Όλα δείχνουν ότι πάμε για αλλαγή φρουράς στην τηλεόραση

143
τηλεόραση, αλλαγή φρουράς,

Η δημοπρασία των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις και τις προσδοκίες για παρέμβαση της ΕΕ. Η διαδικασία χορήγησης των αδειών μπαίνει στο πλέον κρίσιμο σημείο. Κάποιοι από τους επιχειρηματίες στην αγορά της ελεύθερης επίγειας τηλεόρασης θα μπουν και κάποιοι θα βγουν, προσδοκώντας δικαίωση από τα δικαστήρια ή από τη ΝΔ, που αμφισβητεί ανοικτά τον διαγωνισμό και δήλωσε ότι… αν έρθει η κυβέρνηση, θα καταργήσει τον νόμο.

Η κυβέρνηση διενεργεί τη δημοπρασία, έχοντας κερδίσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την προσωρινή διαταγή της περασμένης Παρασκευής, που επιτρέπει τη διεξαγωγή του. Είχε ήδη κερδίσει την κεντρική διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο ΣτΕ, όπου η Επιτροπή Αναστολών έκρινε πως ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει διότι προέχει το δημόσιο συμφέρον, και επίσης κέρδισε και τις επιμέρους προσφυγές.

Εκτός Ελλάδας, το πεδίο, ως τώρα, δείχνει να είναι καθαρό. Δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση στον νόμο Παππά για την προκήρυξη και τη δημοπρασία. Αντίθετα, οι δανειστές έχουν πειστεί πως η κατάσταση στα media και ειδικά στην τηλεόραση πρέπει να αλλάξει.

Διαβάστε επίσης:  Πλύσιμο χεριών : Μια απαραίτητη συνήθεια με ιστορία μόλις… 170 ετών

Λ. Κρέτσος: Διασφαλίσαμε μια αδιάβλητη δημοπρασία

«Εκπληρώνουμε μια συνταγματική υποχρέωση, είναι υποχρέωσή μας από τον νόμο να αδειοδοτήσουμε τα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Αναφερόμενος στην ανάγκη δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, υπογράμμισε ότι «ο στόχος μας ήταν να παραδώσουμε μια αδιάβλητη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια».

Και έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπάρχει ασφάλεια του δικτύου, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος διαρροής του συστήματος, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφάλειας, διαβεβαίωσε.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά Καλογρίτσα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού κατέθεσαν το Star,ο Alpha, ο ΣΚΑΪ, το MEGA και ο ΑΝΤ1 για τη συμμετοχή της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα. Τα έγγραφα έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου της ΓΓΕΕ. Σήμερα έληγε η προθεσμία για την υποβολή τους.