Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί πως επιστρέφουν σπίτι τα κατοικίδια που χάνονται

Ποιες στρατηγικές χρησιμοποιούν…

Πριν μερικά χρόνια, ένας σκύλος καταφυγίου, ο Χάνκ από το Μέμφις στις ΗΠΑ, ταξίδεψε κάπου 18 χιλιόμετρα σε διάστημα δύο ημερών, για να επιστρέψει στους αναδόχους του, αφού μεταφέρθηκε σε καινούργιο σπίτι για μακροπρόθεσμη φροντίδα. Παρόλο που τον πήγαν με αυτοκίνητο και δεν έπρεπε να γνωρίζει τη διαδρομή, αυτός βρήκε τον δρόμο και γύρισε!

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κατοικίδιο επιδεικνύει αυτήν την εκπληκτική ικανότητα. Το 2013, μια γάτα, που λεγόταν Χόλι, χρειάστηκε να ταξιδέψει περίπου 322 χιλιόμετρα, για να επιστρέψει στο σπίτι της στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, καθώς χάθηκε ενώ ταξίδευε με τους ιδιοκτήτες της. Η περιπέτειά της κράτησε δύο μήνες. Ορισμένοι δεν πίστευαν ότι η γάτα που εμφανίστηκε στο σπίτι, ήταν η Χόλι! Κι όμως, ήταν.

Και οι δύο περιπτώσεις γεννούν ερωτήματα για το πώς κατορθώνουν μερικά κατοικίδια -δεν συμβαίνει με όλα- να βρίσκουν τον δρόμο τους.

Τα σκυλιά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις μύτες του. Κι αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί έκπληξη. Όταν ο αέρας είναι σωστός, τα 18 χιλιόμετρα δεν είναι τίποτε για έναν καλό σκύλο να επιστρέψει σπίτι. Μάλιστα, χρησιμοποιούν και άλλες στρατηγικές, ας πούμε ότι συνδυάζουν μυρωδιές, για να σχεδιάσουν την πορεία τους. Ισως, να είναι η μυρωδιά ενός γνωστού ατόμου ή ζώου στον αέρα, ένας κάδος απορριμμάτων ή ένας πυροσβεστικός κρουνός.

Αθήνα, εκδηλώσεις, φροντίδα ζώων

Πρόσφατα, δύο σκυλιά χάθηκαν μέσα σε μια μέρα με παχιά ομίχλη ενώ πεζοπορούσαν με λουρί, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από 96 ώρες εξαντλητικής έρευνας, με εθελοντές και drones, οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να ψήσουν μερικά λουκάνικα στο σημείο όπου είδαν για τελευταία φορά τους σκύλους τους. Λίγη ώρα αργότερα, τα κατοικίδια εμφανίστηκαν, τρέχοντας προς το μέρος τους. Γιατί συνέβη αυτό; Κάθε Κυριακή, οι ιδιοκτήτες τους έψηναν λουκάνικα και τους τα έδιναν για πρωινό. Οπότε εάν υπήρχε φαγητό που θα τους έσπαγε τη μύτη, δεν ήταν κάτι άλλο παρά μόνο τα λουκάνικα.

Οι γάτες, από την άλλη, μπορούν να χρησιμοποιούν μαγνητικά πεδία όπως κάνουν τα πουλιά, για να βρουν τη διαδρομή τους, βόρεια και νότια. Στην περίπτωση της Χόλι, οι ειδικοί θεωρούν ότι έκανε ένα καλό μάντεμα και πιθανόν, χρησιμοποίησε την εσωτερική της πυξίδα, για να χαράξει τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι το σπίτι.

κατοικίδια, Επιστροφή, σπίτι,

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο το γενικότερο ταπεραμέντο ενός κατοικίδιου. Ο σκύλος θα ταξιδέψει χιλιόμετρα, γιατί θέλει να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του. Η γάτα που θα διανύσει μια μεγάλη απόσταση, ενδεχομένως να το κάνει για την αυλή του σπιτιού της.

Ωστόσο, οι ερευνητές θεωρούν ότι δεν πρέπει να δείχνουμε στα κατοικίδιά μας πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά περιηγούνται, για κάθε κατοικίδιο που επιστρέφει σπίτι, υπάρχουν δεκάδες άλλα που παραμένουν χαμένα.

Πηγή: snoopit24.com

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 29-9-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 26/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τριτη 26/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2732), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 26-11-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 24/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 24/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2731), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Κι όμως αυτή ήταν ερ@τική ζωή των ηρώων του 1821! – Ποιοι ήταν οι...

H μια πλευρά του εθνικού ξεσηκωμού το 1821, αυτή που όλοι διδασκόμαστε στα σχολικά βιβλία, αφορά τις μάχες και τον αγώνα για την ανεξαρτησία...
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-2-2020

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 21/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Πέμπτη 21/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2730), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Μπακαλιάρος για 25η Μαρτίου: Το μυστικό στο τηγάνισμα για να βγει μούρλια

Ως γευστικότατη «λύση ανάγκης» για τις μεγάλες μερίδες πληθυσμού που δεν είχαν πρόσβαση στο φρέσκο ψάρι, ο παστός μπακαλιάρος καθιερώθηκε ως εθνικό/επετειακό φαγητό την...

Τι συνταγή για γλυκό θα σας δώσουμε σήμερα; Τέλεια αρωματική λεμονόπιτα

Άκρως καλοκαιρινό, πολύ γευστικό γλυκό και μια συνταγή για αρωματική λεμονόπιτα που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας. Επειδή το καλοκαίρι δεν είναι μόνο παγωτό και μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες...

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 19/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Τρίτη 19/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2729), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής:

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά τη διανομή  κατ΄ οίκον των ακριβών φαρμάκων

Το νέο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγία Παρασκευή και μαζί και το πιλοτικό πρόγραμμα...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με...

Ο Κασσελάκης θα μείνει τελικά στην Ελλάδα: Αγόρασε πανάκριβη κατοικία στο Κολωνάκι

Όσοι εχθροί του Στέφανου Κασσελάκη, εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ, εύχονται να αποχωρήσει από την...

Beatles: Επιστροφή στην κορυφή των τσαρτ μετά από 54 χρόνια

Το τελευταίο τραγούδι των Beatles, το «Now and Then», ανέβηκε στην κορυφή των βρετανικών...