο της εστίασης επί ελληνικού εδάφους θα οδηγήσει η συγχώνευση των εταιρειών Goody’s, Everest, La Pasteria και Evercat, θυγατρικών της Vivartia, σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ, αλλάζοντας τον χάρτη του κλάδου.
Ο νέος βασικός μέτοχος της Vivartia, το αμερικανικό fund CVC Capital Partners, που απέκτησε στις αρχές του χρόνου το 92,8% της Vivartia, θέτει, μέσω της συγχώνευσης, σε εφαρμογή το σχέδιό του για τη δημιουργία εθνικών πρωταθλητών στους κλάδους που δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ προβλέπει τη συγχώνευση των τεσσάρων εταιρειών, μέσω απορρόφησης των Everest, La Pasteria και Evercat από τη Goody’s.

@ Την επιστροφή της κερδοφορίας του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων στα προ κρίσης επίπεδα σηματοδοτεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ τριμήνου και 9μηνου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα γ τριμήνου τα συγκρίσιμα EBITDA ανήλθαν στα 125 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 90% σε σχέση με πέρυσι και κατά 58% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη τριμήνου ανήλθαν σε 39 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 9μηνου ανήλθαν σε 258 εκατ. ευρώ σημειώνοντας βελτίωση σε σχέση με πέρυσι άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Ρυθμίσεις …Αυτορρυθμίσεις …Μεταρρυθμίσεις

Μόλις μπήκαμε στην εποχή της Άνοιξης, η φύση αυτορρυθμίζεται και αναγεννάται. Κάθε φυσικό σύστημα, οργανικό ή όχι, είναι προικισμένο με τις ιδιότητες της αυτορρύθμισης. Δηλαδή,...

Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη – Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε συγχώρησε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έκλεισε επί δύο μερόνυχτα σε ένα δωμάτιο για να μπορέσει να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Και τώρα τι, Αλέξη Τσίπρα;

Είχε καιρό να παίξει ουσιαστικό ρόλο στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Από...

To μετεκλογικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι τις επόμενες ημέρες ο...

Αλέξη, όχι πια άλλο κάρβουνο…

Παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό, δηλώσεις ή ομιλίες στη Βουλή, του Αλέξη Τσίπρα, διαπιστώνει κανείς...

Στο μυαλό του Αλέξη: Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο εκλογών

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον ξεδιπλώνει τη στρατηγική του ο Αλέξης Τσίπρας, ποντάρουν...