Οι τράπεζες κουρεύουν δάνεια μόνο όσων θέλουν

144
Από Σεπτέμβριο το «ψαλίδι» στις συντάξεις για μηχανικούς και γιατρούς

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Οι τράπεζες κούρεψαν δάνεια της εταιρίας ΝΙΚΑΣ, προκειμένου να διευκολυνθεί η πώληση της εταιρίας. Μάλιστα, ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής πως οι τράπεζες που είχαν δανείσει χρήματα στην εταιρία ΝΙΚΑΣ, αποφάσισαν να κουρέψουν 43.000.000 ευρώ από τα δάνεια της εταιρίας, τα οποία αρχικά ανέρχονταν σε 72.000.000. Δηλαδή κούρεψαν το 67% των χρεών της εταιρίας.

Στη συμφωνία προβλέπεται η παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται η εταιρία στις τράπεζες που είχαν χορηγήσει τα δάνεια. Όλα τα δεδομένα φανερώνουν πως υπάρχει κάποια “μυστική” ιστορία μεταξύ εταιρίας και τραπεζών, κυρίως με τη Eurobank.

Το επόμενο βήμα των νέων ιδιοκτητών της εταιρίας θα είναι η συγχώνευσή της με την Λακωνική Τροφίμων, κίνηση που αναμένεται να ανεβάσει ψηλά την εταιρία για μία ακόμη φορά. Η εταιρία έχει εξαγοραστεί από την Chipita, που ανήκει στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και την Impala Invest.

Διαβάστε επίσης:  Ηλεκτρονικές δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων

Όπως βλέπουμε, οι τράπεζες κουρεύουν από μόνες τους τα δάνεια που επιθυμούν να κουρέψουν, τη στιγμή που υπάρχουν βαρύτατες κυρώσεις και πλειστηριασμοί σε πολίτες που χρωστούν μερικές χιλιάδες ευρώ.