Οξύνεται η σύγκρουση Τσίπρα – Ψυχάρη!

119
Ο πρωθυπουργός μετράει κέρδη και ζημίες μετά τις συναντήσεις με τους αρχηγούς

Πρωτοφανής σύγκρουση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εκδότης, δημοσιοποιεί ιδιωτικές συναντήσεις του, πολύ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 με το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας συγκεκριμένες ημερομηνίες και τόπους συνάντησης, στις οποίες ο κ. Τσίπρας- όπως υποστηρίζει ο κ. Ψυχάρης- του υποσχέθηκε να του χαρίσει τα δάνεια της επιχείρησης και να βοηθήσει ώστε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Η απάντηση Τσίπρα…

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι “Το Κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Φανερώνει ότι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του, καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA”.

Στη συνέχεια τονίζεται ότι κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε αποδεκτό και επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

“Η δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα Τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό” καταλήγει η ανακοίνωση.

Χθες το βράδυ το ΒΗΜΑ Της ΚΥΡΙΑΚΗΣ με ανακοίνωση του καλεί τους ιθύνοντες του Πρωθυπουργικού Γραφείου, να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν και να θυμηθούν, ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί.
Και η ανακοίνωση καταλήγει κάνοντας λόγο για “χρυσές εφεδρείες”.

Η Νέα Δημοκρατία

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«1. Γιατί ο “αδέκαστος πολέμαρχος” κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; και τι συζήτησαν;

2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;

3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;
Και η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως ο κος Τσίπρας έχει απολέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας».

Διαβάστε επίσης:  Υπόθεση Novartis: Μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα

Μαξίμου: Συνήγοροι της διαπλοκής

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται ότι «η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής» και σημειώνει:

«Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

* Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

* Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος -για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς».

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Παράλληλες συναλλαγές Τσίπρα με το μιντιακό κατεστημένο», καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα

Για αναξιοπιστία, παραπλάνηση και ψέματα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, η Λαϊκή Ενότητα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αναφορικά με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον εκδότη του ΔΟΛ.

«Οι τέσσερις κρυφές, με άκρα συνωμοτικότητα και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου, συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Στάυρο Ψυχάρη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τα στελέχη του, έδιναν, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, μάχη ενάντια στη διαπλοκή, δείχνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας ακολουθούσε μια παράλληλη γραμμή συναλλαγών παρασκηνίου με το μιντιακό κατεστημένο της χώρας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας ότι «η χώρα πληρώνει σήμερα βαρύτατα την αναξιοπιστία, την παραπλάνηση και τα ψέματα του Αλ. Τσίπρα, του οποίου η κυβέρνηση συναντά παντού την γενική κοινωνική κατακραυγή».

«Το δυστύχημα είναι ότι «το “πολιτικό πτώμα” του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να το αξιοποιήσει ως ”πλυντήριο” ένας θλιβερός θίασος πρώην και νυν κέντρο-νεοφιλελεύθερων μνημονιακών, υπό την ομπρέλα του Κυρ. Μητσοτάκη, ηγετών για να πάρουν τη ρεβάνς», συμπληρώνει η ΛΑΕ και καλεί τους πολίτες της «ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη, που αντιπροσωπεύει το δίλημμα Τσίπρας-Μητσοτάκης και οι ανεκδιήγητοι “κεντρώοι” δορυφόροι τους».