Oμαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τους απίστευτους διαλόγους Τσίπρα – Βαρουφάκη

35
Βαρουφάκης: Καμία στήριξη σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών στο βιβλίο του «Adults in the Room», με τους απίστευτους διαλόγους του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν από τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις για τα όσα αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσαν σήμερα, το «Πρώτο Θέμα», το «Βήμα» και η «Καθημερινή».

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι είναι επιβεβλημμένη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ το ΠΑΣΟΚ καλεί τη δικαιοσύνη να παρέμβει. Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως έχει καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο όλους τους διαλόγους που παραθέτει στο βιβλίο του, από την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 2015.

«Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει καταγράψει στο κινητό του άλλα, πολύ χειρότερα, για τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησης, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός «τρέμει τον κ. Βαρουφάκη για αυτά που δεν έχει γράψει».

Εξέφρασε την άποψη ότι όσα αποκαλύπτονται εκθέτουν τον πρωθυπουργό προσωπικά, καθώς φαίνεται ότι δεν γνώριζε πώς λειτουργεί η ευρωζώνη. «Είσαι τόσο άσχετος, Αλέξη Τσίπρα;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει σήμερα την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015.

«Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, δια της σιωπής επιβεβαιώνει όσα λέει ο Βαρουφάκης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική διάψευση, γιατί ο πρώην ΥΠΟΙΚ τους έχει καταγράψει όλους.

Σε ανακοινώσεις τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαίτησαν απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις νέες αποκαλύψεις.

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα. Εκείνος συνεχίζει να σιωπά και να απέχει», ανέφερε μεταξύ άλλων ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ με ανάρτησή του στο Twitter ο Μακάριος Λαζαρίδης χαρακτήριζε επιβεβλημένη πλέον τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή προαναγγέλει, μέσω ανακοίνωσης της η Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο των αποκαλύψεων Βαρουφάκη-Λαφαζάνη για τα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Η Πειραιώς καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες», αναφέρει η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:  Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

«Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης», επισημαίνει η Πειραιώς και συνεχίζει: «Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας. Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι οφείλει να παρέμβει η δικαιοσύνη και η κυβερνητική πλειοψηφία να δώσει απαντήσεις άμεσα για τις νεότερες αποκαλύψεις τόσο του κ. Βαρουφάκη, όσο και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό απαίτησε και το Ποτάμι, καλώντας τον κ. Τσίπρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του.

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ. Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε)», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν, σχολίασε ακόμη, αναφερόμενος στον τίτλο του βιβλίου (ενήλικοι στο δωμάτιο).

«Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

«Ο Βαρουφάκης έχει τεράστιες ευθύνες αλλά ψεύτης δεν είναι.Το 15 αγγίξαμε το χάος.Φωνάζαμε αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν. Τώρα;», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, ανέφερε σε ανακοίνωση σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη:

«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση.

Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».