Όλοι εναντίον Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

33
Παππάς: Απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών ραδιοσταθμών

Με ειρωνείες, εντάσεις και έντονους διαξιφισμούς εξελίχθηκε η κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο υπουργός Επικρατείας κλήθηκε να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σχετικά με τις παραιτήσεις των δύο μελών του ΣτΕ, ο Νίκος Παππάς σχολίασε πως «οι παραιτήσεις των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ δεν έχουν σχέση με την αντισυνταγματικότητα του νομού . Δικαστικοί γίνονται στόχος της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Παππάς έκανε αναφορά στα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού εναντίον των οποίων η ΝΔ έχει καταθέσει μήνυση. «Είναι όλοι στελέχη της δημόσιας διοίκησης, κανείς δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που γνώρισα νέα παιδιά που απέδειξαν πως όταν τους αφήνεις μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Για λόγους αυτοσεβασμού θα έπρεπε να αποσύρετε την μήνυση. Είναι όνειδος».

Τότε ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής της ΝΔ, απάντησε: «Όχι μόνο δεν θα την αποσύρουμε, αλλά θα την παρακολουθήσουμε. Έχετε και εσείς κάτι θέματα. Μιλάτε εσείς για συμφέροντα που πήγατε να δώσετε κανάλι στον Καλογρίτσα και μιλάτε με τον Κοντομηνά; Είστε ο εκπρόσωπος των συμφερόντων που έχουν όνομα και πρόσωπα».

Διαβάστε επίσης:  Κυπριακή ΑΟΖ: Σήμερα στην Λεμεσό το ερευνητικό της ExxonMobil

«Εμείς οι εκπρόσωποι των συμφερόντων πήραμε από τα συμφέροντα 260 εκατ. και 50 εκατ. από τους φόρους που είχαν ψηφιστεί και εσείς δεν παίρνατε», απάντησε ο κ. Παππάς.
Ο υπουργός Επικρατείας κλήθηκε να απαντήσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την στάση της Αριστεράς το 1989 για τα κανάλια. «Τότε ήμουν 13 ετών…» σχολίασε ο Νίκος Παππάς με τον κ. Βενιζέλο να απαντά ειρωνικά: «Η Δρακογενιά έχει συνέχεια». «Η παράταξη αυτή έχει κάνει και λάθη. Δεν έχει κάνει λάθη συστηματικά», τόνισε στη συνέχεια ο Υπουργός.

«Αυτοί που θα έχουν κανάλια από τούδε και στο εξής θα τα έχουν επειδή η πολιτεία επέβαλε κανόνες. Δεν θα τα έχουν επειδή αυτοί επέβαλαν κανόνες στην πολιτεία», ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του.