Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Ολόκληρη η Πολωνία γίνεται αμερικανική βάση! Ετοιμάζεται πόλεμος ΜΕΓΑΛΗΣ κλίμακας(βίντεο)

Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Πολωνία όχι μόνο επεκτείνεται, αλλά μέσω της μόνιμης εγκατάστασης στρατευμάτων σε τοποθεσίες φρουρών, πλέον γίνεται λόγος για μία μια ανατολικοευρωπαϊκή αμερικανική βάση στο μέγεθος της Πολωνίας.

Γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ:

Η πρώτη φρουρά για μόνιμα αμερικανικά στρατεύματα εγκαθίσταται στην Πολωνία. Σύμφωνα με μήνυμα στον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Πολωνίας:

«Ο Στρατός Πολωνίας των ΗΠΑ θα είναι η όγδοη μόνιμη φρουρά των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και η πρώτη μόνιμη φρουρά των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία».

Από την πλευρά των ΗΠΑ, η απόφαση να γίνει αυτό ελήφθη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το 2022. Η τελετή έναρξης του χώρου έγινε το απόγευμα της 21ης ​​Μαρτίου 2023. Τα καθήκοντα της νέας τοποθεσίας ανήκουν στον τομέα της «υποστήριξης υποδομής» καθώς και της διαχείρισης και ελέγχου των «προωθητικών φυλακίων του αμερικανικού στρατού». Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νέα φρουρά δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν γενικά εγκαταλείψει την αρχή της εναλλαγής κατά την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Πολωνία – από εδώ και πέρα ​​θα σταθμεύουν μόνιμα εκεί. Επί του παρόντος, το σώμα των ΗΠΑ στην Πολωνία είναι περίπου 10.000 άτομα. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής υποδομής στην Πολωνία αποτελεί μέρος των προετοιμασιών για την ανάπτυξη ακόμη μεγαλύτερων δυνάμεων (σ.σ. Καθώς οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για μεγάλο Πόλεμο εμπλέκοντας ΟΛΕΣ τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κατά της Ρωσίας ως αναλώσιμες δυνάμεις).

Η φρουρά του αμερικανικού στρατού στην Πολωνία, η USAG-P, θα έχει έδρα στο Πόζναν, στο στρατόπεδο Kościuszko. Αυτό ήταν το όνομα της μπροστινής διοίκησης του 5ου Σώματος Στρατού των ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2022. Η μονάδα διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ενσωμάτωση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην χώρα – κυρίως είναι υπεύθυνη για τη συνεργασία τους με τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 16 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, είπε ότι η νέα μονάδα στην Πολωνία είναι απαραίτητη για την βελτίωση της διοίκησης και του ελέγχου και της υλικής υποστήριξης των στρατευμάτων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου δεκατρείς στρατιωτικοί και εκατόν σαράντα πολιτικοί υπάλληλοι πρόκειται να επανδρώσουν μόνιμα τη φρουρά.

Περιέγραψε τις ευθύνες τους ως εξής:

“Η φρουρά του αμερικανικού στρατού στην Πολωνία θα δημιουργηθεί επιπλέον των επτά υπαρχόντων δυνάμεων του αμερικανικού στρατού για την διαχείριση της χρήσης και συντήρησης εγκαταστάσεων στην Ευρώπη. Θα παρέχει υψηλής ποιότητας υποστήριξη βασικών επιχειρήσεων, υποδομών και υπηρεσιών σε στρατιώτες και πολίτες.”
Τέλος στα προσχήματα

Ο Sergei Yermakov, ειδικός στο Ρωσικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (RISI), σχολίασε στο RT: Η εμφάνιση της πρώτης μόνιμης φρουράς των αμερικανικών δυνάμεων θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας φάσης στην επέκταση της στρατιωτικής υποδομής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική! Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ΗΠΑ απομακρύνονται από την προηγούμενη πρακτική της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Πολωνία:

“Αυτή η φρουρά στο Πόζναν αντιπροσωπεύει μια βάση όπου ένα σχετικά μεγάλο στρατιωτικό σώμα μπορεί να σταθμεύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια τέτοια τοποθεσία είναι απαραίτητη για τον επιχειρησιακό εξοπλισμό των στρατευμάτων ενός πιθανού θεάτρου πολέμου. Στην ουσία, είναι μια στρατιωτική βάση. “

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το καθήκον του USAG-P θα είναι να προετοιμάσει συστήματα υποστήριξης: στρατόπεδα και αποθήκες, συστήματα συντήρησης εξοπλισμού, όπλων και οχημάτων, στέγαση για μεγάλα τμήματα στρατιωτών:

“Δεν είναι πλέον προσωρινή η παρουσία. Είναι θέμα μόνιμης εγκατάστασης, όπου διατηρούνται όλα τα απαραίτητα για την ανάπτυξη των στρατευμάτων.

Ο Konstantin Blokhin, ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, έχει παρόμοια άποψη. Μιλώντας στο RT , σημείωσε ότι μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πιο ενεργά στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής υποδομής εφοδιασμού για εκείνο το τμήμα των στρατευμάτων τους που βρίσκονται ήδη κοντά στη Ρωσία και την Λευκορωσία:

“Ο όρος “φρουρά” σημαίνει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να σταθμεύουν μόνιμα εκεί. Ένα άλλο ερώτημα είναι τι είδους μονάδες θα σταθμεύσουν εκεί οι ΗΠΑ. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Ουάσιγκτον θα φτάσει στο σημείο να αναπτύξει πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς».

Ας σημειώσουμε ότι η Βαρσοβία ήταν πολύ συνεπής στις προσπάθειές της να πείσει την Ουάσιγκτον να δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον, η Βαρσοβία πρότεινε ακόμα στην Ουάσιγκτον να διαθέσει έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δικά της κεφάλαια για την κατασκευή εγκαταστάσεων για την μόνιμη εγκατάσταση αμερικανικών στρατευμάτων.

Τελικά, τον Αύγουστο του 2020, η Πολωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνήψαν συμφωνία για την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Όπως εξηγήθηκε στην Βαρσοβία, αυτό παρέχει μια νομική βάση για την μόνιμη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στνη χώρα – «τόσο στον βαθμό που είχε προγραμματιστεί από την αρχή όσο και σε περίπτωση πιθανής μελλοντικής επέκτασης». Την εποχή εκείνη, σύμφωνα με τις αρχές της, η Πολωνία ήταν σε θέση να αναπτύξει έως και 20.000 αμερικανούς στρατιώτες στην χώρα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Βαρσοβία δεσμεύτηκε να παρέχει στον αμερικανικό στρατό αποκλειστική ή κοινή χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που πρόκειται να κατασκευαστούν νεόδμητα κτίρια δωρεάν. Η Πολωνία έχει επίσης καλύψει το κόστος παροχής στέγης, τροφίμων και καυσίμων στα στρατεύματα των ΗΠΑ. Από τον Αύγουστο του 2020, 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονταν στην χώρα. Σήμερα, μια αμερικανική ομάδα περίπου 10.000 ανδρών σταθμεύει στην Πολωνία.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το πιο σημαντικό στοιχείο της αμερικανικής στρατιωτικής υποδομής στην Πολωνία είναι η περιβόητη βάση της μπροστινής διοίκησης του 5ου Σώματος Στρατού του Στρατού των ΗΠΑ, όπου θα σταθμεύσει η εν λόγω πρώτη μόνιμη φρουρά των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η παρουσία της μονάδας «ενισχύει την ικανότητα των δυνάμεων των ΗΠΑ και της Πολωνίας και άλλων συμμάχων να συνεργάζονται αποτελεσματικά και γρήγορα σε εχθρικές ενέργειες εναντίον της Πολωνίας και άλλων συμμάχων στην περιοχή», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πολωνικού υπουργείου Άμυνας.

“Οι πολωνικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά με αυτή την διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία. Υπάρχει εκτεταμένη συνεργασία εντός της δομής διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της πολυεθνικής Βορειοανατολικής Μεραρχίας που εδρεύει στο Elbląg.”, αναφέρεται.

Σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας, εκτός από το 5ο Σώμα Στρατού, υπάρχει επίσης μια ομάδα μάχης αμερικανικής τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στην χώρα: Συγκροτήθηκε το 2017 στο πλαίσιο της λεγόμενης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας αποτροπής ( EDI), που αποτελεί στοιχείο της επιχείρησης Atlantic Resolve για την «αποτροπή της Ρωσίας». Η ταξιαρχία αναπτύσσει το προσωπικό της στην Πολωνία εκ περιτροπής. Οι στρατιώτες της συμμετέχουν σε ασκήσεις και εκπαίδευση σε όλη την χώρα.

Πέραν τούτου, μια αεροπορική ταξιαρχία των ΗΠΑ έχει σταθμεύσει στο Powidz! Συμμετέχει σε ασκήσεις μεταφορών και υποστηρίζει αεροπορικές επιχειρήσεις σε μεγάλες πολυεθνικές ασκήσεις στην Ευρώπη.

Επιπλέον, υπάρχει ένα λεγόμενο Combat Sustainment Support Battalion (τάγμα υποστήριξης για τη διατήρηση της ικανότητας μάχης) με καθήκοντα στον τομέα της επιμελητείας και μια πολυεθνική μονάδα με περισσότερους από 800 αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία για να “περιορίσει την Ρωσία”. Αυτός ο σχηματισμός προορίζεται να συνεργαστεί με την 15η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια άλλη αμερικανική βάση στην Πολωνία είναι η βάση «άμυνας» των πυραύλων Redzikowo, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Στην τοποθεσία στεγάζονται τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis Ashore.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, αυτά προορίζονται για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και των ευρωπαίων συμμάχων του ΝΑΤΟ από επιθέσεις πυραύλων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η Ρωσία, οι εκτοξευτές πυραύλων Mk 41 που χρησιμοποιούνται στα συστήματα μάχης Aegis, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου του Tomahawk αλλά και ως μέρος ενός αποκαλούμενου “αποκεφαλιστικού πρώτου χτυπήματος” από τις ΗΠΑ.

Τέλος, σχεδόν 5.000 στρατιώτες από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού αναπτύχθηκαν στην Πολωνία πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.
Αντιρωσικό φυλάκιο στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Konstantin Blokhin, η Βαρσοβία, κατ’ αρχήν, υποστηρίζει ένθερμα οποιαδήποτε επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο έδαφός της – σε μια στενή συμμαχία με την Ουάσιγκτον, Οι πολωνικές αρχές θα έβλεπαν την ευκαιρία να γίνουν το πιο ισχυρό κράτος στην ευρωπαϊκή ήπειρο:

“Οι Αμερικανοί επωφελούνται επίσης από μια τέτοια πολωνική φιλοξενία και ζεστασιά. Είναι βολικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν την Πολωνία ως αντίβαρο στην Γερμανία και την Γαλλία. Και φυσικά η Πολωνία είναι πολύ σημαντική για αυτούς ως αντιρωσικό φυλάκιο στην Ευρώπη.”

Ο εμπειρογνώμονας προέβλεψε ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Πολωνία θα αυξηθεί κι άλλο και η χώρα θα γίνει τελικά ένα εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένο κράτος. Ωστόσο, ο Blokhin αμφέβαλλε ότι η Βαρσοβία ή οι αμερικανικές μονάδες στην Πολωνία θα μπορούσαν να επιτεθούν στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και στην Λευκορωσία, η οποία βρίσκεται σε ένωση με τη Ρωσία.

Ο Σεργκέι Γερμάκοφ, αντίθετα, παραδέχτηκε ότι η επέκταση της στρατιωτικής υποδομής των ΗΠΑ στην Πολωνία και η πολιτική επανεξοπλισμού της Βαρσοβίας θα πρέπει να θεωρηθεί ως προετοιμασία για μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση.

Όπως είπε:

“Τα σχέδια που εκκολάπτονται και εφαρμόζονται από την Βαρσοβία και την Ουάσιγκτον συνιστούν σοβαρή απειλή για την περιοχή του Καλίνινγκραντ και την Λευκορωσία. Πρόκειται για προετοιμασίες για μια μεγάλη προς τα εμπρός κίνηση στρατευμάτων. Είμαι βέβαιος ότι οι χώρες μας θα προχωρήσουν σε ενίσχυση της στρατιωτικής τους συμμαχίας και στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων αεράμυνας και συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μανχάταν, αγοράζει, Ινδιάνους, Πίτερ Μίνουιτ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαΐου ο Πίτερ Μίνουιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1626...Ο Ολλανδός άποικος Πίτερ Μίνουιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν. Ως αντάλλαγμα προσφέρει μπρελόκ και άλλα φανταχτερά μπιχλιμπίδια, αξίας 24ων...

Τουρκία: Το ρήγμα που τρομάζει τους ειδικούς – Δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό εδώ...

Τους κινδύνους που υπάρχουν για έναν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία ανέλυσε για ακόμα μία φορά ο επιφανής γεωλόγος και καθηγητής σεισμολογίας, δρ. Νατζί Γκιορούρ...
Rolling Stones, πρώτη συναυλία, Marquee Club,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαίου οι Rolling Stones κυκλοφορούν τους “Jumpin’ Jack Flash”

Το 1968 οι Rolling Stones κυκλοφορούν την επιτυχία τους «Jumpin’ Jack Flash». https://www.youtube.com/watch?v=DARZS3ipWoI

Ουκρανία: Σφοδρότερες μαχές διεξάγονται στα ανατολικά

Οι πιο σφοδρές μάχες στην Ουκρανία διεξάγονται τώρα στα ανατολικά, όπου οι ρωσικές δυνάμεις ασκούν πίεση στα μέτωπα του Ποκρόφσκ και του Κουράχοβε στην...

Μ.Βρετανία: Γιατί προκήρυξε εκλογές ο Σούνακ ενώ είναι δεύτερος σε όλες τις δημοσκοπήσεις

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Ρίσι Σούνακ να προκηρύξει εκλογές για τις 4 Ιουλίου στη Βρετανία ερμηνεύεται από βρετανικά και διεθνή ΜΜΕ ως κίνηση υψηλού...

Μ.Βρετανία: Ο Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Πρόωρες εκλογές για τις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, σε διάγγελμά του από την Ντάουνινγκ Στριτ, την Τετάρτη το απόγευμα. Ο...

Νέα προκλητική δήλωση του Μίτσκοσκι: Επιμένει στην χρήση του όρου “Μακεδονία”

Επιμένει στην χρήση του όρου «Μακεδονία» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, προκαλώντας για μια ακόμη φορά με τις δηλώσεις του. Ο Μίτσκοσκι σε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συναγερμός στην Πολωνία: Ο Τουσκ δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε την Πέμπτη ότι δέχθηκε απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας του ομολόγου του της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.  Σύμφωνα με Μέσα...

Πολωνία: “Παιδί βαμπίρ” του δέκατου έβδομου αιώνα ανακαλύφθηκε σε νεκρόπολη

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός παιδιού του 17ου αιώνα που βρέθηκε θαμμένο με ένα λουκέτο στο...

Κύκλωμα μπότοξ: Διακινούσε “μαϊμού” προϊόντα από Τουρκία και Πολωνία

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ, εξαρθρώνοντας «κύκλωμα» που διακινούσε μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και...

Μουντιάλ 2022: Μπαπέ και Ζιρού έστειλαν την Γαλλία στα προημιτελικά

Η Γαλλία νίκησε την Πολωνία με 3-1 σε αναμέτρηση για τη φάση των «16»...