Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Όλες οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών (βίντεο)

Οκτώ και πλέον ώρες διήρκησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με θέμα το Προσφυγικό. Οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε μια κοινή ανακοίνωση την οποία ωστόσο δεν υπέγραψαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση του συμβουλίου.

Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής με μια κοινή γραμμή

«Καταλήξαμε σε μια κοινή ανακοίνωση την οποία συνυπογραφούν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.» σημείωσε μετά το τέλος της πολύωρης σύσκεψης των πολιτiκών αρχηγών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Δεν την υπογράφουν για τους δικούς τους λόγους ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων» πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό ότι ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες έχοντας στα χέρια του μια κοινή γραμμή που αφορά στο μεταναστευτικό. Μια κοινή γραμμή στα ελάχιστα, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού λάου.» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Υπήρξαν και αρκετές διαφωνίες όσον αφορά γενικότερα κυβερνητικά θέματα» επεσήμανε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

 

Μητσοτάκης: Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου αν η κυβέρνηση μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών

 

“Η ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό που έχουν φέρει τη χώρα στην κατάσταση που όλοι βιώνουμε σήμερα” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

“Έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση αρχίζει και προσαρμόζει τη στρατηγική της στο ρεαλισμό. Τέθηκε και συμφωνήθηκε ένα ελάχιστα κοινά αποδεκτό πλαίσιο εθνικής στρατηγικής που πρέπει να διεκδικήσει η χώρα στη Σύνοδο Κορυφής αλλά από εκεί και πέρα διατηρώ τις έντονες επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών” τονισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, είπε :”Υπάρχη ρητή αναφορά στην ανακοίνωση για την ανάγκη ενίσχυσης των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων που αφορούν στους παράτυπους μετανάστες και αυτό από μόνο του συνιστά μια απαραίτητη προσαρμογή της κυβέρνησης στην τρέχουσα κατάσταση”.

Γεννηματά: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή

«Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούλιος του 2015. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή» επεσήμανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννήματα μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Η διάθεσή μας για εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει και ανοχή στα λάθη και την αδράνεια» πρόσθεσε.

«Θεωρούμε ότι αυτή η εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε και σήμερα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για να αντιμετωπίσει την κρίση» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

 

Θεοδωράκης: Εθνική γραμμή με τρεις άξονες

«Μετά κόπων και βασάνων χαράχθηκε μία εθνική γραμμή» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Τρεις είναι οι άξονες: αλληλεγγύη και φροντίδα στους πρόσφυγες, επιστροφή των παράτυπων μεταναστών στις πατρίδες τους και ασφάλεια για τους κατοίκους των νησιών και των συνόρων» εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης.

«Εμείς επιμείναμε στην ανάγκη να υπάρξει ένας υπουργός κοινής αποδοχής, να υπάρξει ένα σύστημα που θα διοικεί το χάος που υπάρχει σε όλη τη χώρα. Η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα αλλά αισθανόμαστε νικητές ως προς την ουσία του κοινού ανακοινωθέντος. Δηλαδή, ότι πέρα από γενικόλογες πια τοποθετήσεις, η χώρα αναλαμβάνει να απλώσει το χέρι στους πρόσφυγες αλλά από την άλλη δίνει και ένα σήμα στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους μετανάστες όλου του κόσμου» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Κάλεσα τον κ. Τσίπρα, αν θέλει εθνική γραμμή, από δω και στο εξής να μην προκαλεί υπεραμυνόμενος της πολιτικής του, του 2015. Ήταν λάθος αλλά αυτό που έχει σημασία από δω και πέρα, όλοι μαζί, κάνοντας ο καθένας μία παραχώρηση, να έχουμε μία εθνική πολιτική».

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Λεβέντης: Λυπούμαι για το πολιτικό σύστημα γιατί είναι κατώτερο των περιστάσεων 

Φιάσκο χαρακτήρισε τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι ζήτησε εξαρχής να μην περιοριστεί η συζήτηση μόνο γύρω από το προσφυγικό αλλά και γύρω την οικονομία, το μέλλον της χώρας και το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και όλα τα κόμματα είπαν να μην γίνει συζήτηση για άλλα θέματα. Μετά από αυτό δήλωσα εξαρχής ότι δεν θα υπογράψει η Ένωση Κεντρώων το κοινό ανακοινωθέν και θεωρεί τη συζήτηση φιάσκο. Σέβομαι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν συζητήσαμε ούτε για τις συντάξεις, ούτε για το ότι ο κ. Τσίπρας πάει μέσω του προσφυγικού να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να κάτσει στην εξουσία, επιτυγχάνοντας χαλάρωση του οικονομικού” τόνισε ο κ. Λεβέντης και είπε ότι θα εξηγήσει στη βουλή τι έγινε στη σύσκεψη.

“Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε” επισήμανε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: “Λυπούμαι για το πολιτικό σύστημα γιατί είναι κατώτερο των περιστάσεων. Είναι η ώρα του λαού να καταλάβει τι ψήφιζε τόσα χρόνια”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κτηματολόγιο: Γλιτώνουν το πρόστιμο χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει ακόμη την περιουσία τους

Δεν θα μπουν εφέτος πρόστιμα στο Κτηματολόγια. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως χιλιάδες ιδιοκτήτες...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος: Προσβολή των θεσμών της χώρας μας, οι δηλώσεις του Κροάτη πρόέδρου

Για παρέμβαση στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, κάνει λόγο με αυστηρή ανακοίνωσή της η...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 26 Αυγούστου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023

Μέχρι και την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα πρέπει να έχει γίνει η υποβολή των...

ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαίες εξελίξεις – Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο στις 12.30

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται στις 12:30 να...