Οι θεσμοί επιστρέφουν – Κρίσιμο το Eurogroup της Παρασκευής

35
Θετική εισήγηση των θεσμών για εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ

Στην Αθήνα φθάνουν οι θεσμοί από αύριο το απόγευμα, προκειμένου να ξεκινήσουν την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Βασικό θέμα της συζήτησης θα αποτελέσει ο φόρος εισοδήματος με την Κομισιόν να επιχειρεί να γεφυρώσει τις διαφορές Αθήνας – ΔΝΤ ως προς το ύψος του αφορολόγητου. Ωστόσο το σύνολο των θεσμών αναμένεται να ζητήσει εγγυήσεις από την ελληνική πλευρά σε ότι αφορά την απόδοση των μέτρων που προτείνει.

Στο eurogroup της Παρασκευής αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή του τρόπου με τον οποίο θα συμφωνήσουν Ελλάδα και θεσμοί στο πακέτο των μέτρων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα γεφυρωθούν οι διαφορετικές δημοσιονομικές προσεγγίσεις Ευρώπης και ΔΝΤ

Διαβάστε επίσης:  UEFA: Τριετής αποκλεισμός του ΠΑΟ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των θεσμών η διαδικασία αυτή απαιτεί αρκετό χρόνο.

Τσακαλώτος- Λαγκάρντ

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε χθες στην Ουάσιγκτον δεύτερη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, στον απόηχο των δηλώσεων της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου ότι «υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά για να γίνει».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα επιβολής πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως “υπάρχουν από διάφορους πολλές προτάσεις”, οι οποίες συζητούνται από το Ταμείο και τους υπόλοιπους δανειστές.