Ομαδική εικαστική έκθεση BLABLABLACK

60
Ομαδική εικαστική έκθεση BLABLABLACK

Η θρυλική Rebound ανοίγει τις πόρτες της στην Πλατεία Αμερικής σε εννιά σύγχρονους καλλιτέχνες.

Απογυμνωμένος από μουσική, ο ατμοσφαιρικός υπόγειος χώρος της μετατρέπεται για μια μόνο βραδιά σε σκηνικό δράσης για εικαστικές παρεμβάσεις με τη μορφή performance, βίντεο, γλυπτικής και εγκατάστασης. Όλα μαύρα, μόνο μαύρα. Το μπαρ θα λειτουργήσει κανονικά.

Rebound Club

Μηθύμνης 43, Πλ. Αμερικής

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 @ 20.00 μ.μ.

Επιμέλεια-Συντονισμός: Εριφύλη Βενέρη, Νάιρα Στεργίου

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Αύγουστος Βεϊνόγλου | Εριφύλη Βενέρη | Όλγα Ευαγγελίδου | Βασίλης Παπαγεωργίου | Πάνος Προφήτης | Θάλεια Ραυτοπούλου |  Νάιρα Στεργίου  | Αλέξανδρος Τζάννης | Δέσποινα Χαριτωνίδη

Το εγχείρημα της έκθεσης BLABABLACK

Στο πλαίσιο μιας σειράς από πρότζεκτ κατά τα οποία μας ενδιαφέρει να διεκδικήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τόσο εικαστικά όσο και επιμελητικά “δύκολους”, μη-εκθεσιακούς χώρους εντάσσεται το εγχείρημα της έκθεσης BLABABLACK στη Rebound (12.12.2019).

Η Rebound συνδέεται και για τις δύο μας με τα χρόνια της “πρώτης νεότητας”, αργότερα με τις επισκέψεις μας στην Αθήνα τα χρόνια που ζούσαμε στο εξωτερικό, σήμερα σαν τακτικό σημείο αναφοράς στις σποραδικές πλέον εξόδους μας. Ερωτευτήκαμε, ήπιαμε, χορέψαμε, κλάψαμε. Στο γενικότερο gentrification της περιοχής το μαγαζί διατηρεί ακόμα το ίδιο ύφος από τη δεκαετία του ’80 και αποπνέει μια καλτίλα που αγαπάμε και μας εμπνέει.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Αυγούστου

Αναλάβαμε έτσι την πρωτοβουλία για τον σχεδιασμό μιας one-night stand ομαδικής εικαστικής έκθεσης, παρακινούμενες περισσότερο από την επιθυμία του να παρουσιάσουμε οι ίδιες έργα μας μέσα στην ιδιαίτερη αυτή ατμόσφαιρα. Θα παρουσιαστούν οκτώ έργα από εννιά καλλιτέχνες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν άμεση σχέση (σε προσωπικό επίπεδο) με τον χώρο ενώ άλλοι λιγότερο –αυτό δεν αποτέλεσε κριτήριο επιλογής για τη συγκρότηση της ομάδας των συμμετεχόντων. Στο σύνολό τους, τα έργα που θα ποικίλουν από γλυπτικές εγκαταστάσεις, βίντεο, performance έως photoshooting μόδας, θα συνδεθούν με αισθητικές αντιλήψεις του μαύρου και θα παρουσιαστούν σε μια πλήρη αντίφαση με τις συνθήκες ενός white cube. Ο επισκέπτης του BLABLABLACK θα προσλάβει τον χώρο του κλαμπ απογυμνωμένο από μουσική και θα περπατήσει μια πίστα που δεν θα τον καλεί να χορέψει αλλά να συναντήσει εικαστικές παρεμβάσεις πάνω σε αυτήν. Το μπαρ θα λειτουργήσει κανονικά.

Ομαδική εικαστική έκθεση BLABLABLACK

Η Εριφύλη Βενέρη είναι εικαστικός και διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Νάιρα Στεργίου είναι εικαστικός και υποψήφια διδάκτορας του Εικαστικού Τμήματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Συνεργάζονται καλλιτεχνικά, θεωρητικά και επιμελητικά γύρω από τις θεματικές της σκηνοθετημένης εμπειρίας, της μυθοπλασίας, του ιερού, του βέβηλου, του πένθους και της τελετουργίας.