Οι θεσμοί αποχώρησαν για να …επιστρέψουν!

38
ΔΝΤ, βελκουλέσκου, αντίμετρα,

Για ενημέρωση και διαβούλευση αποχώρησε το πρωί της Παρασκευής (8/4/2016) το κουαρτέτο καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται στη τελική ευθεία στο πλαίσιο της αξιολόγησης και της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά ήταν ενήμερη για την προγραμματισμένη αποχώρηση των δανειστών ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτο, αφού διαβουλευτούν με τους προϊσταμένους τους αναμένεται να επιστρέψουν αργά τοδυ της Παρασκευής ή το αργότερο νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

«Για κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις με τους προϊσταμένους τους μεταβαίνουν σήμερα οι επικεφαλής των κλιμακίων και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα αύριο. Για τον λόγο αυτό, οι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων των θεσμών και κυβέρνησης διακόπτονται για μια ημέρα», αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:  UEFA: Τριετής αποκλεισμός του ΠΑΟ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στόχος, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών το αργότερο έως την προσεχή Τρίτη και έως το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί και η συμφωνία.