ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Το “ΠΟΥΝΕΝΤΟΓΑΡΜΠΙ”, ο Στουρνάρας και η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ

76
Στουρνάρας, εξεταστική, θαλασσοδάνεια, ΜΜΕ,

…Μερικά απλοϊκά συμπεράσματα από την ενδελεχή παρακολούθηση της μαραθώνιας (9 ώρες και κάτι…) εξέτασης Στουρνάρα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα “θαλασσοδάνεια” κομμάτων και ΜΜΕ.

α) ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να “ξεπλύνουν” τα δάνειά τους μέσω της Επιτροπής και θέλουν να αποδείξουν ότι τα δανεικά κι αγύριστά τους είναι μια χαρά.

β) Ο διοικητής της ΤτΕ τους σιγοντάρει σ’ αυτό, βρίσκοντάς τα όλα “νομότυπα”. Για ό,τι στριμώχνεται, “δεν ξέρει τα περιστατικά” ή δεν έχει αρμοδιότητα. Ή ήταν σε κάποιον άλλον πλανήτη όταν συνέβησαν όλα αυτά, και δεν μπορεί να έχει άποψη.

…Πάντως, πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώσουν τα κόμματα τα δάνειά τους. Έστω σε 420 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και σε 120 η ΝΔ (τόσο βγαίνουν). Ο χρόνος, όμως, είναι ένα πράγμα σχετικό, όπως έχει πει κι ο Αϊνστάιν.

γ) ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν την Επιτροπή για να κάνουν αντιπολίτευση όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Και πετάνε και το μπαλάκι στην εξέδρα και λένε ότι σιγά μην έπεσε έξω η οικονομία της χώρας από τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, που είναι “ψίχουλα” μπροστά στο συνολικό αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη χώρα. Εν κατακλείδι, ώπα ρε παιδιά, δεν έγινε και τίποτα, πώς κάνετε έτσι (νομίζω ότι το ίδιο επιχείρημα θα παίξει ΚΑΙ για τα δικά τους δάνεια).

δ) Ο Στουρνάρας πάλι, προσπαθεί να αποδείξει πόσο καλά τα έκανε η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών. Κι ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, ούτε έπρεπε να γίνει η πολιτική διαπραγμάτευση που ακολούθησε. Του στυλ ότι ήμασταν κακά παιδιά και, να, τιμωρηθήκαμε.

Διαβάστε επίσης:  Η ΔΕΞΙΩΣΗ που σκόρπισε τον κορονοϊό! ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου (και καθηγητή Ιατρικής) Αθ. Δημόπουλο..

…Επίσης, αποκάλυψε το μεγάλο του ταλέντο ως ψυχιάτρου, δηλώνοντας ότι ο προκάτοχός του στη διοίκηση της ΤτΕ, κ. Προβόπουλος (που τον κατηγόρησε ότι ως υπουργός Οικονομικών άργησε να παρέμβει στην Attica Bank), έχει ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να πάει στο Δαφνί ΧΘΕΣ.

ε) Όσο για τα ΜΜΕ, αυτό που βγήκε έπειτα από ερώτηση της κ. Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι μετά τη δήλωση του υιού Ψυχάρη ότι πήρε δάνειο με “αέρα” και την -τιμημένη- υπογραφή του, έχει σταλεί σχετικό εξώδικο από την ALPHA Bank.

…Ε, και Μάθιου δεν το λες, αλλά ένα ελαφρύ πουνεντογάρμπι έχει αρχίσει να τον φυσάει τον γόνο. Και κάποιους άλλους. Γόνους και μη.

Γενικά, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η Εξεταστική της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ και τη συστήνω ανεπιφύλακτα (με βάση τη βαθμολογία του ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, 4,5 αστεράκια, με μείον ίσως για κάποιους τη μεγάλη διάρκεια).

…Αλλά θα πάρετε λίγο χαμπάρι για το τι παίζει γύρω σας.

 

Πηγή: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009964834484&pnref=story