Με αιχμές εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα, τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι αιχμές, ταυτόχρονα, συνιστούν και κάλυψη στην επιχειρηματολογία, που προβάλλει εναντίον του ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, προκειμένου να δικαιολογήσει τον έλεγχο που του έγινε για το δάνειο που έλαβε από την Attika Bank.
Σε ό,τι αφορά στον Γ. Στουρνάρα ο κ. Τσίπρας, τρεις φορές στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε αυτόν, χωρίς να τον κατονομάσει, υιοθετώντας πλήρως την κριτική, που ασκεί σε βάρος του ο Π. Πολλάκης, τον οποίο προέτρεψε να μην παρασύρεται σε δημόσιες διαμάχες μαζί του, με το σκεπτικό πως αυτό επιδιώκουν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης.
Η πρώτη, για το γεγονός ότι, ήταν υπέρμαχος της θέσης για πιστοληπτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η χώρα όχι μόνο βγήκε από τα μνημόνια, όχι μόνο δε χρειάστηκε τη πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως υποστήριζαν οι Κασσάνδρες, που σήμαινε κεκαλυμμένο μνημόνιο, αλλά αποτελεί σήμερα ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα επιτυχίας, στο οποίο αναφέρονται όλοι με κολακευτικά σχόλια σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα».
Η δεύτερη, όταν υπογράμμισε με νόημα, αναφερόμενος ουσιαστικά στην τελευταία του αντιπαράθεση με τον Π. Πολλάκη:
«Και να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και τους πετυχαίνουμε. Και να μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά. Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού.
Την τρίτη, φορά η αιχμή κατά του Γ. Στουρνάρα, συνοδεύτηκε με υπαινιγμούς ότι, ενώ ελέγχθηκε το δάνειο Π. Πολλάκη επί των ημερών του, δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία για τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ και των παλαιών κομμάτων.